Kålpudding i Crockpot

5 december, 2018

innehåller annonslänkar

Gooood morgon!

Jag har suttit här själv och myst med tända ljus sedan 7.
Daniel drog till gymmet redan vid 6 och Alice och Noel har studiedag (A sover dessutom hos kompis) och Juni tog bussen till skolan redan strax efter 7 så det blev Julkalender i min ensamhet haha!
Kikar ni på den? Vad tycker ni? Jag tycker den artar sig! Inget mot förra och förrförra årets men småtrevlig.

I går blev det kålpudding som sagt, men gjord i min CrocPot! Har velat prova länge men inte riktigt vetat hur jag ska lägga upp det haha, jag bestämde mig för att göra det lite som en köttfärslimpa för att enkelt kunna sila bort skyn och göra sås på, blev superbra! Ska prova att varva kål och köttfärs nästa gång och se hur det blir.

Vitkålen strimlas och läggs i ”pottan” – jag ringlade rejält med fibersirap över men ni kan använda vanlig sirap om ni föredrar det. Utöver det tamarisoja och konc. kalvfond.

Jag använder keso i min smet istället för ströbröd, man kan även ha 2 kokta kalla potatisar i eller kokat ris, ta det ni vill ha men jag valde som sagt keso!

Färslimpan lades över kålen och på med locket!
6 timmar senare var den klar! MINIMALT med jobb, eller hur!? Vilken doft!

Så här ska jag faktiskt göra brunkål också tänkte jag!


Skyn silade jag och gjorde sedan en brunsås på – sluuuurp!

Kålen lade jag sedan i form, den uppskurna limpan över och brunsås bredvid.
Inte den vackraste eller enklaste maträtten att fota men strunt samma – var ju GOTT =) Barnen älskade!

Sockerfri lingonsylt och saltgurka, grönsaker och potatis – bästa!

Tillbehör till: Lingonsylt på Chia

Receptet kommer här!

Skriv ut

Kålpudding i Crockpot

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Description

En enkel men så god variant på kålpuding (kanske ska kalla den kållimpa? ) gjord i crockpot


Ingredienser

800 g vitkål
2 msk fibersirap
2 msk tamarisoja
2 msk kalvfond

Färssmeten:

800 g nötfärs
1 gul lök, finriven
1 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl Keso
0,75 dl vatten
2 msk tamarisoja
2 msk Kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


Instruktioner

Strimla vitkålen och lägg i crockpoten. Ringla över fibersirap, tamarisoja och kalvfond
Blanda ihop ingredienserna till färsen och lägg som limpa över. Lägg på locket och låt gå på låg i 6 timmar.
Lyft ur limpan och skär upp. Sila kålen på skyn.
Gör en brunsås på skyn och servera med valfria tillbehör.

12 kommentarer
8

Du kanske också gillar

12 kommentarer

ÅsaS 7 december, 2018 - 10:49

Sist jag gjorde köttbullar hade jag i turkisk yoghurt i smeten. Det gav en smidig smet och köttbullar som inte var tunga och kompakta. Borde funka i köttfärslimpa/kålpudding med, tänker jag.
ÅsaS

Svara
Camillapa 7 december, 2018 - 09:01

Tack för Crock pot recept. Min står bara och ser fin ut, för jag vet inte vad jag ska göra med den!🤣
Använder mest ungnen till matlagning.😉
Kramar

Svara
Åse 7 december, 2018 - 09:46

Haha! Nämen camilla! 😂 Marsch iväg och gör ngt gott i den! Bolognese kanske? YUM! KRAM

Svara
Millan 5 december, 2018 - 21:58

Nu blir det kålpudding på fredag och örtkyckling på lördag i crockpoten! Det ser galet gott ut😋

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:48

Hihi! Hoppas det smakar!

Svara
Therése 5 december, 2018 - 14:44

Gott med kålpudding! Måste göra det snart.
Julkalendern tycker jag är helt hemsk i år. Tonårsdottern och jag brukar titta annars, men i år fick den nobben efter 2 avsnitt.

Svara
Anchi 5 december, 2018 - 13:31

Hallå. Kollar också julkalendern fast Kidsen är utflugna;) Men vad gott med kålpudding…..måste göras. Är så glad i min ”potta” som gör maten medan jag jobbar…hihi. God jul om jag inte skriver något innan jul. Är inne och kollar din sida dagligen men dålig på att kommentera…..

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:52

Visst är den underbar Pottan! 😅
GOD JUL rara! 🌟

Svara
Jenny 5 december, 2018 - 12:16

Åh tack för tipset om keso👌 det måste jag testa. Ha en bra piglördag 🤩

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:52

Tack Jenny! Hoppas du hade en underbar en! 💕

Svara
Karin Rosenblad 5 december, 2018 - 11:24

Men gud så smart! Det har jag inte ens tänkt på att man kan göra denna rätt i CrocPoten. Tack för smart recept! Ser jättegott ut och jag tycker att bilderna är fina, trots det lite svårfotade objektet. 🙂

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:53

Tack hihi! Prova! Blir såååå gott! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.