Kesobröd i långpanna

2 november, 2013

Hej sköna lördag!
Vi har ätit gofrulle här och njuter av tända ljus, fräscha blommor, nya doftljus och rena stolsöverdrag. HÄRLIGT!!
IMG_4003
Jag gjorde en hel plåt med kesobrödet idag. Så här gjorde jag idag:
Mixa:
250 gram keso
6 ägg
Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
2 msk deodoriserat kokosfett
lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord långpanna, ca 22 cm. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
IMG_4008
IMG_4010
IMG_4014
PIP finns här och underläggen här.
 
IMG_4015
 
Nu ska jag och Daniel bege oss ut på presentjakt! Nicholas & Michelle fyller 16 år på måndag och Juni fyller 7 år (Japp tre barn födda samma datum och även hunden är född då!)
I kväll ska jag i väg på tjejmiddag. KUL!

Print Friendly, PDF & Email

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Mia 12 mars, 2017 - 08:58

Hej.
I det mindre receptet så står det att man kan utesluta krusakli men inte i det större, vad kan man ersätta 1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex) om man inte har varken krusakli eller fibrex?

Svara
Åse 12 mars, 2017 - 09:11

Det går att utesluta.

Svara
Jonna 27 april, 2015 - 11:24

Är så sugen att prova på det här receptet! Men, hur förvarar man brödet? Går det att frysa?

Svara
Åse 27 april, 2015 - 14:05

Yes! Så förvarar jag mitt bröd 🙂

Svara
Malin 1 mars, 2015 - 11:07

Hej!
Verkligen ett jättegott bröd, kommer jag göra fler gånger. TACK!!

Svara
Camilla 22 februari, 2015 - 19:54

Hej Åse, Skriver här trots att inlägget är gammalt. Gillade dett arecept då det blir lite av det (‘storbak i långpanna’). Jag har gjort det ett par ggr tidigare och börjar få känsla för konsistensen…… Idag gjorde jag fel o hällde i för mycket mandelmjöl, provade då att utöka med ytterligare 2 ägg och kesella (duttade lie mer av övrigt oxå….). Det blir litge högre vilket jag gillar, jag brukar dela rutorna på hälften så att varje ruta blir 2 mackor -toppen! Hjärtligt tack för fina recept!!

Svara
Sabina 15 december, 2013 - 20:37

Är krusakli samma som vetekli? Jag är från finland så jag funderar ifall det bara är så att vi har olika benämningar på det 🙂 Bakade hur som helst brödet med havrekli och är jättegott!

Svara
Åse 15 december, 2013 - 20:45

Hej! Ja du kan ersätta kruskakli med vetekli! Kul det smakade bra!

Svara
Hanna 14 december, 2013 - 08:18

Ser så otroligt gott:)
En liten fundering bara, gör du brödet i en långpanna?

Svara
Åse 14 december, 2013 - 11:32

Ja jag gör den i en liten långpanna ca 22 cm

Svara
Lotte Schiöler 15 november, 2013 - 00:00

1,25 g vad? Som kan bytas ut med fibrex!.Pofiber?
Mvh Lotte

Svara
Sofie 5 november, 2013 - 20:51

Ser gott ut! Vilket mått har du på formen? Ska testa det i helgen :).

Svara
Maria 4 november, 2013 - 19:01

Ops, skrev fel, inte pofiber, fibrex var det som jag använde som stod i ditt recept….;)

Svara
Maria 4 november, 2013 - 18:19

Hej, testade att baka ditt kesobröd precis. Du skriver i receptet ”häll” ut smeten. Innebär det att din sk deg är flytande? Min deg blev nämligen en enda tjock klump som jag fick trycka ut med bakplåtspapper precis som man gör med lchf pastan. Kan det bero på att jag använde pofiber? Luktar gudomligt gott och så fort det svalnat ska jag hugga in på en bit! (Eller två……;)

Svara
Åse 4 november, 2013 - 18:41

Ja jag skriver ju efter de ingredienser jag använder och där ingår inte pofiber 😉

Svara
Maria 4 november, 2013 - 19:05

Ops, jag menade inte pofiber utan fibrex som står i ditt recept 😉

Svara
Madelen 4 november, 2013 - 13:55

Jag som är helt ny inom detta undrar så klart vad deodoriserat kokosfett är för något.
Tack för en fin och inspirerande blogg!

Svara
Receptson 3 november, 2013 - 21:24

Det där brödet ser fantastiskt ut! Bröd är en av de saker jag saknar mest när jag kör LCHF. Kan det verkligen vara så gott som det ser ut? 🙂 Måste köpa mandelmjöl och kokosmjöl och testa. 🙂

Svara
Åse 4 november, 2013 - 09:36

Jag tror det! Prova och se! =)

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 3 november, 2013 - 19:42

Vilka underbara och vackra bilder! jag har hört så mycket gott om ditt kesobröd, så jag känner att jag verkligen måste testa!

Svara
Silje 3 november, 2013 - 19:34

Vilka fantastiska bilder 🙂
Och kesobrödet måste jag absolut testa!

Svara
Helena W 3 november, 2013 - 15:11

Jag brukar baka ditt kesobröd och idag gjorde jag en variant med hälften kokosmjöl och hälften pofiber. Klickade ut dem till portionsbröd men då flöt de ut rätt mycket. Provade att grädda en i en muffinsform av silikon. Den blev jättefin och riktigt hög!! Ska prova att göra så med en hel sats nästa gång, men inte fylla så mycket i formarna.
Jag tror att den här smeten kan passa alldeles utmärkt om man vill göra matmuffins av den och fylla med en massa godsaker!
Tack för alla smaskiga recept!

Svara
Åse 4 november, 2013 - 09:37

Toppentips!

Svara
Camilla 3 november, 2013 - 14:40

Det luktar ljuvligt i mitt hus!!!
Har gjort din ”Hel ugnsgrillade laxsida med örtsås”, serverade det med broccoli och blomkålsmos till söndagslunch nu. Barnen ville jag skulle göra detta många gånger!!!!!
Har även gjort din ”Kasslergratäng” från boken som vi ska äta ikväll, samt ta med som matlådor imorgon. Åhhh vad gott och jag tror nog jag gjort snart alla rätter i din bok, supergoda allihop, uppskattade av hela familjen.
Tack!!!!

Svara
Åse 4 november, 2013 - 09:38

Vad kul det uppskattas! =))

Svara
Jennica 3 november, 2013 - 11:25

Men! Det är ju nästan osannolikt att de fyller år på samma datum! 🙂
Och vad spännande med ny bok! Jag har varit på väg att köpa den nuvarande ett tag, vet egentligen inte vad som stoppat mig, men nu kanske jag ska vänta på den nya. Eller så köper jag helt enkelt båda två! 🙂
Kram!

Svara
Åse 3 november, 2013 - 11:33

Haha ja det är smått otroligt!
Böckerna är helt olika och har olika inriktningar så jag tycker absolut du ska ha båda :))

Svara
Suzanne 3 november, 2013 - 09:52

Bakade kesobrödet i går kväll, och upptäckte att jag inte hade ngt kokosfett hemma och tar 4 msk olivolja i stället. Trodde jag, tog fel flaska och hade i vitvinsvinegär. Chansade och bakade det klart. Det blev superbra och jättegott. Både kokos- och mandelsmaken (som jag har lite svårt för) neutraliserades.

Svara
Åse 4 november, 2013 - 09:38

Kul! Visst är det roligt hur recept lever och utvecklas!?

Svara
Helena B 2 november, 2013 - 16:35

Hej hej!
Jag har testat att göra kesobröd, dock inte detta……. Men jag tycker inte det blir så gott, tycker det blir blött och svampigt. Inget du har erfarenhet av? Blir detta i konsistensen av vanligt bröd?
Hälsningar från Stenungsund

Svara
Åse 2 november, 2013 - 17:03

Nej det blir aldrig blött och svampigt när jag gör det utan brödigt.

Svara
Ellinor 15 mars, 2016 - 10:13

Skulle chansa på att du i såna fall vispar ägget för lite. Det ska vispas en stund så de blir luftigt och poröst. (Brukar alltid jag göra)

Svara
ANGELICA - mot ett hälsosammare liv! 2 november, 2013 - 16:03

Det såg himla smarrigt ut!

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 2 november, 2013 - 15:53

Tror jag har alla ingredienser hemma, så det får nog bli morgondagens bakning! 🙂

Svara
Mimsta 2 november, 2013 - 14:30

TACK! För en fantastiskt bra kokbok, har lagat varenda recept, varje recept både ser bra ut och smakar fantastiskt!! Hoppas du kommer med en till i framtiden!

Svara
Åse 2 november, 2013 - 14:31

Jag kommer ut med ny i januari :))

Svara
Anna 2 november, 2013 - 12:59

min grabb fyllde 16 i tisdags … inte lätt att hitta på roliga och bra presenter nu…. men jag hade fixat så han kunde börja övningsköra och det var uppskattat och en spännande tur !!! :))

Svara
Åse 2 november, 2013 - 13:19

Kul present! Ja det är inte lätt!!

Svara

Lämna en kommentar