Kanelbullar LCHF

4 oktober, 2012

Det är ju urtramsigt att det finns en dag för kanelbullar men jag tänkte ge alla dem som VILL ha kanelbullar just i dag ett hälsosammare recept! Detta utgår från semmelreceptet jag har på bloggen och de blev jättebra!! Saftiga och helt underbara!
Jag kan bara svara för hur bullarna blir med just de märkena jag använt till mjölen:
Kokosmjöl = Aman Prana (fungerar INTE med malda kokosflingor, det är inte samma sak som kokosfiber)
Mandelmjöl: Selton mandelmjöl (finns på välsorterade ICA affärer typ MAXI) – Det kan skilja jättemycket beroende på fett och kolhydratmängd)
Det krävs tålamod och är lite kladdigt!
14 kanelbullar
Degen:
4 små  ägg
4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)


1 dl standardmjölk eller grädde
0,5 dl kokosmjöl (aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret:
100 g mjukt smör
1 msk kanel

2 msk sötning
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att  blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikondukar eller oljade bakplåtspapper (Rekommenderar starkt silikonduk). Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut försiktigt.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


SparaSpara

56 kommentarer
0

56 kommentarer

Berit 5 april, 2018 - 21:36

Hej, tack för receptet, älskar kanelbullar. Ska inhandla ingredienser. Tack för alla fina recept.

Svara
1 3 4 5

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.