Karrékotletter i sambalsås – Favorit i repris

17 januari, 2014

God morgon! Känns som måndag men så är det alltid när man varit ifrån rutinerna hemma en dag! Haha =)
Det är ju inte måndag, det är ju FREEEEEEEEEEDA!
Här kommer ett gott fredagsrecept!! Det går alldeles utmärkt att byta ut till kokosmjölk istället för er som äter mejerifritt!
Detta receptet finns här på bloggen sedan tidigare men här kommer det igen, denna gången använde jag karrékotletter så blev SÅ MYCKET GODARE!!
Köttet är så mört så det nästan trillar sönder när mn skär i dem.
4-6 personer
4-6 stora  karrékotletter
4 dl creme fraiche


4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan!)
2 tsk sambal oelek
0,5 dl Renee Voltaire tamari soja
1 msk kalvfond
lite salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra lite på dem.
Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Häll över kotletterna och in i ugn, 175 grader i ca 90 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!

IMG_6315

IMG_6321

20 kommentarer
1

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Annsofi Jörgensen 24 oktober, 2018 - 22:15

Hej igen!
Jag skar den i skivor och den blev fantastiskt god👍

Svara
Katarina 24 oktober, 2018 - 18:55

Alltså den här såååsen!!! Finns inte ord som beskriver den! Lagade den ikväll och sambon upprepade sig hela tiden ”jättegod sås!” Trots mycket sås så är den nu slut. Tack!!!

Svara
Annsofi Jörgensen 24 oktober, 2018 - 15:18

Detta recept låter mycket gott😜, funkar det att göra på hel karré med? Tänker mest om såsen fixar längre tid i ugnen?

Svara
Åse 24 oktober, 2018 - 15:47

Hm svårt att säga. Spontant känner jag att det är risk för att såsen dunstar alt/eller skär sig

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.