Skriv ut

Kålpudding i Crockpot

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Description

En enkel men så god variant på kålpuding (kanske ska kalla den kållimpa? ) gjord i crockpot


Ingredienser

800 g vitkål
2 msk fibersirap
2 msk tamarisoja
2 msk kalvfond

Färssmeten:

800 g nötfärs
1 gul lök, finriven
1 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl Keso
0,75 dl vatten
2 msk tamarisoja
2 msk Kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


Instruktioner

Strimla vitkålen och lägg i crockpoten. Ringla över fibersirap, tamarisoja och kalvfond
Blanda ihop ingredienserna till färsen och lägg som limpa över. Lägg på locket och låt gå på låg i 6 timmar.
Lyft ur limpan och skär upp. Sila kålen på skyn.
Gör en brunsås på skyn och servera med valfria tillbehör.