Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka

22 juli, 2017

God kväll!
Hoppas att ni njuter av er lördag var ni än är.
Här blev det nybakat fröbröd till frukost vid lunchtid, älskar det brödet!



I går hade vi fullt hus vid middagsbordet med pojkvän, kusin och kompis till barnen. Mysigt!
Jag gjorde en stor form köttfärslimpa (utan fyllning) och en form med kalvfärsbiffar – YUM! 

Jag gjorde en laddning pressgurka (utan sötning igår) också – såååååååån favvo!
Till det sötpotatis gjorda i min Actifry. 



En smarrig fredagsmiddag!



Här kommer receptet! Hoppas det smakar 🙂
Skriv ut

Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 färsk gurka
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 dl vatten
  • (1 msk sötningsmedel eller socker)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad persilja
  • Biffar:
  • 1 kg kalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl pofiber
  • 1 riven lök
  • 1 msk dijon
  • 4 msk kalvfond
  • salt, peppar
  • Sås:
  • 250 g champinjoner
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 tsk dragon
  • 2 msk kalvfond
  • smaka av med mer senap, salt, peppar

Instruktioner

  1. Skiva gurkan tunt med osthyvel, blanda ihop med övriga ingredienser och ställ i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 220 gr.
  3. Blanda pofiber med grädde och låt stå ett tag. Rör ihop med övriga ingredienser och forma biffar. Stek i smör. Lägg över i ugnsform.
  4. Stek champinjoner i riklit med smör, salta och peppra något. Rör ner övriga ingredienser till såsen och låt sjuda ett tag. Smaka av med ev. mer senap, kalvfond och kryddor. Häll över biffarna. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör, lingonsylt och pressgurka

Fin lördagskväll till er! Vi drar till våra vänner Rebecca och Kristian i Ängelholm för familjemys!
💕

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Therése 25 juli, 2017 - 13:03

Biffarna och såsen ser jättegoda ut, ska testas nån dag, men då får det bli viktväktaranpassat recept 🙂 Trevlig dag!

Svara
Åse 25 juli, 2017 - 13:54

Ja du kan ta mindre fet grädde/cf om du vill!

Svara
ÅsaS 22 juli, 2017 - 17:18

Oh ja, här njuts det för fullt! Semestern kan inte ha börjat mycket bättre än med en dag av strålande sol och blå himmel med några enstaka, vita, molntussar.
Fyndat div växter till altanen. Bra att vara sent ute, för då kan man göra fina fynd till halva priset.
Och nu, i den ljumma kvällen (eftermiddagen?) plockas det solmogna hallon. Mums!
Ha en fin kväll!
/ÅsaS

Svara
Åse 23 juli, 2017 - 12:24

Åh vilken underbar dag det låter som!! <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.