Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med Caponata


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 50 ml grädde eller mjölk

Röra

  • 1 st aubergine
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk mellanstora kapris
  • 2 dl mixade urkärnade oliver
  • 400 g körsbärstomater i burk
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk fibersirap eller annan sötning, gärna sockerfri
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 dl rostade mandlar
  • 1/2 dl färsk timjan
  • salt
  • olivolja

Instruktioner

  1. Tärna auberginen och lägg på skärbrda, salta och låt dra i 1 timme så auberginen vattnas av.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i lite olivolja, inte på för hög värme.
  3. Skär sellerin i mindre bitar och låt få ett uppkok på ca 5 minuter, låt rinna av.
  4. Fräs auberginen i olivolja, låt rinna av lite på papper.
  5. Fräs sedan lök och vitlök i lite ny olja och rör ner selleri, oliver, kapris. Rör ner körsbärstomaterna, vinäger och sötning och smaka av med salt och oregano.
  6. Låt allt småputtra i några minuter. Vid servering rör ner mandlarna och timjan.
  7. Servera röran ljummen till biffarna.

Nutrition

  • Serving Size: 4