Kantarellpaj

9 augusti, 2011

I går blev jag såååå sugen på kantareller efter att min nagelteknolog suttit och snackat sig blå om vilka goda kantarelltoasts hon gjort kvällen innan.

Sååååå gjorde en kantarellpaj utan skal =) Gottgottigott!!

4 portioner

5-6 dl kantareller
5 dl riven västerbottensost (200 g)
5 ägg
3 dl vispgrädde
1 gul lök


salt och peppar
smör

Stek kantareller med lök i smör, salta och peppra, lägg i pajform.
Vispa ihop ägg och grädde och liiite salt o peppar.
Rör ner osten och häll allt över kantarellerna.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 25 min!

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

fuckingimpossible 15 november, 2011 - 06:49

Fan va gött att ha hittat hit, till dig! Kantarellpajen lät supergod precis som många andra maträtter du tipsar om – jag behöver inspiration till lättlagad och bra LCHF-mat. Ska definitivt följa dig 🙂

Svara
Åse 15 november, 2011 - 10:13

Välkommen hit!!

Svara
anna 14 augusti, 2011 - 23:17

Kantareller som är så gott, har inte haft en tanke på att man kan göra paj utan skal.. Du har så mycket bra tips och recept!

Svara
KarinW 14 augusti, 2011 - 20:43

Härligt med kantareller och det ser verkligen gott ut! Ska testa receptet framöver när jag plockat trattisar!

Svara
Åsa Erdemli 12 augusti, 2011 - 15:36

Jag testade den här pajen igår kväll och det blev STOR succé hemma. Mannen och barnen åt så det sprutade ur öronen på dom. Resterna har visst barnen mumsat på till både frukost och lunch idag… 🙂
Vill passa på att tacka för en superbra hemsida med MASSOR av inspiration. Tack!! 🙂

Svara
Åse 12 augusti, 2011 - 16:21

Men vad roligt att höra!!! :)) skon fredag på dig!!

Svara
junitjej 11 augusti, 2011 - 20:32

Åh, så gott det låter!!! Älskar svamp!

Svara
Annika 10 augusti, 2011 - 23:09

Jag älskar svamp, alla sorter!

Brukar åka upp till min pappas trakter i Småland. Där finns svamp så det kryllar om det. Kanske ska testa ditt recept då om jag kommer hem med en bra skörd. 🙂

Svara
Åse 11 augusti, 2011 - 12:23

ta med till mig också!!! =)))

Svara
SaraG 10 augusti, 2011 - 21:54

Ser verkligen gott ut!! Det får nog bli en kantarellpaj i helgen!!

Svara
Anna-Dagar av lycka 10 augusti, 2011 - 20:36

Ser ju fantastiskt gott ut Sicken bra blogg. massor med nya braiga recept! 🙂

Ha det gott!
/Anna

Svara
Tolan 10 augusti, 2011 - 18:41

Mmmm smarrigt. Jag har den tiden på månaden nu så allt ser sååå gott ut , men hur gör du när det bara inte går att hålla sig borta från något ”chokladigt” så där som man behöver en gång i månaden?? Paaanik!

Svara
PiA - din kollega :-) 10 augusti, 2011 - 16:05

Ser jag rätt så är Kantareller bra för kalium, m.m.! http://www.fineli.fi/food.php?foodid=367&lang=sv och det är ju så gott… mums! Ska bokmärka ditt recept!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.