Detta är jättegott! Jag ville ha lite mer protein så gjorde pannacottan på både grädde och 1% kesella, toppengott!
En god efterrätt när man har gäster eller en lördagskväll! PS var mycket sparsam/försiktig med LCHF efterrätter när du vill viktminska!

2 personer

1,5 dl vispgrädde
2,5 dl kesella (jag tog 1% men 10% fungerar precis lika bra!)
1 vaniljstång
1 gelatinblad
Jag sötade lite med stevia och hade i hallonarom men det är valfritt.

Hallonsås
100 g hallon
1 msk vatten

Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och koka upp frön + stång med grädden på svag värme, låt koka ca 2 minuter. Dra åt sidan och lägg i de urkramade gelatinbladen och ev sockerersättning efter smak. Sila bort vaniljstången och vispa/rör ner kesellan så det blir en slät smet, häll up!
Hallonsåse: Lägg de frysta hallonen i liten kastrull och låt dem bli varma ihop med lite vatten så de kokar ihop. Mixa dem med stavmixer. Sila bort fröna och häll över pannacottan när det svalnat.

Låt pannacottan stå kallt i 3-4 timmar.

 

 1. Jag älskar pannacotta och skulle gärna äta det varje dag 🙂
  För att öka på antalet ätstunder utan att svulla efterrätt för ofta brukar jag göra en matigare variant. Skippa sötning och istället ta lite salt, peppar och dill. Sen toppar jag med skaldjur istället för bär. Mums!

 2. Nu måste jag bara undra!!
  Jag är ny LCHF:are och undrar varför man ska vara försiktig med denna efterrätt när den inte innehåller kolisar??

  /Förvirrad

  1. För att allt man äter ovanpå maten ger energi som inte man behöver, all energi som blir extra hindrar viktminskning. Vi ska äta ungefär tre måltider per dag med protein, fett och grönsaker – saker ovanpå det är extra.

   1. Aha. som sagt jag är ny på detta! Tycker det är svårt att veta hur mycket man får äta.
    Ja just sötsug vill man ju undvika, just nu är den som bortblåst och det är ju trolleri. Kunde förr vid 9 tiden gå och handla godis så sugen jag var.

    Tack för en kanonblogg!

    /L

 3. Hej. Den senaste tiden har jag haft oerhört svårt för att stå emot kolhydrater (jag har ätit LCHF i cirka 1,5 år och brukar inte ha detta problem men nu plötsligt är varje dag en kamp) och skulle gärna vilja höra lite om vad som händer i kroppen när man fuskar och äter relativt stora mängder kolhydrater för att nästa dag åter igen försöka återgå till LCHF. Vet du något om detta? Förstör man för kroppen och gör den ”osäker” på vad det är som gäller (jag har ytterligare 2 kilo kvar att gå ner och vill inte skapa osäkerhet i kroppen)?

  Tack för en toppenblogg!

  1. Eftersom kroppen inte är van vid stort insulinpåslag så sliter det mycket på kroppen och är klart ohälsosamt och något du ska gå till botten med varför du utsätter den/dig för det. Äter du för lite protein och fett kanske? Som gör dig hungrig och sugen? Låter du småsaker slinka ner som skapar sug och hunger? Analysera!!

   1. Jag får ibland sådana här perioder och jag har kommit fram till att det är min hjärna som spökar. Nej, jag vet inte men jag upplever att min hjärna ”lurar” mig till att tro att jag är sugen på någonting och när jag väl äter det känner jag oftast att ”nej, det var ju inte så gott, jag var nog inte sugen”. Men har jag väl börjat så är det kört. Kan vi byta hjärna för ett tag tror du? 🙂

    1. Hjärnan minns att det var gott med socker och speciellt med socker och fett tillsammans. Ju oftare du påminner hjärnan ju oftare kommer du behöva slåss mot det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..