Här är mitt populära recept på Kesoplättar!

Många som funderar på LCHF blir ju lite skraja för att de känner att de kommer sakna så mkt, man får inte äta det… och inte det.. men det finns substitut till nästan allt! Efter ett tag saknar man inte de vanliga tillbehören och nöjer sig gladeligen med substituten! Det krävs bara lite fantasi!

Detta är en urgod frukost eller mellanmål som är nyttigt och supergott! I princip kolhydratfria. Man kan variera i oändlighet! Ätas som frukost med bär eller med kallrökt lax och romröra tax! Eller varför inte riva ner lite äpplen, kanel och kardemumma i smeten? Eller saffran?

kesoplättar

En del gör kesoplättar i ugnen men jag tycker att konsistensen blir så mycket bättre när de steks med kokosolja (läs HÄR och HÄR varför kokosolja är bra!) eller smör.
De blir frasiga och smakrika!

Hoppas ni provar dessa kesoplättar och kommer att älska dem lika mycket som jag!

Skriv ut

Kesoplättar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
(väldigt gott med 15 g vaniljproteinpulver i!)
En nypa salt
1 msk kokosolja utan smak


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

Titta in i mitt receptindex för Pannkakor, Crepes och våfflor! 👈🏻

 

167 kommentarer
0

Du kanske också gillar

167 kommentarer

Liv 7 oktober, 2014 - 09:32

Jag ÄLSKAR dom här!!! Jag och min sambo hade rödlök, créme fraiche, svamp och bacon till och åt till middag. Åt två plättar var och blev jättemätta. *puh*
Gotlänning som jag är så var jag bara tvungen att testa en sats utan saltet, i med sötningsmedel och saffran sen i med smeten i en liten form. Blev kanske lite ”svampigt”, skulle ha stått inne mycket längre men funkade ändå som saffranspannakaka. Jaja, kul att experimentera ibland.
Fråga: Kan man frysa in smeten? Hade varit skönt att kunna plocka fram kvällen sen bara slänga i pannan på morgonen.
Tack för ett helt fantastiskt recept! 😀

Svara
Liv 28 oktober, 2014 - 18:05

Någon som vet om man kan frysa in..? Jag anar att det blir godare att frysa in smeten istället för färdiga plättar.

Svara
Susanne 11 januari, 2016 - 09:28

Tror det blir mycket bättre att frysa in färdigstekta och sen tina/värma upp i stekpannan innan servering, Så gör jag iallafall när jag gjort mandelpannkakor.

Svara
LCHF variant av Egg McMuffin | Familjen AnJoLo:s blogg 15 september, 2014 - 14:23

[…] utgick från kesoplättar från 56kilo.se. Receptet på dom hittar du här. När jag stekt dom så la jag helt enkelt på några ostskivor på ena, stekte 2 skivor rökt […]

Svara
Caprese toast LCHF - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 10 september, 2014 - 05:46

[…] gjorde helt enkelt tre kesoplättar (1 sats, använde två plättar) och sedan lade jag på mozzarella, tomat, basilika, perssilade, […]

Svara
Sara 16 augusti, 2014 - 13:36

Hej! Undrar om du har förslag på vad man kan byta ut ägget mot?

Svara
Kesoplättar : : Vilse i smeten 30 juni, 2014 - 19:45

[…] Recept från 56kilo […]

Svara
Camilla 30 juni, 2014 - 18:21

Låter supergott! Ska jag testa nu ikväll!

Svara
josefin 18 juni, 2014 - 10:42

Jag undrar med angående fiberhusken… Kan man utesluta de?

Svara
Elene 13 juni, 2014 - 10:42

Vad synd 🙁

Svara
Elene 13 juni, 2014 - 07:48

Borde väl funka med pofiber istället för husk? 🙂

Svara
Åse 13 juni, 2014 - 10:09

Nej fiberhusk och pofiber har inte samma mat/bakegenskaper.

Svara
Jessica 22 april, 2014 - 00:26

Hej! Sitter och funderar på dina kesoplättar, du använder fiberhusk i dina. Men har du ett annat alt istället för det? Jag tål inte frön och det är ju fiberhusk gjort av :-/
Mvh, J

Svara
Linda 26 juni, 2017 - 19:35

Om du tål havrekli så fungerar det lika bra! Har använt det många gånger men minns inte hur mycket jag brukar ta, runt 1 tsk tror jag. Mixa tillsammans med ägg och keso så det blir finfördelat!

Svara
1 9 10 11 12 13

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.