Kanelstekta äpplen i glas med vanilj-cremecheese

23 maj, 2015

I går gjorde jag denna smarriga dessert.
Fräscht och gott och ett bättre val till många sockerstinna desserter.
Jag gör egen vaniljvisp men det går givetvis att köpa färdig, då rekommenderar jag Arlas Vaniljvisp, Icas och Mildas tycker jag innehåller för mycket trista tillsatser! 

23052015-012A1054

22052015-012A1037

Skriv ut

Kanelstekta äpplen i glas med vanilj-cremecheese

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Vanilj-creemecheese

  • 1 äggula
  • 1 msk florsocker (finns i sockerfri version t.ex. Sukrin Melis)
  • 1-2 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör smeten brun)
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100 g naturell färskost
  • ev. steviadroppar med vaniljsmak

Stekta äpplen

  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 msk kanel
  • 2 msk osaltat smör

Kanel- och kardemummagranola

  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl deodoriserad kokosolja
  • ev. lite honung

Instruktioner

  1. Börja med granolan: Grovhacka nötterna och rosta allt i panna med koksolja och kryddor tills det luktar gott. Låt svalna. Använd 8 msk till receptet, förvara resten i burk.
  2. Vispa gulor, florsocker och vanilj pösigt. I annan bunke, vispa grädden (inte för hårt) och vänd sedan ner den i blandningen. Blanda noga med färskosten. Smaka av så sötman är tillräcklig.
  3. Skala och kärna ut äpplet. Skär i bitar. Stek äpplebitarna i osaltat smör. Pudra över kanelen och låt äpplena steka på medelstark värme tills de mjuknat. Låt svalna lite.
  4. Börja med att lägga lite äpplebitar i botten på ett glas, strö lite granola över sedan vanilj-creemecheese, sedan ett varv till och servera genast!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Anette 24 maj, 2015 - 21:03

Hej! Vad är deodoriserad kokosolja? 😉 Kram Anette

Svara
Åse 25 maj, 2015 - 09:03

Kokosolja utan lukt och smak =) Finns på nätet (jag köper på MMSports) eller i Hälsokost. Ica etc har bara med smak.

Svara
Anna 24 maj, 2015 - 12:58

Hej Åse,
Ledsen om inte min fråga platsar här, men jag visste inte riktigt var jag skulle ställa den. Jag är intresserad av att veta hur du som kostrådgivare ställer dig till blodgruppsdieten?
Enligt denna diet och dess förespråkare skall jag som har blodgrupp A undvika saker som jag älskar, t.ex. rökt lax, skaldjur och tomat.
Hur pass vetenskapligt utprövad är blodgruppsdieten egentligen? Jag kommer ihåg för ganska många år sedan att det kom en amerikansk bok om denna diet, men sedan verkar den ha legat i träda ganska länge för att plötsligt få en renässans…!

Svara
Åse 24 maj, 2015 - 13:08

Hej! Jag har inte satt mig in i blodgruppsdieten faktiskt så jag kan inte svara varken bu eller bä.

Svara
Linda Lilja 23 maj, 2015 - 22:01

Grymt god vanilj-cremecheese! Den kommer jag göra fler gånger!
Kram

Svara
Åse 24 maj, 2015 - 17:15

Kul den smakade! =)

Svara
Malin B 23 maj, 2015 - 14:21

Jag har plockat fram din första kokbok, viktminskning med LCHF. Åh vilken god mat vi ätit i veckan, köttbullarna var helt fantastiska, fröknäcket som vi hade till räkor likaså, fläskkotletterna i sås och jag få ju inte glömma laxbiffarna, mums allt var supergott och enkelt!!! Denna vecka ska vi ge oss på chicken nuggets och så en cashewpanerad torsk.och kasslergratänger ser ju bara så god ut. Familjen har ris, potatis och pasta till själv har jag dragit ner konsumtionen av dessa produkter ganska rejält. Riven morot (ngt jag inte kan var utan) eller vitkål passar till det mesta när man inte orkar dona förmycket. Tack Åse för alla goda recept. Ha en härlig lördag. Kram

Svara
Åse 24 maj, 2015 - 17:17

YUM!! Kul du gillar Malin! =)) KRAM på dig!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.