56kilos goda kesobröd – Originalet!

28 januari, 2013

Uppdaterat 9/2-2013 med nya bilder och nya instruktioner! SÅ roligt att detta brödet är så populärt! Det är mitt favoritbröd numera också!

Jag var sugen på ”mackor” idag så jag svängde ihop detta, blev riktigt gott att rosta!
Du kan även addera till 1 dl nötter/frön. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor.
HÄR har jag dubblat receptet och gjort det som ett större bröd.
012A0089-2
012A0087-2
Dubbel sats av receptet
012A0086-2
Bilderna här ovan är på dubbelt recept!
Skriv ut

56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 liten burk keso (125 gram)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 3 msk mandelmjöl
  • (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  • 1 nypa salt
  • Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i 4 bitar.
  8. Gott att rosta!

Notering

  • 195 kcal ⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


OBS: Till varje brödrecept jag lägger ut så får jag alltid massor av kommentarer med ”Kan jag byta ut…”. Jag kan tyvärr inte svara på alla de kommentarerna 😉 Om du inte har eller tål eller vill ha ingredienserna i ett visst brödrecept så finns här många andra brödrecept du kan prova. HÄR finns dem.
Tål du inte mandel, så välj inte ett mandelbrödrecept, välj då ett fröbröd.
Generellt kan du alltid byta ut kokosfett mot smör.
Generellt kan du inte ersätta kokosmjöl med mandelmjöl rakt av.
Ni kan prova att ersätta 1 dl mandelmjöl enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet.
Ni får provar er fram om ni vill anpassa recepten.

207 kommentarer
1

Du kanske också gillar

207 kommentarer

56kilos brød med cottage cheese | annabuda 27 april, 2017 - 21:11

[…] Av åse falkman fredrikson […]

Svara
Fredagsfrulle och renoveringsnytt (Rabattkod!) - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 10 mars, 2017 - 11:25

[…] har precis satt i mig två mackor på kesobrödet med ägg och min favorit: Kalles randiga kaviar. Det lilla sockret jag får i mig bryr jag mig […]

Svara
Landgång LCHF - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 5 januari, 2017 - 11:58

[…] gjorde landgångsbröd på mitt Kesobröd Dubblade receptet och gräddade det i brödform.  Sdan skar jag det på längden i min […]

Svara
Grönkålsgratäng med ädelost och kyckling - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 4 januari, 2017 - 11:02

[…] en Räkbakelse? MUMS! Jag har en påse frysta räkor i frysen som duger bra! Tror jag gör den på Kesobröd i […]

Svara
Björn Ulfsson 19 april, 2016 - 11:46

Hej. Jag undrar hur stor är formen (eller bakplåtspapprets yta) till detta receptet? Tack!

Svara
Åse 19 april, 2016 - 11:49

Brödet lägger jag på ett vanligt bakplåtsark på vanlig ugnsplåt, fast brödet täcker inte hela plåten. Bred ut smeten så den är ca 2 cm tjock.

Svara
Björn Ulfsson 21 april, 2016 - 15:06

Jag bakade brödet igår och det blev jättegott. Tack! Jag märkte en del nämner i kommentarerna kruskakli, men det står inte på receptet. Har du tagit bort den från receptet efter uppdateringen? Tack igen!

Svara
Åse 22 april, 2016 - 10:00

Hej! Jag vet faktiskt inte varför det försvann från receptet, har lagt tillbaka nu men kruskakli går att utesluta! Jag gillar det dock för konsistensen 🙂

Svara
Nytt och Fräscht i badrummet med Meraki - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 15 mars, 2016 - 08:44

[…] 56kilos goda kesobröd – Originalet! […]

Svara
Kina 11 februari, 2016 - 13:51

När och var ska man blanda i kokosfettet/oljan/smöret? Räknas det som torr ingrediens?

Svara
Åse 11 februari, 2016 - 13:54

Det kan du blanda i sist 🙂

Svara
Vecka 3 * 18 jan – 24 jan | matochpotatis 3 februari, 2016 - 20:06

[…] gjorde jag med kesoplättar istället för vitt bröd, man kan även ta formbrödet eller kesobrödet och rosta om man vill ha mer tuggmotstånd. Vi hade ju kräftstjärtar över sedan fisken förra […]

Svara
Vecka 2 * 11 jan – 17 jan | matochpotatis 20 januari, 2016 - 20:19

[…] Kesobröd OH MY GOOOOD vad gott!!!! Smakar precis som vanligt vitt bröd fast godare :)… Man blir även mättare så en dubbelmacka räcker gott och väl med lite smör och lagrad ost på! Superenkelt är det också vilket är en klar bonus. Jag hann baka tre satser i veckan, första enligt receptet, andra med hackade hasselnötter och chiafrön och tredje med chiafrön och sesamfrön ovanpå. Går helt utmärkt att frysa och att rosta. Jag skär upp brödet i mindre bitar och delar dem på längden innan jag fryser. 5+ av 5 […]

Svara
Ida 17 januari, 2016 - 10:52

Kan jag byta ut kokosmjölet, tex till pofiber? Är det samma mängd som gäller då?

Svara
Det perfekta ägget! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 5 januari, 2016 - 15:34

[…] med Vickan! Haha!  Så liiiite väl kokt för min smak! Äggen ligger på två skivor rostat kesobröd för övrigt. Jag ska göra en hel plåt sedan när jag handlat ochs kära upp, det börjar ta slut […]

Svara
Bakat – JAG BLOMMAR Konsthantverk 22 december, 2015 - 10:36

[…] bakade tre sorters LCHF-bröd häromkvällen; mer vörtbröd, bästa frallorna (Jills recept) och kesobröd som är perfekt som […]

Svara
Blåbärsgurt till frukost | mittkokoshjärta 4 december, 2015 - 22:51

[…] detta åts två kesobröd (följde detta recept) med en fantastisk kombo till pålägg. Då undrar ni kanske vad det är för något? Jo, […]

Svara
Sprøde rejer - Mindfulmad.dk 4 november, 2015 - 11:33

[…] jo typisk noget man spiser en masse brød til, men vi klarede os med et kesobrød bagt efter denne opskrift fra 56kilo og blade af hjertesalat. Salatbladene fungerede fint som underlag for både pølse og skinke. […]

Svara
TV-frukost och Hemmagymmet - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 6 oktober, 2015 - 13:38

[…] dag blev det en laddning kesobröd! […]

Svara
Hanna 22 september, 2015 - 08:34

Hej,
Tack för ett väldigt got recept! Undrar bara om kaloriinnehåller stammer? När jag räkna på det med min app får jag ett mycket högre kaloriinnehåll och då har jag räknat på samma mått som receptet.

Svara
Åse 22 september, 2015 - 12:46

Det beror helt på vilka märken du använder på mandelmjöl och kokosmjöl och kalorier är ju ett dumt sätt att mäta energi på (stämmer aldrig) så det är ungefär

Svara
Kesobröd - recept - Fitness & HälsaFitness & Hälsa 12 augusti, 2015 - 06:13

[…] i vår familj och tycker de flesta sorters bröd är gott. Jag har länge tänkt testa att baka kesobrödet som Åse brukar göra, men det har inte blivit av tidigare. Igår slog jag i alla fall slag i saken och svängde ihop en […]

Svara
Dagar jag minns ❤️ - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 8 augusti, 2015 - 20:31

[…] Vi ska strax sätta oss att äta men tänkte bara få iväg ett litet inlägg! =) Hela dagen har bara sprungit iväg! Vi sov till 11 eftersom vi var hos vänner i går och inte var hemma förrän vid 3. Jag äter sällan bröd vare sig ”vanligt” bröd eller lågkolhydratbröd, men idag var det gott med kesobröd! […]

Svara
sjanette 17 juli, 2015 - 18:09

Looks awesome!!! Do you use the fiberhusk powder?

Svara
Ulf 3 juni, 2015 - 10:52

Hej. Jag har prövat receptet och gillar det verkligen och undrar över kalorimängden i brödet. Du anger att den är 195 kcal fördelat på⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion. Är en portion lika med en fjärdedel av receptet? Du föreslår ju att skära brödet i fyra delar i slutet av receptet?

Svara
Åse 3 juni, 2015 - 10:54

1 portion är 1/4 ja och jag delar oftast den delen i två skivor.

Svara
Kaffe och LCHF bröd | Vitt, Svart, beiget 27 maj, 2015 - 11:19

[…] kväll bakade jag ett enkelt LCHF bröd som tar ca 15 minuter.  HÄR hittar ni receptet. Jag anväde bara kokosmjöl, jag hade inte i mandelmjöl som man ska i […]

Svara
Mia 9 maj, 2015 - 20:33

Hej.
Älskar det här brödet. Har bytt ut kokosmjölet mot pofiber då jag inte gillar kokossmaken och har lagt till 1msk chiafrön. Idag använde jag det som pizzabotten. Hade en bit som jag delade liggande i kylen och la på salsa, tacofärs och ost. Efter att jag tagit ut det la jag på salladsmix, lök, gurka, gräddfil och lite salsa. Mums. Blev supergott.
Tack för all inspiration här i bloggen. Du har öppnat mina ögon för det här att lyssna på sin egen kropp. Bara för att saker fungerar eller inte fungerar för andra betyder det inte att min kropp reagerar likadant.
Kram

Svara
Åse 10 maj, 2015 - 18:55

Låter fantastist gott! Ja chia är så gott att ha i kesobrödet! Oh kul att jag kunnat inspirera till självinsikt KRAM

Svara
Gott & Blandat! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 9 maj, 2015 - 10:29

[…] blev Champagnefrukost med kesobröd, jordgubbar, cappuccino och perfekt kokta ägg =) Jag har en styck nöjd 41-åring här som öppnat […]

Svara
Andreas 16 april, 2015 - 21:08

Då var min första plåt med detta bröd färdiggräddat. Nu ska jag och frugan ta oss en macka 🙂
Min blev dock inte så hög å fin, som orginalet.
Och jag ska nog prova med kvarg ( älskar kvarg ) och lite kryddning.

Svara
Anna i Skåne 18 mars, 2015 - 16:42

Tack för underbart recept!! Bakar fyrdubbel sats varje gång. Blir lagom på en plåt och varar länge sen. Använder kvarg i stället för keso för det är billigare och jag märker ingen skillnad på resultatet.
Gjorde toast på detta bröd häromdagen i paninigrillen. Ost, skinka och oregano. Ljuvligt!!

Svara
A-K 26 november, 2014 - 14:19

Jag använde ditt kesobröd som hamburgerbröd nu i helgen.
Medium rare hamburgare, avokado, lök, majonas (ett stänk BBQ sås) och lite sallad – HIMMEL vad gott det var!!
(Jag rostade bröden en aning extra och hade majonäsen direkt på bröden så de inte skulle bli blöta..)

Svara
Åse 26 november, 2014 - 14:58

YUM!!

Svara
Morot- och Zucchinibröd - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 18 november, 2014 - 14:24

[…] både zucchini och morötter liggandes men ingen keso, så det blev helt enkelt en omarbetning av kesobrödet, utan keso! =) Helt mejerifritt, inte fy skam […]

Svara
30 min scones type bread | MatFysik 16 november, 2014 - 17:52

[…] Original recipe from the Swedish blog: http://56kilo.se/kesobrod/ […]

Svara
Johanna 21 oktober, 2014 - 13:47

Godaste brödet på länge!! Jag bytte dock ut keson mot motsvarande mängd mascarpone (fanns kvar i kylen efter tårtbakning), höftade ner solroskärnor, timjan och basilika. Suveränt gott 🙂

Svara
Åse 21 oktober, 2014 - 14:35

Kul tweak! Tack för tipset!!

Svara
Emelie 19 oktober, 2014 - 18:32

Hej Åse! Jag har nyligen hittat din blogg och måste verkligen säga TACK för att den finns. Vilken inspirerande och fin blogg! Jag har precis börjat med lchf och efter att ha testat flera av dina recept känner jag att jag inte behöver leta rätt på någon annan sida. Gott och mycket bra info för mig som nybörjare. Kram!

Svara
Åse 20 oktober, 2014 - 09:03

Kul att höra, välkommen! =)

Svara
Pasta med Champinjon och Baconsås - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 16 oktober, 2014 - 12:09

[…] är lika glad att jag måste sitta inne och jobba! Jag har precis fått i mig dagens första mål, Kesobröd med ägg, majjo och prästost + min älskade Citron och Ingefäradryck – Mätt som bara […]

Svara
josefine 13 september, 2014 - 09:08

Hej, står här på lördagsmorgonen och ska baka ditt kesobröd.
När ska man addera kokosfettet?
Kan inte heller se äldre kommentarer.
Mvh josefine

Svara
Åse 13 september, 2014 - 10:42

Det var ju konstigt, får kika vad som kan vara fel!
Kokosoljan ska i när du blandar ihop allt.

Svara
Yvonne 7 april, 2016 - 15:33

Hej!
Suttit och skrivit av detta receptet och du har inte skrivit till detta med oljan. Så hade inte jag börjat läsa frågorna så hade jag också undrat när jag skall baka det. Du kanske skulle fylla i detta med oljan? ?

Svara
Hej från mej! - 56kilo - en hållbar livsstil! 6 september, 2014 - 20:42

[…] 56kilos goda kesobröd måndag, 28 januari, 2013 – 15:09 […]

Svara
Slappsöndag | Soffansblogg 31 augusti, 2014 - 12:50

[…] en härlig långbrunch med 56 kilos goda kesobröd, ägg, ost, hemmagjord sockerfri marmelad och frukt slappas det i soffan, som sig bör på en […]

Svara
Lördagsfräscht och bästa kesobrödet! - 56kilo - en hållbar livsstil! 26 augusti, 2014 - 19:28

[…] gjorde en hel plåt med kesobrödet idag. Så här gjorde jag […]

Svara
Jessica 16 augusti, 2014 - 11:16

Åh tack! Jag har hittat ett favoritbröd!! Så gott! Tål det att frysas? Tack för din underbara sida!

Svara
Ann-Marie Engström 8 augusti, 2014 - 11:21

Hejsan, tänkte försöka mej på ditt kesobröd och har en liten fråga,
Kan man använda Kung Markattas kokosolja stället för smält kokosfett??
/Mita

Svara
Åse 8 augusti, 2014 - 13:41

Kokosolja och kokosfett är samma sak, bara smälta kokosoljan till över 28 grader

Svara
sandra 6 augusti, 2014 - 16:54

Hej! Kan man utesluta kokosmjölet helt, och ta 3 deceliter extra mandelmjöl? Är nämligen allergisk mot kokos 🙂

Svara
Navve 11 april, 2014 - 09:08

Riktigt bra, bättre än oopsies. Tyckte dock att de blev liiite för salta för min smak. Keso var salt redan så en nypa salt skippar jag i framtiden, men smaken är som baken 🙂

Svara
På bakbordet | Toves matresa 21 februari, 2014 - 17:15

[…] kan börja med kesobrödet. Enkelt och gott, framförallt att rosta! Receptet hittar ni här. Frukosten blev kesobröd med majonäs och ägg! Jag delar brödet i 6 delar, blir lite […]

Svara
Eva 11 mars, 2014 - 09:47

Hejsan! Jag provade att baka kesobrödet och jag blev överraskad att det verkligen blev ett bröd av dessa ingredienserna haha 😉 Men undrar, kan man byta ut kokosnötsmjölet mot majsmjöl? Är majsmjöl nyttigt?

Svara
nadia 7 februari, 2014 - 12:12

Hello! Do you know how many calories this recipe contains? Looking forward to trying it!

Svara
Anna 7 februari, 2014 - 09:33

Jag har ätit LCHF rätt länge nu men aldrig ”bakat” och gjort substitut för bröd delen i dieten (säkert pga att jag inte bor i Sverige och har svårt att få tag på säkra glutenfria ingridienser). Nu vill jag gärna ha lite ny inspiration och ska köpa med mig en hel del mjöl från Sverige vid mitt besök i nästa vecka och skulle gärna vilja veta vilka ”mjölsorter” du inte klarar dig utan?

Svara
Lena 29 januari, 2014 - 09:23

Mitt favoritbröd. Har testat och smula i fetaost och finhackade oliver och det blev riktigt, riktigt gott.

Svara
Åse 29 januari, 2014 - 09:53

Åh låter supergott!!

Svara
Sånt Där Lite Gottigt | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 14 januari, 2014 - 23:31

[…] jättestor men rätt ful smörgåstårta gjort på tre kakor av 1 sats kesobröd och fylld med leverpastej+gurka på ett lager och det andra med […]

Svara
11 december | hittaminbalans 12 december, 2013 - 00:00

[…] imorgon ska jag nog försöka baka ett fröbröd. idag bakade jag en till upplaga av det goda kesobrödet och det blev lika gott som förra gången […]

Svara
6 december – hittaminbalans 6 december, 2013 - 22:25

[…] – 2 koppar kaffe m. grädde 1 skiva nybakat bröd m. smör /ost […]

Svara
Josefine 18 november, 2013 - 19:25

Hej Åse.
Nu har jag äntligen bakåt ditt kesobröd! Dock blev mitt ganska ljusare än ditt och jag undrar vad det kan bero på? Jag hade inte i kruskakli och undrar om det kan bero på det?
Tack för en superinspirerande sida!
/Josefine

Svara
Åse 18 november, 2013 - 20:19

Jag tror det beror att ditt var inne i ugnen kortare tid än mitt =)

Svara
Josefine 18 november, 2013 - 21:41

Jag gick efter vad du skrivit i receptet, 200 grader i 10 minuter. Hade det till och med inne lite längre än så. Hur länge brukar du ha om det äe längre än 10 minuter? 🙂

Svara
Åse 18 november, 2013 - 21:47

Men min ugn behöver inte bete sig som din ugn =) Jag har det inne tills jag tycker det ser klart ut! Ibland längre ibland kortare tid =)

Svara
Josefine 18 november, 2013 - 22:11

Då ska jag köra på det nästa gång 🙂 tack!

Ellenore 30 oktober, 2013 - 15:51

Det här är det andra lchf-brödet jag testat. Jag följer inte lchf men försöker att undvika gluten då jag lider av IBS och det blir värre utav både gluten och laktos, så jag använde laktosfri keso. Jag älskade det här brödet! Så himla gott. Hade i solrosfrön och sesamfrön. 🙂

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 16:35

Härligt!! 🙂

Svara
Johanna 13 oktober, 2013 - 14:21

Jag har precis börjat med lchf för att gå ned i vikt, jag testade ditt keso bröd (1 port) till frukost med i burk med makrill, kände mig inte riktigt mätt så jag tog 1 kokt ägg med lite majonnäs oxå. Nu undrar jag om det blir på tok för mycket att äta till frukost?

Svara
Åse 13 oktober, 2013 - 16:37

Det kan fungera. Men tänk på att det kan ta lite tid bu i början innan du känner mättnadskänslorna tidigare.

Svara
En grön och värmande tallrik | Annas Matkoll 5 oktober, 2013 - 20:31

[…] bitar kesobröd (recept HÄR) 1/2 burk tonfisk i vatten 65 g lättkvarg Salt, […]

Svara
Sara 23 september, 2013 - 21:27

Tidigare har jag bakat ditt succé recept på formbrödet med mandelmjöl. Tre gånger förmodar jag. Jag blev då less på den och provade att baka kesobrödet. Mina smaklökar jublar! Min mamma har upprepat ett flertal gånger ikväll hur gott det var, och att jag måste baka det som formbröd.
Därför lyder min fråga så här: hur många gånger måste jag dubbla receptet för att få det till ett formbröd (vi snackar en vanligt stor form)?
Jätte tacksam för svar

Svara
Åse 24 september, 2013 - 00:02

Vet inte exakt men prova att dubbla 🙁 lycka till!

Svara
Erika 23 september, 2013 - 10:47

Hejsvejs,
går det fint att dubbla receptet? =)

Svara
Åse 23 september, 2013 - 11:29

Absolut!!

Svara
Erika 23 september, 2013 - 20:01

Förlåt för alla mina frågor men är kokosmjöl och kokoksnötmjöl samma? Jag har köpt kokosmjöl från sellton på Ica maxi men blev nu osäker :/

Svara
Åse 23 september, 2013 - 20:43

Ja det är samma men jag rek enbart Amanda prata som är mjöl på fibrer med enbart 4 gram kh per 100 gram

Svara
öKesobröd | Tessalisa 16 september, 2013 - 00:33

[…] ork för att baka lite. Det fick bli kesobröd denna gång. Ursprungligen utgick jag från detta recept i bloggen 56kilo.se, men jag har modifierat om det och gjort det så att det passar […]

Svara
Kesobröd | Tessalisa 16 september, 2013 - 00:29

[…] ork för att baka lite. Det fick bli kesobröd denna gång. Ursprungligen utgick jag från detta recept i bloggen 56kilo.se, men jag har modifierat om det och gjort det så att det passar […]

Svara
mia 10 september, 2013 - 11:37

kan jagbyta ut keson mot nåt? är vegetarian

Svara
kesobrödet alla skriver om | jessicaelvira 13 augusti, 2013 - 12:02

[…] har länge varit sugen på att prova 56kilo´s kesobröd och i helgen blev det äntligen av. Det gav mig ingen hallelulja moment dock men det är gott och […]

Svara
veronica 5 augusti, 2013 - 15:38

Hej! Om jag utesluter kruskali måste jag ta i mer kokosmjölk då?
Ska bli spännande att testa detta!!!:)

Svara
Åse 5 augusti, 2013 - 18:01

Hej! Menar du kolosnötmjöl?? Inte mjölk 🙂

Svara
Alternativaren 22 juni, 2013 - 20:12

Skoj att din blogg är så stor 🙂

Svara
LCHF keso scones | Formtoppa med LCHF 18 juni, 2013 - 22:22

[…] det här receptet hos 56 kilo.se och det är definitivt värt att dela.Smått omarbetat – here we […]

Svara
Yasmine 27 maj, 2013 - 18:41

Hej! Jag gjorde din köttfärssoppa idag och den var supergod, och så skulle jag tillaga detta kesobrödet… Jag följde receptet men ändå blev dom misslyckade, dom blev ganska kletiga, alltså degig… Vad kan jag ha gjort fel?

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 18:51

Det verkar ju som att du inte haft dem tillräckligt länge i ugnen! Prova att ha dem längre inne nästa gång =)

Svara
Yasmine 27 maj, 2013 - 19:09

Jo jag hade dom först i 10 minuter, och sen ytterligare ca 3 minuter.. men det blev ändå kladdigt.. upplevde något liknande en gång när jag skulle baka med mandelmjøl att om blev kladdiga….. jag förstår ju inte vad jag gör fel, føljer ju recepten till punkt:-(

Svara
Irene 12 juni, 2013 - 08:11

Stoppa in en termometer o låt det bli 97 grader då blir det perfekt…

Svara
Kesobröd | Den vassaste kniven 22 maj, 2013 - 20:28

[…] Dessutom går det snabbt att baka. Faktiskt helt okej som bröd oavsett diet. Receptet kommer från Åse från början men florerar friskt i […]

Svara
LCHF Varma mackor | BakaLagaMagra 17 maj, 2013 - 18:14

[…] gjorde jag varma mackor med Åses kesobröd och den röra som jag brukade använda när jag förr gjorde varm smörgåstårta. Blev riktigt […]

Svara
Hamburgare och bröd a la lchf | MarieLCHF 15 maj, 2013 - 22:44

[…] Recept till kesobrödet (med LITEN förändring) från Åse med bloggen 56kilo: http://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/ […]

Svara
Johanna 11 maj, 2013 - 11:45

Jag provade att bara ta 1/2 dl kokosmjöl och 1 dl mandelmjöl då blev det om möjligt ännu godare. Ett tips till dom som tycker att kokossmaken tar över lite. Smeten blir rinnigare men det är bara att hälla ut den på plåten så flyter den ut fint.

Svara
Åse 12 maj, 2013 - 21:23

Kul får prova!

Svara
Maria 2 maj, 2013 - 20:30

Hej Åse! Går detta bröd att frysa? Tänkte prova baka eftersom det fått så fina omdömen:)

Svara
Soppa | Brusar Vidare 2 maj, 2013 - 10:13

[…] Servera med ett gott bröd, själv brukar jag baka 56kilos kesobröd till. […]

Svara
Kesobröd med valnötter och solroskärnor | Sofies LCHF 30 april, 2013 - 13:57

[…] brunch blev det ett gott nybakat bröd! Det är 56kilo’s berömda kesobröd, och det är första gången jag testar att baka det! SÅ JÄVLA GOTT! Har ni inte redan testat, […]

Svara
Mätdag! | En annan spegelbild 16 april, 2013 - 08:27

[…] frukost idag ska jag faktiskt äta mackor! Hittade ett recept på 56-kilos hemsida som bara är så gott! Känner att jag tjatar mycket om hennes recept just nu, men jag tycker […]

Svara
Godaste lchf-brödet | Emma Karlsson @ Spotlife 9 april, 2013 - 10:16

[…] Det godaste lchf-brödet, helt klart. Vill ni också baka GOTT LCHF BRÖD så hittar ni receptet här. När jag bakade brödet igår så gjorde jag en dubbelsats, och istället för att baka ut det på […]

Svara
Mariel 3 april, 2013 - 22:16

Det enda LCHF-bröd som jag smakat som faktiskt smakar bröd och har rätt konsistens. Det blev jättegott!! Din blogg inspirerar mig verkligen, kollar den nästan varje dag 🙂

Svara
Marie Casco 31 mars, 2013 - 22:38

Om man bakar bröd, tex kesobrödet, för att äta till frukost, hur mycket är då lagom att äta av det till frukost?

Svara
Åse 1 april, 2013 - 08:50

1/4 del av det receptet.

Svara
Lchf brödbak. | asal.spotlife.se @ Spotlife 30 mars, 2013 - 11:58

[…] på kesobrödet hittar ni här och recept på frallorna hittar ni […]

Svara
Full fart mot påsken | luafilosoferar 22 mars, 2013 - 15:34

[…] Detta är så gott! Kesobröd från 56 kilo […]

Svara
Annso.nu » Blog Archive » Dag 18 21 mars, 2013 - 09:10

[…] senare…hittade det här receptet på kesobröd, ska […]

Svara
Kesobröd | Mina jag och LCHF 19 mars, 2013 - 13:11

[…] testade jag att göra kesobröd, receptet kommer ursprungligen från 56kilo. Jag upptäckte dock receptet hos Mitt LCHFliv. Efter en titt på båda recepten så gjorde jag en […]

Svara
Lite matintag från senaste tiden som fastnat på bild | Very Shy Girl 19 mars, 2013 - 12:17

[…] Stört goda. Recept från 56kilo, where else […]

Svara
Kesobröd | Linn Åkesson 14 mars, 2013 - 21:49

[…] bakade jag alltså en ny omgång av Åses kesobröd, men denna gång ändrade jag lite i receptet och körde även en dubbel […]

Svara
Tess 10 mars, 2013 - 21:31

Detta är det enda goda brödrecept jag har hittat!
Kan berätta att jag provat att använda kvarg istället för keso, vilket går utmärkt. Har också provat att ta hälften mandelmjöl och hälften kokosnötsmjöl då familjen tyckte det smakade för mkt kokos, vilket också går utmärkt. En dag hade jag slut på kruskakli och provade utan, det blev förstås inte riktigt lika bra, men det blev ätbart.
Nästa gång blir det att prova några av alla tips ni andra lämnat. 🙂

Svara
Ike 10 mars, 2013 - 12:09

Mandelmjöl går alldeles utmärkt att omvandla till kokosnötsmjöl. 1dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl
0,5 dl Pofiber
1 msk fiberhusk.
Hämtat från Marianns LCHF bak och mat. Jag är allergisk mot mandel och bakar ganska ofta och de flesta recept innehåller mandelmjöl, den här omvandlingen har funkat varje gång.

Svara
Åse 10 mars, 2013 - 16:02

Tack för ”receptet”!

Svara
Nybakat LCHF – kesobröd | asal.spotlife.se @ Spotlife 9 mars, 2013 - 11:52

[…] Receptet tog jag från denna blogg. […]

Svara
Linn 7 mars, 2013 - 19:04

Gjorde dem i går – wow! Äntligen ett lchf-bröd värt namnet. Var alldeles överlycklig vid provsmakningen. Ska göra en ny sats nu i kväll och testa hasselnötsmjöl, mest av ren nyfikenhet. Fortsätt med din blogg, den är en superba inspirationskälla!

Svara
Linda Stridh 7 mars, 2013 - 10:41

Underbart bröd! Ska pröva att använda som paj deg!
Tack för all inspiration!

Svara
Åse 7 mars, 2013 - 11:17

Kul det smakade!

Svara
Jo 5 mars, 2013 - 19:44

Men jäklar vad gott det blev! Adderade lite solrosfrön och tog smör ist för kokosfett. Det har lite söt smak av kokosmjölet, men det är bara mums! Är kääär…

Svara
Pia 4 mars, 2013 - 20:27

Äntligen ett lchf-bröd som jag tycker om!! Jag tog rapsolja i stället för cocosfettet. Det funkade jättebra! Jag vet att fint cocosfett är nyttigt, men visst är väl rapsolja ok?
Jag åt min smörgås med sallad, majonäs, skinka, gorgonzola och tomat. Himmelskt gott.
Går brödet att frysa? Hur länge håller det om man inte fryser det?
TACK FÖR ETT KANONBRA RECEPT!!!

Svara
Dagens nom: | Noobyliscious 4 mars, 2013 - 18:58

[…] Kräma på rejält med majonäs och räkor på kesobröd från Åses blogg såklart, med vissa modifikationer. Jag har varken kokosnötmjöl eller kruskakli men tog en […]

Svara
Friederike 3 mars, 2013 - 13:11

Jag har en fråga: Går det bra när man byter ut kokosmjöl mot vanligt vetemjöl eller finns det en annan mjöl alternativ än vetemjöl? Eftersom mamma inte köper kokosmjöl 🙁 å jag ville gärna prova recepten.

Svara
Efterrätter I Rader… Och Lite Vanlig Mat | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 2 mars, 2013 - 06:16

[…] sallad, tomater, skinka, hackad rödlök, löjrom och en citronskiva. Själv använde jag mig av detta brödreceptet som förövrigt är favoriten (tillsammans med […]

Svara
Fredagsfika « kaxsen.se 1 mars, 2013 - 20:55

[…] bakade jag en tryffelkaka från Åse http://56kilo.se till tjejerna på jobbet, för att visa min uppskattning på hur duktiga de är. Jag bara älskar […]

Svara
Anna 1 mars, 2013 - 20:26

Är ca 1/4 av brödet lagom till frukost? Med 1 ägg och smör på? (Försöker komma fram till ungefärliga portions stl:), ätit lchf 1 v nu. Din bok är den bästa bok jag nånsin läst- bara ätit mat efter dina recept hela v, allt är sååå gott!! Kram

Svara
Åse 2 mars, 2013 - 08:13

Absolut!! Blir en jättebra frukost!! :)) lycka till!!!

Svara
Camilla 24 februari, 2013 - 16:21

Måste tacka för detta underbara bröd! Du har räddat mig från att överge lchf. Kan inte vara utn bröd och nu behöver jag inte . Tack tack och tack igen !
Du är en underbar inspirationskälla ! Må allt gå väl för dig och de dina.

Svara
Åse 24 februari, 2013 - 17:19

Tack snälla! Kul du gillar!!

Svara
Klara 24 februari, 2013 - 09:49

Underbart recept! Tack så mycket!

Svara
Irene 21 februari, 2013 - 13:09

Hej Åse …
Går det att dubbla receptet med samma resultat tror du!??
Irene…

Svara
Åse 21 februari, 2013 - 13:10

Det tror jag absolut!!

Svara
Irene 21 februari, 2013 - 14:06

Tack då ska jag prova det…
Hör av mig med resultat..
Irene

Svara
Tina Johansson 18 februari, 2013 - 22:43

Ikväll har jag testat att göra pizzabullar på detta goda recept! Använde keso med grillad paprika (all annan keso slut i butiken när jag handlade), plattade ut degen med hjälp av bakplåtspapper och gladpack, la på tomatpuré, strimlad skinka och ost, rullade ihop. Liiite joxigt, som det ju är med lchf-degar, men det gick bra ändå tillslut!
Blev kanonbra!
Tack för att du delar med dig av dina goda recept!

Svara
Tina Johansson 18 februari, 2013 - 22:45

fotoresultat finns på instagram – har taggat dig =)

Svara
Emelie 18 februari, 2013 - 14:12

Hur många dagar går det att ”spara” brödet? Behöver det ätas samma dag som det bakas?

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 14:20

Vet inte, jag fryser alltid in bröd direkt efter att jag bakat och tar fram så mycket jag ska ha. Förvarar inget bröd framme.

Svara
Marie 17 februari, 2013 - 17:06

Hittade kokosfett på Ica maxi Råå. Biofood kan jag använda de?

Svara
Åse 17 februari, 2013 - 17:11

Ja fast bara det är deodoriserat dvs utan smak

Svara
Tanja 15 februari, 2013 - 08:58

Hej…..måste få fråga……jag får en så kraftig bismak av något beskt när jag bakar detta – vad för jag för fel??

Svara
Åse 15 februari, 2013 - 10:34

Ingen aning! Bakpulver?

Svara
Annika 15 februari, 2013 - 20:13

Jag får en bismak av kokosmjölet så jag tog 3 msk kokosmjöl 5 msk kruskakli och tillsatte 2 msk krossade linfrön. GUUUUUD vad gott det blev då!

Svara
Linn 25 mars, 2013 - 06:54

Intressant. Jag har bakat det här brödet flera gånger eftersom jag gillar det så mycket, men kikade in här nu för att se om någon annan upplevt en lätt brännande, svidande känsla i munnen och på tungan. Jag skulle kanske inte säga besk, men det är något fenomen… Har funderat på om det kan vara bakpulvret, men kanske är det kokosmjölet som någon kommenterat nedan? Dock har jag gjort varianter med mindre mängd kokos och mandel- och hasselnötsmjöl istället och upplevt samma sak.
Ska tillägga också att jag bakar brödet på smör istället för deodoriserat kokosfett.

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 10:37

Det är bakpulvret! Prova att dra ner mängden bakpulver!

Svara
Linn 25 mars, 2013 - 18:26

Det är det va? Tack för svaret, ska testa att modifiera receptet lite till nästa gång, för i övrigt så gillar jag verligen det här brödet!

Svara
Hanna 14 februari, 2013 - 23:09

Bakade detta bröd till gårdagens räkmackor och det blev jättegott! Jag hade dock mandemjöl istället för kokosnötmjöl och havrekli istället för kruskakli – vilket funkade kanon. Det enda jag märkte var att det behövde gå några minuter längre i ugnen.

Svara
Kerstin 14 februari, 2013 - 15:13

Hej Åse, har börjat följa dig mer regelbundet nu och är jättesugen på att köpa din bok!
Vill berömma det här kesobrödet, det är verkligen fantastiskt! Jag har provat både med att mixa ägg och keso eller att bara vispa ihop det lätt. Båda blir bra. Jag hade inget kruskakli hemma utan tog fibrex, blev bra resultat. Såg att det var en tjej tidigare som frågat om det så JA, det funkar med fibrex. Idag när jag bakade det hade jag i rapsolja istället för kokosfett, då fick brödet en vacker solgul färg. Jag ökade också på mängden bakpulver något för att få det lite högre och mer poröst. Blev också jättebra! Bakade ut det på samma sätt som man gör en scones, delade med kniven i fyra bitar. När det var gräddat var det bara att bryta isär bitarna! Och det allra bästa är att det går så fort att svänga ihop, från att jag tar fram bunken tills jag tar ut det ur ugnen går det bara 15 minuter. Perfekt när man kommer hem hungrig från jobbet!

Svara
Åse 14 februari, 2013 - 15:18

Kul du gillar!! Precis så bakar jag ut det, som scones 🙂 det är ett otroligt användbart bröd som kan anpassas efter tycke och smak :))

Svara
Marie 12 februari, 2013 - 20:21

Precis tagit mig en lite bit av de nybakade kesobrödet och det var ljuvligt gott. Började med lchf för drygt 1 vecka sedan och din blogg ger mig massa inspiration och alla recept jag testat har varit så goda!

Svara
Lotta 12 februari, 2013 - 19:47

Tack för ett uppdaterat recept!! Det behöver jag är inte bra på att baka! Kan jag äta en ruta om dan till frukost med ägg o majonnäs på under viktminskningen? Tack för en inspirerande blogg!!! :o)

Svara
linda 12 februari, 2013 - 19:42

Provade brödet idag och det var det godaste lchf-brödet jag ätit! MUMS! Åt det med smör, ost, skinka och grönsaker! supergott!

Svara
Dietist 11 februari, 2013 - 20:48

Det är inte 91 kcal

Svara
Åse 11 februari, 2013 - 23:18

Jaså?

Svara
Nina 11 februari, 2013 - 20:47

Du väger inte 56 kg

Svara
Liza 11 februari, 2013 - 22:56

Men hallå bitterhet?

Svara
Åse 11 februari, 2013 - 23:18

Jaså?

Svara
Tina Johansson 11 februari, 2013 - 16:37

Nu jag jag också äntligen provat ditt berömda kesobröd!
Så enkelt och så gott! Tusen tack!
Mitt blev dock lite ljusare än ditt, men det beror nog på nötterna du hade i.

Svara
Ullis 11 februari, 2013 - 15:41

hej,
Jag hade sparat detta recept som favorit (klickade hem kokosmjöl) men var det inte både mandel och kokosmjöl i det ursprungliga receptet?
tack för en bra blogg och fantastiska recept!
Ullis

Svara
Åse 11 februari, 2013 - 16:03

Nej det har aldrig varit mandel i :))

Svara
Ullis 11 februari, 2013 - 18:26

Ah, då är det jag som är lite snurrig 😉 allt gott/Ullis

Svara
Efterrätt – Tryffelkaka! « kaxsen.se 9 februari, 2013 - 20:13

[…] Till efterrätt gjorde jag en tryffelkaka från Åse http://56kilo.se […]

Svara
Frukost med kesobröd « kaxsen.se 8 februari, 2013 - 23:16

[…] Idag blev jag så sugen på att äta en ”vanlig” smörgås, så jag gjorde bröd från: http://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/ […]

Svara
Linda Persson 8 februari, 2013 - 08:17

Hej Åse! Tack för en fantstisk inspirerande blogg men fina recept. Det här brödreceptet är det absolut bästa jag smakat (av alla lchf-bröd jag testat och det är några stycken under mina fyra år). Brödet var helt magiskt gott !!! Min 7-åring fullständigt älskade det! Han och jag delade på hela – så gott var det 🙂
Tack för att du är så vänlig och delar med dig!
Kram

Svara
Kesobröd Lchf | Hemma hos Andrea 7 februari, 2013 - 18:03

[…] Originalreceptet på kesobrödet hittar ni här… […]

Svara
Jonas W 6 februari, 2013 - 20:28

Det här ska provas! Kanske lägger in lite frön och nötter också

Svara
Mathildas mamma 3 februari, 2013 - 18:50

Någon som har testat fibrix ist för kruskakli?

Svara
Mathildas mamma 3 februari, 2013 - 19:05

Fibrex ska det vara

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 19:48

Tror det går lika bra! ❤

Svara
Mathildas mamma 3 februari, 2013 - 19:59

Tack återkommer med resultat. Fibrex är väl ok lchf-style?

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 20:14

Yes!

Svara
irene 3 februari, 2013 - 09:34

hej
har du nåt tips på hur jag lättast smetar ut det på papperet?????
det fastnar så väldigt….
tack för alla bra recept plus en fantastisk bok!!!!!
irene

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 10:55

Hej! Har du ett bra papper? jag lägger bara ut mitt och klappar till det med händerna =) Roligt att du gillar boken!!

Svara
Irene 3 februari, 2013 - 11:22

Tack för svar gjorde som du sa o det gick fint….
Jättegott bröd tac snälla!!
Irene

Svara
carola 31 januari, 2013 - 21:17

Hej du!
Jag har följt din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat förr. Var tvungen att göra det nu! Dra åt skogen vilket jädra gott bröd!
Kram

Svara
Anna 30 januari, 2013 - 18:41

Var så sugen på att göra brödet men keson var slut. Asch, då tog jag philadelphia istället. Kruskakli kan jag inte äta för jag är glutenintolerant så då tog jag krossade linfrön. Hade ju kunnat ta boveteflingor också men de är slut. Kokosfettet jag har är sådant med smak så jag tog smör. Och se, gott blev det i alla fall.
Man får inte stirra sig blind på ett recept utan våga experimentera lite. Oftast blir det bra.
Stort tack för receptet!

Svara
Anna P 30 januari, 2013 - 15:22

Vilket gott bröd!!!! Jag tillsatte även lite brödkrydda som jag tycker ger en god smak. Detta kommer jag baka igen…många gånger! Tack för receptet!

Svara
Laila 30 januari, 2013 - 11:01

Verkligen jättegott bröd! Bakade det igår kväll och åt det då färskt. Och i morse provade jag att rosta det – ännu godare!! Tack!
Har även köpt din bok och testat flera recept. Allting jättegott!
Har lite liknande ”bantningshistoria” som du och är så glad för dina tips och råd och berättelse om din och Annas vikthistoria. Det har varit en väldigt bra hjälp för mig att tänka om och tänka rätt. Nu får viktminskningen ta sin tid!
Tack för all inspiration via din blogg!
(blev så förtjust i dina äggkoppar och letade upp dom här hemma i Linköping 🙂 Nu är det roligare att äta frukostäggen!)

Svara
Maria B 19 februari, 2013 - 09:25

Nu blev jag nyfiken – vart i Linköping hittade du äggkopparna?

Svara
Åse 19 februari, 2013 - 09:26

Linköping?? Jag har inte varit i Linköping. Dessa hittade jag på inreda.com 🙂

Svara
Maria L 30 januari, 2013 - 10:05

Hej! Har provat massor av olika bröd! Äntligen ett som faktiskt smakar som bröd utan konstiga eftersmaker! Tack för en superbra blogg!!!
Maria

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 10:45

Kul det smakade!!

Svara
Malin 30 januari, 2013 - 08:07

Jag ska snart sätta tänderna i detta goda bröd! Lätt att göra och fort gick det! Jättegott!!

Svara
Malin 30 januari, 2013 - 09:37

Hmmm kruskakli?? Stod inte i ursprungsreceptet, men det funkade utan med

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 09:38

Nej jag hade glömt det! Kruskakli gör att brödet blir brödigare och i mitt tycke godare.

Svara
Eva 30 januari, 2013 - 07:53

Hej !
Bakade brödet igår kväll, kan varmt rekommenderas. Snabbt och enkelt att baka och riktigt god ”bröd ”smak.
/Eva

Svara
Fröken Landberg 29 januari, 2013 - 21:48

Tack för ett gott bröd! Hade dock inte kruskakli hemma utan tog bake PRO och linfrön. Blev toppen!

Svara
Inger 29 januari, 2013 - 21:04

Tack Åsa !
Love you <3
Tack!
Har blivit och Är fortfarande intresserad av dina recept och ideer!
Tack för dina GODA RÅD <3
Inger Åberg

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 06:43

Tack snälla!! ❤

Svara
Annika 29 januari, 2013 - 18:35

Det här var det absolut godaste LCHF brödet som jag har smakat. Det smakar BRÖD! Jag hade dock bara kokosolja med smak så jag tog smör i stället. Det blev kanon! Kommer bara baka detta bröd i fortsättningen. Åt med kokt ägg och majonäs. Mums!
Tack för ännu ett suveränt recept! Älskar lasagnen också!

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 06:44

Vad roligt!! :)) härligt att det smakade!! 🙂

Svara
Tinsan 29 januari, 2013 - 17:20

Hej och tack för en bra och inspirerande blogg. Har beställt din bok och hoppas den kommer snart!!! Har en fråga om kruskakli. Är det inte mycket kolhydrater? Skiljer det sig mellan olika märken? Vilket märke använder du?

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 18:32

Hej! Nej det är otroligt lite kolhydrater med tanke på att det väger som luft.

Svara
Mariann Fäldt 29 januari, 2013 - 10:44

Mmmm gott… Detta påminner om ditt fröbröd jag brukar baka där jag byter ut riven ost mot keso – jättegott =) Ha en bra dag!

Svara
Mia 29 januari, 2013 - 09:30

Det blev bra. Rekommenderas. Älskar när det går undan & snabbare än bröd än så här får Ni nog inte ihop.

Svara
Jaana 29 januari, 2013 - 08:03

Hej! Har nyligen börjat följa din blogg och ser framemot att sätta igång och prova recepten. Funderar på deodoriserat kokosfett. Vad är skillnaden mellan denna och kokosolja som exvis Cocosa? Försökte läsa på nätet, men blev inte så mycket klokare.

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 08:05

Hej! Cocosa har också ett deodoriserat fett! Det betyder att smaken är borttagen. Men personligen tycker jag bättre om lchfbutikens deodoriserade fett.

Svara
Maria 28 januari, 2013 - 22:53

Hej,är så sugen att prova ngt av alla dina recept på bröd men vet inte riktigt vilket jag ska ta:) Vilket är din favorit? Vill helst inte ha ngt med för tydlig äggsmak då jag med ett stort tyvärr ur lchf-synpunkt är sådär förtjust i ägg:)

Svara
Marianne 28 januari, 2013 - 21:56

Først vil jeg sige at det er en helt fantastisk fin blog du har – glæder mig til at læs meget mere 🙂
Og så vil jeg gerne spørge . Når du skriver kokosnødmel er det så det helt fine der består af ca. 60 % fibre ?? Eller er det noget helt andet 🙂
Varme hilsner Marianne

Svara
Åse 28 januari, 2013 - 22:00

Hej! Ja precis! 61% fibrer har Aman Prana 🙂

Svara
Linda Griffin 28 januari, 2013 - 21:21

Det ser både gott och enkelt ut, skall testas inom kort 🙂 Tack för all inspiration och alla goda recept. Vi har lagat flera ur din kokbok och det är 10-poängarna varje gång!! 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2013 - 21:43

Kul att höra!! :))

Svara
Klara 28 januari, 2013 - 19:32

Provade att göra brödet på en gång nu ikväll. Superenkelt och supergott! Det brödigaste LCHF-brödet som jag ätit, utan ägg eller fiberhusksmaken. Rostat smakar det precis som vanligt bröd! Åse du är ju ett geni 🙂

Svara
ÅsaS 28 januari, 2013 - 18:52

Men så gott det brödet ser ut då!! Ska nog baka det på onsdag när jag är ledig. Då jag bara har kokosolja MED smak ska jag testa att använda den, för jag gillar allt som smakar kokos! 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS

Svara
fembarnsmamma 28 januari, 2013 - 16:17

De receptet ska jag testa nån dag , gillar när det är få ingredienser 🙂 Ditt pizza / tortilla-recept är kanonbra , tusen Tack!!

Svara
Maria 28 januari, 2013 - 15:45

Låter supersmarrigt! Kan man använda hasselnötsmjöl eller mandelmjöl istället för kokosmjöl?
Tack för världens bästa blogg!!

Svara
Åse 28 januari, 2013 - 15:58

Nej tyvärr, ger inte samma konsistens eller bakegenskaper. Välj då hellre ett annat bröd, kolla i brödkategorin. Roligt du gillar bloggen!

Svara
Annelie 28 januari, 2013 - 15:22

Hej Åse,
Jag blev myfiken och vill testa, men hur många grader hade du ugnen på??
Hälsn.
Annelie =)

Svara
Åse 28 januari, 2013 - 15:24

Sorry! Uppdaterat receptet med gradantal =)

Svara
Maria 28 januari, 2013 - 15:18

Går det att använda smör i samma mängd istället för kokosfett?

Svara
Åse 28 januari, 2013 - 15:20

yeps, går bra utan också fast då blir brödet lite torrare.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.