Kanelbullar LCHF

4 oktober, 2012

Det är ju urtramsigt att det finns en dag för kanelbullar men jag tänkte ge alla dem som VILL ha kanelbullar just i dag ett hälsosammare recept! Detta utgår från semmelreceptet jag har på bloggen och de blev jättebra!! Saftiga och helt underbara!
Jag kan bara svara för hur bullarna blir med just de märkena jag använt till mjölen:
Kokosmjöl = Aman Prana (fungerar INTE med malda kokosflingor, det är inte samma sak som kokosfiber)
Mandelmjöl: Selton mandelmjöl (finns på välsorterade ICA affärer typ MAXI) – Det kan skilja jättemycket beroende på fett och kolhydratmängd)
Det krävs tålamod och är lite kladdigt!
14 kanelbullar
Degen:
4 små  ägg
4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)
1 dl standardmjölk eller grädde
0,5 dl kokosmjöl (aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret:
100 g mjukt smör
1 msk kanel
2 msk sötning
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att  blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikondukar eller oljade bakplåtspapper (Rekommenderar starkt silikonduk). Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut försiktigt.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


SparaSpara

Print Friendly, PDF & Email

56 kommentarer
0

Du kanske också gillar

56 kommentarer

Berit 5 april, 2018 - 21:36

Hej, tack för receptet, älskar kanelbullar. Ska inhandla ingredienser. Tack för alla fina recept.

Svara
Saffransbullar - glutenfria, lågkolhydrat - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 12 december, 2017 - 07:38

[…] att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm. Det är baserat på mitt recept på kanelbullar och släta bullar (som jag även har till […]

Svara
Josefina 4 oktober, 2016 - 15:01

Hej! Bullarna ser toppengods, jag ska göra ett försök iväg tänkte jag :). Har någon provat att frysa dem? Tror inte att jag ska äta en hel sats på en gång ;).

Svara
Anja 4 oktober, 2016 - 11:29

Tack för jättebra recept och inspiration!
Kan man utesluta sättningen helt ur receptet på kanelbullar? Fyller det någon annan funktion än att bara få den söta smaken?
Vart köper du ditt mandel- och kokosmjöl?

Svara
Åse 4 oktober, 2016 - 11:33

Det kan du utesluta om du inte vill ha söta bullar!
Sellton använder jag inte längre utan Icas mandelmjöl – Aman Prana kokosmjöl köper jag i hälsokost eller HÄR: http://www.bodystore.com/alla-varumarken/aman-prana

Svara
Anja 4 oktober, 2016 - 11:36

Perfekt! Tack för ditt snabba svar!

Svara
Katarina 27 juli, 2016 - 22:14

Gjorde de ikväll, och de blev himmelskt goda !5 utav 5 * Tack snälla , saknar kanelbullar.

Svara
Hanna 17 mars, 2016 - 21:40

Verkligen jättegoda!
Blev hur fina som helst! Synd att det inte finns lchf-pärlsocker för då hade man nog kunnat lura vem som helst ?

Svara
Åse 18 mars, 2016 - 12:34

Haha! Kul de smakade!

Svara
Besvärlig som gäst – äter ju så konstigt! – Leva Hela Livet! 5 oktober, 2015 - 08:12

[…] lilla barnbarnets 1-årsdag. Det bjöds ”vanliga” kanelbullar och sonen hade gjort LCHF-kanelbullar från bloggen 56kilo.se. Då jag höll mig till de näst intill sockerfria bullarna (ej mjöl, […]

Svara
Typ LCHF- bullar | Steps of Viktoria 3 februari, 2015 - 01:07

[…] med ett lite nyttigare alternativ. Gjorde en liten mix av två olika recept. Degen hämtade jag härifrån och fyllningen här. Hade inte sötningsmedel hemma, så använde lite socker i degen istället. […]

Svara
Lussebullar med mandelmassefyllning - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 14 november, 2014 - 16:43

[…] utgick från mitt recept på kanelbullar och ändrade om lite […]

Svara
KANELBULLENS DAG | Stephanie Zoe 4 oktober, 2014 - 21:18

[…] Idag bakade jag också kanelbullar, med mandel- och kokosmjöl. Jag sötade dem med Sukrin Gold och hade i en massa smör och grädde. Jag testade Åses recept, den hittar ni här: http://www.56kilo.se […]

Svara
LCHF på kanelbullens dag | Bak bok mat 4 oktober, 2014 - 20:53

[…] det sig alldeles naturligt att baka LCHF-anpassade kanelbullar. Receptet på bullarna kommer från 56kg.se. Jag tyckte degen verkade lite svår att baka ut, så istället för att göra det klickade jag ut […]

Svara
Amanda 22 juli, 2014 - 20:42

I stora förhoppningar köpte jag ingredienser och började med smeten, men när den skulle ut och kavlas ut så var det bara en kletig sörja!
Så jag tog hjälp av era kommentarer och klickade bara ner dom i bullformar och dom blev jättebra!!! 😀
tack!

Svara
Mirja 13 februari, 2014 - 15:43

Blev ganska så mycket för söta för mig. Halverar sötningen nästa gång, annars var detta ett kanonrecept! 😀 tack!!

Svara
Mirja 13 februari, 2014 - 15:03

Nu är mina bullar i ugnen. 🙂 LÄÄÄÄÄNGTAR!! Hade också äggivta i fyllningen, uppvispad!

Svara
Lena 28 januari, 2014 - 16:43

Älskar dessa bullar. Ett tips till alla som liksom jag inte får till en deg att kavla. Jag klickar ner degen i bullformar och gör en grop i mitten som jag lägger fyllningen i. Det blir jättebra. Dagens fyllning blev smör, vaniljpulver och hallon, mums.

Svara
Åse 28 januari, 2014 - 17:01

Toppentips!!

Svara
ingegärd 11 november, 2013 - 08:44

Jag har bakat Kanelbullar flera ggr. Kommit fram till att jag tillsätter lite äggvita i kanelsmöret. Då smälter det inte ut . Sen själva degens konsistens beror på äggens storlek. Alltså stora ägg= mer mjöl. eller mindre mjölk/grädde. Bullarna är jättegoda!!!! Tillhör mitt favoritrecept! Tack för receptet!

Svara
Åse 11 november, 2013 - 08:55

Tack för tips!! =))

Svara
Åse 11 november, 2013 - 08:57

Ingegärd, använder du rå äggvita eller vispad?

Svara
jennifer ringsparr 30 oktober, 2013 - 20:12

Hej.. jag gjorde dina kanelbullar nu, och det gick INTE 🙁 å rulla ihop dom, jag fick typ skrapa ihop dom, och nu åker 60 % av allt smör ut av bullen 🙁 degen är god då :)….

Svara
Kanelbullar | Mika Joanna Desirée 4 oktober, 2013 - 12:13

[…] en alldeles utmärkt dag att prova på att göra kanelbullar à la lchf. Testade på receptet från 56kilo.se och det blev finemang! Lite pilligare och kladdigare att rulla ihop, men går ju å andra sidan […]

Svara
Kanilsnúðar | Tvíbura gourmet 29 september, 2013 - 17:27

[…] Nú nàlgast óðum kanelbulledagen hèrna í Svíþjóð sem er 4.október, og það ilmar af kanelbullum í öllum pressbyrån og 7-11 búðum og þessi lykt er nànast ómótstæðileg. Hingað til hef ég getað hamið mig um að kaupa mér snúða en það krefst mikils viljastyrks, sérstaklega þegar ég var í Ikea í gær. En það er auðvitað best að baka sín eigin snúða að sjàlfsögðu og það gerði ég í dag. Uppskriftina fann ég hér […]

Svara
Anja 28 juni, 2013 - 16:50

Helt underbara bullar, jag har testat många glutenfria recept men dessa ska jag baka igen snart! Mums!!

Svara
Når jeg blir sulten igjen… | Lavkarbosaurus! 12 november, 2012 - 17:06

[…] ble det ingen blogg om verken fiskegratengen eller kanelbollene eller ostelasagnen som gikk med i dragsuget – denne […]

Svara
Alicia 9 april, 2013 - 11:28

Gjorde just bullarna på jobbet, och använde sukrin melis. De blev inte tillräckligt söta, och de blev aaaaningen för svampiga i konsistensen, men jag tyckte de funkade helt okej (till skillnad från min chef som inte kunde äta de). Är det kanske så att sukrin melis har mindra sötma än t.ex. björksocker?

Svara
Åse 9 april, 2013 - 13:42

Sukrinmelis är ingen sötning jag gillar, det är som florsocker och beter sig därefter. Sukrin har inte samma sötma som björksocker utan ca 75% av den skulle jag säga.

Svara
Jamilli 10 oktober, 2012 - 12:26

Jag hade också ”fel” kokosmjöl för det var det enda jag fick tag på, så det blev bara en smet istället för en deg, men jag tog i lite extra mandelmjöl istället, kanske 0,5dl så den blev lite fastare, det blev ingen deg men jag klickade i det i formar och lade en bit smör ovanpå varje och strödde kanel på smöret, sen hackade jag både mandel och hasselnötter och strödde över, dom blev både saftiga och smarriga!

Svara
Torun 7 oktober, 2012 - 18:29

Hej Åse!
Vart supersugen på dina kanelbullar och satte igång att baka. Följde ditt recept till punkt och pricka men ngt måste ha blivit fel. Min deg vart bara ett enda gegg. Efter att ha kavlat ut den mellan oljat bakplåtspapper gick knappt pappret att dra bort, än mindre att bre på kanelsmöret.
Jag fick ta och klicka i smeten med en sked i bullformarna och sedan klicka på smöret ovanpå. Mina ”bullar” vart långt i från lika vackra som dina….men goda vart de ändå 🙂
Vad kan jag ha gjort för fel?
När du skriver grädde, vad menar du då för grädde. jag hade bara vispgrädde. kan det ha varit felet? Annars hade jag exakt dina ingridienser med rätt märke och allt.
Tack för din fina blogg 🙂

Svara
Marielle 7 oktober, 2012 - 14:24

De är i ugnen, as we speak ;-). Tog dock honung som sötning och la även till vaniljpulver i smöret… Ska bli gott till eftermiddagsfikat!

Svara
Alexandra/Dietandthecity 7 oktober, 2012 - 08:45

Men herregud, detta är räddningen för mig under företagets fredagsfika… MÅSTE testa!!!

Svara
Carolin 6 oktober, 2012 - 17:46

Hej Åse!
Tack för en härlig blogg!
Blir alltid inspirerad av dina fina bilder och alla goda recept!
Tänkte fråga om du det går att frysa in bullarna?
Tack på förhand för svar 🙂
/ Carolin

Svara
Andrea 5 oktober, 2012 - 19:23

Förvånad över hur goda de blev! Mina ser inte riktigt likadana ut, men goda! 🙂

Svara
Jenny 5 oktober, 2012 - 19:01

Tack för ett jättebra recept, de blev jättegoda! Nästa gång tar jag nog i lite, lite extra björksocker. De gick hem hos barnen också. Min 1-åring satt och gallskrek efter dem och även fyraåringen gav ett bra betyg. Utav de tre 6-åringarna som var hemma var det bara en som ville ha ( jag gav de småbitar att testa på, vill ju inte offra mina dyrgripar i onödan)

Svara
Charlotte 5 oktober, 2012 - 15:40

Tack för att du bjöd på detta receptet! Precis nybakade och testade 🙂
Jag bakade med Risentas mandelmjöl och det gick alldeles utmärkt. Inga gummibollar 🙂

Svara
Åse 5 oktober, 2012 - 21:33

Toppen!! Tack för recensionen!

Svara
Mathilda 5 oktober, 2012 - 13:58

Det är så underbart att det finns substitut för allt som är big no no’s tycker jag. Helt plötsligt när man ”får” äta kanelbullar, glass, pizza och bounty så är man inte sugen längre.
Jag har sagt hejdå till gift, ohållbara dieter med regler om allt mellan himmel och jord. Lchf är ett sätt att se på livet och jag har svårt att se att jag skulle vilja välja bort det 🙂
Tack för daglig inspiration!

Svara
Christina 5 oktober, 2012 - 08:21

Hej! Blev sugen att testa för att kunna fika tillsammans med maken. Har inte testat att baka lchf än så är nybörjare på det. Följde ditt recept till punkt och pricka och smaken är det inget fel på men konsistensen blev gummiboll :-O Vad gjorde jag för fel? Använde Ana Prana och Risentas mandelmjöl. Möjligen stod bullarna lite längre i ugnen för att få färg. Kan det vara det? Synd på så rara bullar. Gillar din blogg 🙂

Svara
Åse 5 oktober, 2012 - 08:57

Hej! Tyvärr är det nog mandelmjölets ”fel” det beror stort på vilket kokosnötmjöl och vilket mandelmjöl man använder! Jag ska uppdatera receptet så att jag är tydlig medvad jag använder!

Svara
Teresia 5 oktober, 2012 - 00:21

Hej!
Blev tipsad om dig och herre gud vad duktig du är!))) jag har en fråga som jag undrar om du kan svara på.. Jag har halvtaskigt välmående mkt pga min mage som är känslig för laktos och jag är jämt svullen och haft svårt att bli av med vikt också. Är 33 år nu och vill verkligen hitta mitt välbefinnande igen och funderar på att använda helt laktosfria produkter, undvika vete och gluten…..
Vad säger du om detta?? Och vad får man egentligen äta då.?)) behöver måltidstips!…dags att bli av med 15 kg nu!!
Ha en fin dag!
//teresia

Svara
Rina 4 oktober, 2012 - 18:15

Blev ganska bra… Lite torra kanske och smakar lte fr mkt husk. Kanske man dra ner på det och mera smör:-)??

Svara
Åse 4 oktober, 2012 - 18:17

Är man känslig för husk så kan du prova att dra ner på det men risken är att degen inte håller ihop! Mina blev jättesaftiga! vad skumt om dina blev torra? vad hade du för märken på dina mjöl??

Svara
Rina 4 oktober, 2012 - 20:19

Köper på lchf butiken så det är det du rekommenderar:-) Men kan det va att det fick dra lite för länge? sen hade jag osaltat smör. Tog en bulle till nu med en klick bregotte. mums!
Tack för svar

Svara
Anna-Lena 4 oktober, 2012 - 17:04

MÅSTE test nån dag, men inte idag, sitter med häcken full av jobb. Ha en mysig kväll och ha det så härligt i Tylösand imorgon, du får gärna komma inom ; )
Själv åker vi till Falkenbergs strandbad på spa lörd-sönd, underbart med lite tjejhelg för både dig och mig ; )
Kram kram

Svara
Anna Lindholm 4 oktober, 2012 - 16:51

Hej hur många blir det av en sats ungefär?? Som student bor jag bara på 18 kvm och har en liten miniugn och vill inte göra för många.

Svara
Elisabeth Lisa Boman 1 oktober, 2013 - 11:04

Det står 14….så det blir nästan 1 per kvm 😉 Anna.

Svara
Irene 4 oktober, 2012 - 16:33

Fantastiskt!!
Tack…
Irene

Svara
Linda 4 oktober, 2012 - 15:01

Hej! Det går inte bra att använda selltons eller risentas kokosmjöl?
Vänligen,
Linda

Svara
Åse 4 oktober, 2012 - 16:48

Jag vet ärligt talat inte. Visst innehåller sellton 14 g kolhydrater? Aman prana innehåller 4 g och jag tror att det eventuellt ksn påverka resultatet men vet inte.

Svara
Linda 4 oktober, 2012 - 17:13

Ja det stämmer, de är inte riktigt lika på näringsinnehållsfronten och jag tänker beställa Aman prana men tänkte om man kunde använda detta så länge (jag tänkte mest ifall sellton var de här nermalda kokosflingorna eller om det är ”likadant” som Aman prana). Men då testar jag helt enkelt. Tack för ditt svar. 🙂

Svara
Mattias 4 oktober, 2012 - 14:36

Mm ser goda ut:) Kan man använda teflonpapper istället?

Svara
Erika 4 oktober, 2012 - 13:40

Hej Åsa och tack för en härlig blogg som ger mycket energi och inspiration.
Har en fråga till dig ang. Sötningsmedel. Jag kan inte äta det då det gör mig illamående och sjuk. I flera recept utesluter jag det men ibland vill man ju ha lite söt smak på tungan :-). Finns det annat jag kan använda? Agavesirap?
Är novis ännu men försöker utesluta så mycket jag kan av vanliga kolhydrater men är inte manisk på något sätt. Vore toppen att hitta annat att söta med…
Erika

Svara
Paula 4 oktober, 2012 - 13:26

Åh vilka fina bullar 🙂 De såg jättegoda ut!

Svara

Lämna en kommentar