Kanelbullens / Pizzabullens Dag (LCHF)

4 oktober, 2018

Gooooooood morgon på er!
Jag yr omkring här som en yr höna och drar i tusen saker samtidigt! Har inte packat något än..
Åker mot Kastrup om några timmar för sedan bär det iväg till Kreta med min BFF för en veckas SEMESTER 😎
Ni får hänga på så klart!

I dag är det kanelbullens dag! Alice var dessutom beräknad till 4 oktober så att en 4 oktober är kanelbullens dag, det kommer jag ihåg!

Vill ni baka bullar idag så tycker jag att ni ska göra antingen mitt recept på kanelbullar eller varför inte pizzabullar!?

012a3958

Skriv ut

Kanelbullens Dag (LCHF)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12-14

Ingredienser

Degen:
4 hela ägg
5 msk sötning (jag hade ICA´s stevia strö)
1 dl mjölk
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Fyllning:

100 gram riktigt mjukt smör
2 msk kanel
1 krm vaniljpulver
1,5 msk sötning


Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning poröst och luftigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke/skål och rör ner. Tillsätt mjölken.
Låt stå ca 10 min. Olja två bakplåtspapper och lägg degen på den ena med det andra pappret över. Kavla ut till en lagom tjock rektangel (inte för tunn). Ta bort översta pappret.
Blanda smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, bred ut försiktigt.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Pizzabullar

 

Skriv ut

Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 1

1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Topping 2

150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella

Topping 3

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
  5. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
  6. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  7. Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 17

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

AnnaLena 5 oktober, 2018 - 07:28

Hej jag vill bara säga att jag älskar din blogg..hittade den av en slump för ett par år sedan..Den ger mej sååå mycket inspiration..När jag kommit ur fas emellanåt med mat o träning så blir man alltid uppiggad av din blogg..Ha det gott 😊

Svara
Nina 4 oktober, 2018 - 12:37

Tack!!!
Ikväll blir det kanelbullar 😋
Ha en riktigt skön semester, ska bli roligt att följa dig.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.