Här är mitt populära recept på Kesoplättar!

Många som funderar på LCHF blir ju lite skraja för att de känner att de kommer sakna så mkt, man får inte äta det… och inte det.. men det finns substitut till nästan allt! Efter ett tag saknar man inte de vanliga tillbehören och nöjer sig gladeligen med substituten! Det krävs bara lite fantasi!

Detta är en urgod frukost eller mellanmål som är nyttigt och supergott! I princip kolhydratfria. Man kan variera i oändlighet! Ätas som frukost med bär eller med kallrökt lax och romröra tax! Eller varför inte riva ner lite äpplen, kanel och kardemumma i smeten? Eller saffran?

kesoplättar

En del gör kesoplättar i ugnen men jag tycker att konsistensen blir så mycket bättre när de steks med kokosolja (läs HÄR och HÄR varför kokosolja är bra!) eller smör.
De blir frasiga och smakrika!

Hoppas ni provar dessa kesoplättar och kommer att älska dem lika mycket som jag!

Skriv ut

Kesoplättar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
(väldigt gott med 15 g vaniljproteinpulver i!)
En nypa salt
1 msk kokosolja utan smak


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

Titta in i mitt receptindex för Pannkakor, Crepes och våfflor! 👈🏻

 

167 kommentarer
0

Du kanske också gillar

167 kommentarer

Karin_T 31 mars, 2011 - 09:51

Hej 🙂
Jag har haft ett uppehåll med lchf och har därför inte varit aktiv här på länge….antar att det var därför jag inte kunde logga in igår 😉
Men nu kör vi igång igen och det är kul att prova på något nytt till frukost 🙂
Först blev det verkligen ”pannkaka” av alltihop så jag fick börja om….tror jag hade för lite smör i pannan och för hög värme….men nu har jag ätit klart och är mycket nöjd med resultatet! Supergott 🙂 Känner redan att jag kommer gör dessa flera ggr och variera tillbehören allt från förrätt till efterrätt 🙂

Älskar din sida btw 🙂 Härliga bilder och bra recept!

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:40

Nädå inte är du bortrensad 🙂 Sååååååån koll har jag inte på besökarna här =) Det är några månader sedan hela användarlistan rensades och började om på nytt.
Visst är kesoplättar smarrogt! Men som du säger – låååååg värme tills de satt sig!

Svara
Nena 28 november, 2010 - 18:47

Ser jatte gott ut!
Hittade din blogg medans jag surfade runt lite och ar glad att jagg gorde sa!
Ser att du har en massa god mat och de ar inte for feta vilket jag gillar mycket:))
Har i Italien har jag inte funnit Keso annu men ska se till att kopa det nu nar jag kommer hem till Julen och sa ska jag testa dina plattar:)
Kramar,
Nena

Svara
Ingela 14 november, 2010 - 20:01

Å vad gott det ser ut, måste testas!

Svara
Emma H 14 november, 2010 - 13:21

Gott!! Måste testas:)

Svara
Anita 12 november, 2010 - 20:15

De ser goda ut plättarna!

Svara
Tolan 12 november, 2010 - 13:54

Spännande! Ska nog testas till frukost, har så svårt med just frukost…trevlig helg

Svara
Krickilina 12 november, 2010 - 13:19

Mmm! Om man byter ut fiberhusk mot proteinpulver så blir det ännu mer proteinrikt. Myyycket gott med hallon till frulle!
Kram!

Svara
Åse 12 november, 2010 - 14:18

Jaaa fast om man inte vill överäta protein så är fiberhusk bra 🙂 Jag strävar att ligga på 1* min vikt enligt Dr Kwasniewskis rekommendationer i Optimal Diet. Jag hade svårare att hålla vikten när jag åt mycket protein.

Svara
Jen 12 november, 2010 - 12:55

Tack för alla recept du delar med dig vännen!! Har sett detta recept flera ggr på olika ställen men aldrig kommit till skott att testa, måste göra det! Ha en fin helg! Kram

Svara
Eva 12 november, 2010 - 12:51

Ja dom där plättarna är ju toppen!!

Svara
jeanette 12 november, 2010 - 10:32

Mmmmm.. det är gott och den fina bilden får det att vattnas i munnen!trevlig helg

Svara
1 2 3 13

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.