Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde

20 november, 2018

Hej hej på er!

I går var det premiär för saffransplättar! De brukar jag mumsa på till frukost runt denna tiden 🌟
Såååååå goda ju!

Saffransdoftande vaniljplättar som jag sedan doppar lite i kanelsocker på Ica sötströ.

Gott att dela en tallrik till fika =)
Lingongrädden kan bytas ut mot yoghurt, jag föredrar nog det egentligen men kidsen ville ha grädde.

Jag använder Lindahls vaniljkvarg som är sockerfri men man kan använda vanlig kvarg om man föredrar det, de blir ju inte så söta då men smaken är som baken. Tillsätt lite vaniljpulver eller vaniljextrakt istället om du använder naturell kvarg.

Vill man hellre använda riktigt socker än Ica sötströ så är det så klart valfritt.
Jag har en halv skopa vaniljproteinpulver i också för det påverkar både smak och lite konsistens men det går utan också.

Skriv ut

Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Plättsmeten:

2 ägg
1 dl sockerfri vaniljkvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 paket saffran
15 g vaniljproteinpulver *valfritt
kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
1 msk kanel + 1 msk sockerfri sötning

Lingongrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl lingon


Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
  3. Vispa grädden och rör ner 3/4 dl lingon. Klika ut på plättarna och garnera med resterande lingon.

Notering

Blir ca 8-9 plättar

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Ann-Christin Hartman 25 november, 2018 - 12:36

Hej! Tänkte prova detta recept nu. Ska kanel och socker vara i plättsmeten eller strös det på de färdiggräddade?
Ha en skön söndag!

Svara
Åse 25 november, 2018 - 14:51

Hej! Det strös på sedan 🙂

Svara
Siw 20 november, 2018 - 20:56

Hej! Detta vill jag prova! 😀
Vilken typ av grädde använder du i matlagning och till desserter och bakverk?
Hälsningar Siw

Svara
Åse 20 november, 2018 - 20:56

Hej! Alltid vispgrädde!

Svara
Nancy 20 november, 2018 - 14:30

Hej Åse!
Keso är snällare för min mage men jag undrar -vad blir det för smak och konsistensskillnad mellen keso och naturell kvarg? 🙂

Svara
Åse 20 november, 2018 - 14:35

Hej! Kesoplättar får en lite annan konsistens men funkar bra!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.