Kesofrutti – Keso ala Malta

21 februari, 2013

Kesofrutti – Så gott!
 
Här kommer en gammal klassiker som jag postade först 2011, det är ju sååååå gott!
Fungerar lika bra till frukost som dessert.


Skriv ut

Kesofrutti – Keso ala Malta

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g keso
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

Instruktioner

  1. Vispa grädden och rör ihop med övriga ingredienser. Servera med varma mixade hallon eller färska bär.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 
 
 

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Erica 29 januari, 2018 - 17:13

Hej åse!
Skulle du rekommendera detta recept till frukost?
Mvh Erica

Svara
Åse 29 januari, 2018 - 18:29

Det funkar! 🙂

Svara
Kesofrutti | I'm Mivy 27 oktober, 2015 - 12:49

[…] de andra tre står i burkar i kylskåpet. Perfekt! Väldigt enkelt att göra, receptet hittar du HÄR. Yummy […]

Svara
Evelina 9 september, 2015 - 08:25

Hej
Testade detta receptet idag för en extra lyxig frukost. Det var supergott! 😀 Kommer vilja äta det här hela tiden nu ^^
Jag tycker att din blogg är otroligt bra och välfylld med goda recept. Det känns inte alls svårt att äta LCHF för en nybörjare som mig då det finns så himla mycket man kan laga utan en massa kolhydrater. Det känns nästan som en helt ny värld har öppnat sig^^ Det jag dock kan sakna är proteinbars av olika slag som jag alltid käkade varje dag innan eftersom jag tycker det är så gott samt smidigt att äta ”on the go”. Skulle inte du kunna lägga upp lite recept på olika bars som man kan göra själv?
Sedan undrar jag vad du anser om mellanmål? När jag kollar runt på LCHF-bloggar står det ofta att mellanmål ej behövs på en så fett-rik kost och att det är bättre att äta 2-3 stora mål. Jag själv skulle egentligen vilja äta mindre mål mat, men fler gånger. Funkar det med LCHF eller kommer man att gå upp i vikt av det? Jag tränar och rör på mig vääldigt mycket och har ej som mål att gå ner i vikt av LCHF, utan äter det bara av andra hälsoskäl.

Svara
Åse 9 september, 2015 - 11:12

Hej Evelina! Jag förespråkar inte bars så det är dessvärre inget som jag lägga ut.
Om du inte vill viktminska så kan mellanmål fungera men risken är att du blir hungrigare pga att hormonet leptin (finns bra info här: http://fyratimmarskroppen.se/visa_artikel.php?artikel=1866)

Svara
camilla p-a 28 december, 2014 - 18:33

Det var sååå gott, mums! 😀 Tack!

Svara
Åse 28 december, 2014 - 19:54

Kul det smakade!! =)

Svara
Sara 24 februari, 2014 - 20:23

Mums vad gott det blev!

Svara
Mia 22 januari, 2014 - 10:54

Jag har också gjort en variant på det här: Blanda Keso, grekisk yoghurt och en skvätt grädde och servera med halvtinade hallon.
Jag tycker det funkar utan att vispa grädden. Kan också tänka mig lite vaniljpulver i.
Ska testa ditt recept också. Låter gott.

Svara
RisiFrutti a’ la LCHF | matmammasblogg 11 mars, 2013 - 14:09

[…] Kesofrutti istället för risifrutti! @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och…. […]

Svara
felicia. 22 februari, 2013 - 13:06

nej men guu så gott det där ser ut och mycket mycket nyttigare!!

Svara
Ti 22 februari, 2013 - 09:27

Själv kör jag ½ tärnat äpple med kanel på i mikron på jobbet tills det börjar dofta och blandar med keso, grädde, solrosfrön och rostade mandelflarn. Inte renlärigt LCHF, men väldigt gott.

Svara
shadaim12 22 februari, 2013 - 09:25

Tusen tack för tipset och receptet 😀

Svara
Louise 21 februari, 2013 - 19:29

Gott!
Jag gjorde liknande detta receptet, fast jag vispade inte grädden så hårt och så sköljde jag keson i en sil och lät rinna av innan jag blandade i den i grädden och vaniljpulver och sukrin 🙂 serverade med halvtinade blåbär, blev en succé :))

Svara
karin 21 februari, 2013 - 16:10

Vi gör en supergod risifrutti.
Keso med färska bär och lite honung om man vill ha sötma.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 21 februari, 2013 - 15:47

Sonen älskar kesofrutti. Perfekt mellis istället för en massa socker. 🙂
Jag brukar inte söta den alls och så serverar jag med hemmagjord jordgubbssylt (jordgubbar och vaniljpulver som jag kokar ihop)… så gott! Nu var det ett tag sedan jag gjorde kesofrutti, nog dags igen. Tack för påminnelsen!

Svara
al68 21 februari, 2013 - 11:11

Mumma, som vanligt ; )
Gjorde din blomkålsgratäng igår, sjukt god. Skrev även matlista för nästa vecka då vi är iväg hela helgen. Blidde bara massa gott från din fina bok. Måste bara säj att du skall vara så nöjd, den är helt kanon. Du inspirerar jätte jätte mycket. Kul med nya goda recept så får topp betyg av familjen. Nu skall jag snart in till stan och lunch med finaste Anna (Hoffert), myspys. Ha en skön dag, kramis

Svara
Anna-Maria Johansson 21 februari, 2013 - 11:08

De där skålarna är så fina med hjärtan. Jag har också köpt på mig ett par. 🙂 När man inte äter socker längre så får man köpa prylar som ersätter. Färg gör en glad!
Ha en fin dag!

Svara
Marih 21 februari, 2013 - 11:02

Jag tog GENAST bort ”risifruttin” från min Mathem beställning. Klart att jag hellre gör egen till dottern som i övrigt älskar alla dina recept som vi testat.

Svara
Tina 21 februari, 2013 - 10:35

Ja det var en del upprörda röster igår ang Aftonbladets artikel.
Själv är jag inne på min andra vända när det gäller lchf. 1:a gången så läste jag mycket om strikt lchf med minimalt med grönsaker, mycket fett och trodde att varje liten kolhydrat var min fiende:-(( jag gick sakta men säkert tillbaka till mjölmat & socker för jag var inte så sugen på 50 gram smör till min frukost eller att äta en handfull nötter efter träning. Jag gillar lagad mat och grönsaker naturliga fetter och minimalt med tillsatser .självklart mådde jag inget vidare av att gå till baka till mjölmat.
Så då hittade jag dig och din lchf som också är min lchf.
Har lärt mig så mycket av dig och mår så bra på detta sätt.
Mycket och nästan allt av din mat fungerar ju så bra på hela familjen ,för de gillar det också.
Jag tycker också att din brevkurs ( vecka 3 nu ) borde alla unna sig .
Den får en att tänka till och göra bra val.
Så bästa Åse tack för du finns!

Svara
Åse 21 februari, 2013 - 10:50

Härligt Tina! Så roligt att höra! Det är viktigt att hitta sin egen variant! =) Stor kram!

Svara
Gunilla 21 februari, 2013 - 10:17

Jag lägger keson i en sil och spolar av keson med kallt vatten först. Får då bort den lite salta smaken.

Svara
Åse 21 februari, 2013 - 10:36

Bra tips! Jag gillar iofs den salta smaken men inte alla gör ju det!

Svara
Helena 21 februari, 2013 - 10:05

Hej! Måste också testa på vispad grädde. TIll min dotter kör jag rysk yoghurt i stället för vispad grädde. Hon älskar vår kesofrutti och tar den gärna till frukost.

Svara
Åse 21 februari, 2013 - 10:06

Jag ska prova med yoghurt också! :))

Svara
Cilla 21 februari, 2013 - 09:51

Det måste jag testa på mina barn. Den ena älskar grädde och den andra gillar keso så en mix borde ju bli perfekt. : ) De små hjärtformade formarna var jättesöta.

Svara
Maj-Britt 21 februari, 2013 - 09:12

Har också gjort en variant av detta, blandade i hallon och blåbär :o) Sååå gott!

Svara
Helena Neander 21 februari, 2013 - 09:05

Så kul!
Jag gjorde precis så i julas. En variant på ris a la malta.
Helt godkänd.
Kram Helena

Svara
Catti Hallberg 21 februari, 2013 - 09:04

Mums! Det lät gott 🙂 Det måste jag testa

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.