Här är mitt populära recept på Kesoplättar!

Många som funderar på LCHF blir ju lite skraja för att de känner att de kommer sakna så mkt, man får inte äta det… och inte det.. men det finns substitut till nästan allt! Efter ett tag saknar man inte de vanliga tillbehören och nöjer sig gladeligen med substituten! Det krävs bara lite fantasi!

Detta är en urgod frukost eller mellanmål som är nyttigt och supergott! I princip kolhydratfria. Man kan variera i oändlighet! Ätas som frukost med bär eller med kallrökt lax och romröra tax! Eller varför inte riva ner lite äpplen, kanel och kardemumma i smeten? Eller saffran?

kesoplättar

En del gör kesoplättar i ugnen men jag tycker att konsistensen blir så mycket bättre när de steks med kokosolja (läs HÄR och HÄR varför kokosolja är bra!) eller smör.
De blir frasiga och smakrika!

Hoppas ni provar dessa kesoplättar och kommer att älska dem lika mycket som jag!

Skriv ut

Kesoplättar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
(väldigt gott med 15 g vaniljproteinpulver i!)
En nypa salt
1 msk kokosolja utan smak


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

Titta in i mitt receptindex för Pannkakor, Crepes och våfflor! 👈🏻

 

167 kommentarer
0

167 kommentarer

Camilla 12 augusti, 2018 - 12:56

Älskar dessa plättar! Speciell med vaniljproteinpulver i! Tack för det tipset! KRAM camilla

Svara
Våffeldagen = lchfrecept  | Tessalisa 16 mars, 2018 - 09:28

[…] Recept 4, Våfflor/pannkakor  -med keso […]

Svara
Villa Ryttarängen 25 oktober, 2017 - 07:54

Hej! Jag ville bara berätta att jag gjorde en tabbe igår. Hade råkat köpa minikeso och oj vad konstiga plättar det blev. Fast till slut när jag tillsatt lite ost och grädde så gick det att steka och vända. Goda var dom i alla fall. Vill tacka för inspiration. Fina bilder och jättebra kokbok. Kram Pia

Svara
Ann-Sofie 26 juli, 2017 - 19:15

Hur många kolhydrater är det i 1 portion?? Har kollat men kan inte hitta det någonstans.

Svara
Mabel 18 mars, 2017 - 15:49

Hej, kan man byta fiberhusk mot pofiber? Spelar det någon roll rent kalorimässigt?

Svara
Åse 18 mars, 2017 - 16:16

Fiberhusk och Pofiber är helt olika saker =) Går inte att ersätta varandra.

Svara
Jessica bergsten 25 februari, 2017 - 07:27

Nu har jag också testat dessa, fast med lite vaniljpulver i. Supergoda med färska bär och lite kvarg.

Svara
Syrligt rosa och nyttigt - HUS Nr. 30 13 januari, 2017 - 23:03

[…] källa och credit: Åse Falkman Fredriksson, 56 kilo […]

Svara
Sofie Andersson 26 augusti, 2016 - 08:35

Nybörjare på dessa, hur får du de så fina och hållbara?

Svara
Annica 23 oktober, 2017 - 10:53

Jag tyckte de var extremt tidskrävande och jobbigt att steka dem. Men så blev de så otroligt goda! Så ja tog lite kallt vatten på händerna och rullade 3 bollar. La första bollen i våffeljärnet och vilken succé! Perfekta våfflor och de sköter sig helt själv. Bollen expanderar och sprider sig över järnet helt själv! Perfekt resultat med minimalt jobb👌

Svara
Fredrika 18 april, 2016 - 12:28

Hej!
Ätit dessa plättar varje morgon sedan jag startade med LCHF, verkligen en favorit! Kör alltid i stavmixern och under nu om det skulle fungera mer kvarg ist för keso? Blir det typ samma konsistens?
Grymt bra blogg’

Svara
Åse 18 april, 2016 - 12:30

Du hittar alternativet kvargplättarna här: http://56kilo.se/kvargplattar
Trevlig måndag!

Svara
Kesoplättar | Bak & Smak 3 mars, 2016 - 21:19

[…] lite saltare i smaken än vanliga pannkakor. Jag tycker de är väldigt goda! Receptet hittade jag HÄR. Jag har gjort det för 4 portioner […]

Svara
1 11 12 13

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.