Kesobröd i långpanna

2 november, 2013

Hej sköna lördag!
Vi har ätit gofrulle här och njuter av tända ljus, fräscha blommor, nya doftljus och rena stolsöverdrag. HÄRLIGT!!

IMG_4003

Jag gjorde en hel plåt med kesobrödet idag. Så här gjorde jag idag:
Mixa:
250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
2 msk deodoriserat kokosfett

lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord långpanna, ca 22 cm. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
IMG_4008

IMG_4010

IMG_4014

PIP finns här och underläggen här.

 
IMG_4015

 
Nu ska jag och Daniel bege oss ut på presentjakt! Nicholas & Michelle fyller 16 år på måndag och Juni fyller 7 år (Japp tre barn födda samma datum och även hunden är född då!)
I kväll ska jag i väg på tjejmiddag. KUL!

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Mia 12 mars, 2017 - 08:58

Hej.
I det mindre receptet så står det att man kan utesluta krusakli men inte i det större, vad kan man ersätta 1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex) om man inte har varken krusakli eller fibrex?

Svara
Åse 12 mars, 2017 - 09:11

Det går att utesluta.

Svara
Jonna 27 april, 2015 - 11:24

Är så sugen att prova på det här receptet! Men, hur förvarar man brödet? Går det att frysa?

Svara
Åse 27 april, 2015 - 14:05

Yes! Så förvarar jag mitt bröd 🙂

Svara
Malin 1 mars, 2015 - 11:07

Hej!
Verkligen ett jättegott bröd, kommer jag göra fler gånger. TACK!!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.