Kantarellsoppa med ädelost

12 september, 2018

Hej hej!

Det blir en hel del recept här just nu som ni ser, men på fredag ska jag uppdatera er med den fantastiska danmarksresan!
Det här är en av de godaste sopporna jag vet! 😍
Från Ät & Njut!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Kantarellsoppa med ädelost

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 liter kantareller
2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 svampbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl grädde
4 msk gorgonzolaost
1/2 dl vitt vin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Persilja till garnering


Instruktioner

Finhacka löken och svampen men spara 3–4 svampar till garnering.
Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök.
Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner gorgonzolan och mixa soppan slät med stavmixer.  Skär resten av svampen i tunna skivor och fräs i smör. Knaperstek klippt bacon. Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon.

1 kommentar

ÅsaS 12 september, 2018 - 16:33

Åh så gott med kantareller – synd bara att ”vår” skog gapar tom på just kantareller i år. Däremot finns det gott om soppar av alla de slag – Smörsopp, KarlJohan… Får ge mig ut igen på söndag, då jag återigen åker till stugan och njuter av lugnet och tystnaden. #paradiset
Kram 💕

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.