Kalvfärsbiffar med dijonsås och rotfrukter

8 juli, 2013

Kravmärkt kalvfärs från Sunnantorp Gård, dijonsås och ugnsbakade grönsaker på sötpotatis, lök, sparris, kålrot kryddat med himalayasalt örtkryddor. Så gott!!
6-8 portioner
1 kilo kalvfärs
2 ägg
2-3 msk kalvfond
salt, peppar
1/2 kruka färsk dragon
Blanda ihop allt och stek eller grilla biffar.


Dijonsås:
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 dl dijonsenap
1 msk kalvfond
Färsk dragon och oregano 1 dl sammanlagt
skalet av 1 citron
salt, peppar
Koka upp grädde, creme fraîche med dijon, kalvfond, citron och smaka av salt och peppar. Rör ner de färska kryddorna.

IMG_0182

IMG_0183

IMG_0186

J
ag köper Önos sockerfria lingonsylt, den innehåller sötningsmedel men har man inga problem med det så är den bra tycker jag!

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Katarina 4 september, 2013 - 11:42

Behöver sparrisen förkokas innan? Hur länge har du grönsakerna i ugnen?

Svara
Linda 9 juli, 2013 - 07:32

Hej Åse! Hörde Mat-Tina berätta i en repris på tv härom kvällen att sötpotatis är full av stärkelse. Varför väljer du den? Är där ännu mer i en ”vanlig pära”:)?
Linda

Svara
Åse 9 juli, 2013 - 07:38

Alla rotfrukter innehåller mer stärkeelse än vanliga grönsaker! Mer eller mindre! Sötpotatis innehåller mer kolhydrater än potatis men potatis innehåller socker och stärkele och lektiner (påverkar näringsupptaget) så en potatis ger oss i princip inget nyttigt! Men sötpotatis är full av antioxidanter (betakaroten som omvandlas till A-vitamin), c-vitamin, järn och är alltså supermat! Dessutom är sötpotatisen inte en potatis utan en rotknöl =)
Jag äter allt men inte alltid, så jag äter även lite potatis ibland. Det är allt socker och framför allt gömt socker och mjölmat som fick mig att viktpendla kraftigt förr, och med lågkolhydratkosten så är jag mer balanserad och äter inte så mkt stärkelse längre så då fixar min kropp lite stärkelserikt ibland.

Svara
Lisa 8 juli, 2013 - 20:26

”Kockar” du till såsen varm eller kall?
Mvh Lisa

Svara
Åse 9 juli, 2013 - 07:14

Sorry, glömt att lägga till beskrivning ju! Gjort nu! =)

Svara
Martina 8 juli, 2013 - 18:45

Mmmm, ser jättegott ut! Ha en bra kväll 😉

Svara
Johanna 8 juli, 2013 - 11:35

Malitol är en sockeralkohol som påverkar blodsockret i viss mån. Du tänker kanske på maltodextrin som är en väldigt snabb kolhydrat??

Svara
Åse 8 juli, 2013 - 11:36

Ja du har HELT rätt!! My mistake!! Jag är dock känslig mot just maltitol (min mage blir inte glad) därför undviker jag det.

Svara
Josefin 8 juli, 2013 - 10:22

Hej!
Tack för din underbara, inspirerande blogg!
Apropå lingonsylt så har Ica en som är sötad med stevia nu! Deras eget märke, helt okej sylt, lite dallrig konsistens bara 🙂 finns även hallon och jordgubb.

Svara
Åse 8 juli, 2013 - 10:24

Hej! Det är tyvärr så att den inte är sötad med enbart det utan även maltitol som är en väldigt snabb kolhydrat, jag personligen väljer hellre aspartam då men alla gör som de vill =))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.