Kardemummakokta päron med hasselnötter

10 april, 2018

När lillasyrran och Martin var hos oss så gjorde jag den här desserten.
Både hon och Martin Viktväktar och så klart respekterar jag deras kostval och vill bjuda på något som passar in i deras livsstil!

Jag fick en kommentar en gång där hen gjorde sig lustig över att min syster kör VV när jag är en så känd förespråkare för lågkolhydratkost.
Trist. Som om just mitt sätt att äta på passar alla?

Vi mår bra av olika saker och jag är glad att de äter på ett sätt som fungerar för dem. De äter bra mat och hälsosamt. Vi äter dessutom inte så himla olika, man kan ju räkna points och välja lågkolhydratkost. På samma sätt som att man kan äta LCHF utan att dränka maten i smör och grädde.

Detta var så enkelt och så gott!

 Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 skalade päron
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1/2 msk vatten
  • Ev. Lite steviadroppar
  • 1 dl vaniljkvarg utan socker
  • 2 msk hackade nötter

Instruktioner

Ska päronen och kärna ur dem. Tärna dem. Lägg i kastrull med kardemumma och lite vatten och låt puttra ihop några minuter tills päronen mjuknat. Skeda upp i glas med vaniljkvarg alternativt lättvispad grädde.

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Sofia 11 april, 2018 - 14:44

Jag brukar tänka att människor som kläcker ur sig så trista kommentarer mår dåligt i själ och hjärta. Bara för att få andra att må dåligt också.

Trist att så många fortfarande vill sänka istället för att lyfta varandra 🤔

Älskade inlägget med korv och champagne! Blir så sugen på London, har aldrig varit där.

Många kramar

Svara
Ann-Charlotte 11 april, 2018 - 07:39

Härlig och enkel dessert!
Ja det är märkligt och tråkigt hur vissa måste kommentera och lägga sig i vad man väljer för kost. Man ska välja att äta det som känns bra annars infinner sig inga resultat. Sak samma gäller för mycket annat i livet också.
Hoppas det är bra i London!
Kram

Svara
Åse - 56kilo 11 april, 2018 - 07:52

Helt rätt! Men så är det det ska basuneras ut åsikter om allting!

Svara
ÅsaS 10 april, 2018 - 22:01

Ibland funderar man på hur människor är funtade. Som om alla vore stöpta i samma form. Så tråkig kommentar du fick. Det viktigaste är ju att man själv hittar det man mår bra av och det som fungerar för en själv.

Denna dessert lät iaf jättesmarrig, precis som allt annat du delar, och jag kommer definitivt att laga den nån dag.

Kram!

Svara
Catrin 10 april, 2018 - 18:43

Ser jättegott ut! Det ska testas på fredag! Kram❣️❣️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.