Kak och tårtfrestelser

10 juni, 2009

Skrev in måtten nu och jag har i princip samma mått som vid målvikt 56! Bysten är ngn cm större men jag ammar ju fortfarande 1-2 ggr per dag.
I går kväll gjorde jag en laddning coleslaw, det är ju så GOTT! Jag gjorde som receptet jag lagt upp innan men hade ingen rödlök i utan lite rasp av morätter istället – fantastiskt gott! Annars kan jag rekommendera ICAs coleslaw, brukar ligga bland salladen etc, den är mkt god och bara 5 kolh. per 100g. Perfekt att ha med till stranden i kylväskan då det är 200g i den (jag äter 100 g per gång)

I går var vi ju på kalas (2 års kalas) och min väninna är helt fenomenal på att baka. Hon hade bakat kladdkakor, morotskakor, småkakor, maränger, chokladsmördegskakor som såg ut som sända från himlen och sedan avslutningsvis två stora tårtor i blå marsipan.
Jag kan erkänna att det kittlade liiiiiiiite i sockertarmen. Hon serverade även lite korv och bröd innan fikat eftersom många kom direkt från jobbet men jag bestämde mig för att hålla ut och äta när vi kom hem istället, varm korv innehåller ju en hel del strunt och ganska lite köttmängd. Som tur var så fanns där ju vispgrädde! ;))
Det var en huuuuuuuuuuuuuuungrig Åse som stekte upp vars en baconsnäcka (kotlett fylld med bacon och baconmjukost – köpt färdig i Maxis köttdisk) och coleslaw till mig och älsklingen 20.30.

Och om inte gårdagen vore nog så tänkte jag baka kanelbullar idag med småbarnen.. lite självtortyr är det allt kan jag erkänna.

PS. Nu hoppas jag ingen tycker att detta är ett ”Titta så duktig jag är som motstår ett helt kakbord etc” inlägg, utan detta är bara ett inlägg om en situation där jag gjorde ett medvetet val, valet kunde lika gärna varit att äta några kakor 😉

untitled-1

Nam namn men inte värt det just nu..

46 kommentarer
0

Du kanske också gillar

46 kommentarer

Jen 11 juni, 2009 - 18:11

Fast du, vad hade det gjort om det var ett ”titta vad duktig jag är….-inlägg”, det hade ju inte gjort ngt..man måste vara stolt över sig själv och skryta ibland..det är vi i Sverige för dåliga på. Så heja du, du är sååå duktig!

Kramar

Svara
Åse 11 juni, 2009 - 18:13

Pussgurka, alltid lika underbara Jen!

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 11 juni, 2009 - 14:43

Du har verkligen en stark karaktär som kunde låta bli!

Jag föll dit på kaffebröd idag,
vi är tre mammor som har jämngamla barn två gånger om som brukar träffas och då var det kört.
Jag var inte speciellt hungrig egentligen så jag borde ha nöjt mig med en kopp thé men jag kunde inte motstå frestelsen.
Jag kan inte låta bli, det är så irriterande!
Enda utvägen jag har är att undvika frestelserna men då kan jag ju inte umgås eller gå bort på kalas eller någonting och det är ju tråkigt det med.
Då blir jag ju osocial istället…
Känner mig så totalt misslyckad efteråt,
det är en så jobbig känsla men när jag sitter där och trycker i mig både bulle och kaka så har jag inte en tanke på hr jag kommer må efteråt.
Nu är det dock Back on track igen som gäller och jag är sporrad att ge det hela lite extra efter mitt snedsteg.
Jag känner bara att jag vill komma förbi det här steget där man är så himla sugen på allt jämt och ständigt.
Glömmer bort att äta och så blir jag jättehungrig och gör dåliga val.
Fy vilket tycka-synd-om-mig-själv inlägg det här blev.

Jag är väldigt imponerad av dig Åse,
kanske kan din självdisciplin hjälpa mig nästa gång.
”Kan Åse-då kan jag oxå” 🙂

Svara
Åse 11 juni, 2009 - 16:36

Pepp-pepp-pepp-pepp :))

Svara
jennyh 11 juni, 2009 - 14:35

Det är bra gjort att avstå alla dem godsakerna. Är man inte sugen så varför äta. Jag har alltid varit en socker råtta och jag kan med glädje säga att mitt söt sug är borta. Har inte ätit något sött på tre veckor. Jag är jätte nöjd med mig själv! I helgen är det både student och födelsedags firande och jag planerar att låta bli det söta då med.

Svara
Åse 11 juni, 2009 - 16:36

Heja dej!!!! Ja varför äta när man inte vill eller är sugen? URBOTADUMT!!!

Svara
Dessi 11 juni, 2009 - 12:28

Bra gjort! 🙂 Tycker det är bra att du tar upp ett ämne som annars är så svårt för andra, för mig till exempel. Jag har svårt för att säga nej när det bjuds på godsaker då jag är bortjuden. Det känns ju som att man förolämpar personen, men jag måste se till mitt eget bästa i första hand här.

Men om personen tar illa upp eller inte har ju också med att göra hur pass väl man känner honom/henne. Är det en nära vän vet den förmodligen om att man har problem med sockret och det kommer förmodligen inte göra dem nånting alls att inte jag tog en kaka. Förhoppningsvis stöttar ju den här vännen 🙂

Nä, Åse. Jag tycker du gjorde helt rätt. Inte skulle man väl bli ledsen om en nykter alkoholist inte tog ett glas av det där dyra vinet till middagen?

Svara
Åse 11 juni, 2009 - 16:41

Åh vilken bra reflektion/liknelse Dessi!!! Heja dej!!!!

Svara
Malin 11 juni, 2009 - 10:37

Det såg riktigt gott ut och jag tycker att du är såå stark som klarar av att ha det tänket i alla lägen 🙂 Det är helt rätt tänk du har, att du själv ska kunna välja vad du ska stoppa in i din mun eller inte. Du har tur att du har en sådan förstående vännina, själv hade jag också tyckt att det inte hade gjort något om någon inte hade tagit av mina kakor..jag hade peppat dom! 🙂 Tyvärr är inte alla lika förstående när man blir bortbjuden, ofta får man tjat som kan du inte ta en liten bit eller liknande. Kämpa på! 🙂
KRAM

Svara
Ida 10 juni, 2009 - 21:43

Jättebra! såg fantastiskt gott ut.

Svara
Sara 10 juni, 2009 - 21:32

Hej!
Helt rätt inställning tycker jag! Det är bara jag som bestämmer vad jag ska stoppa i mig! Du är stark! Kramkram!

Svara
Aika 10 juni, 2009 - 18:18

Åh vad duktig I är på att baka, borde ju starta eget =)

Är man inte supersugen och KAN avstå, varför ska man då inte göra det? När man känner hur det straffar sej ett par dagar efteråt är det i min värld inte värt det…Om inte det är flytande form såklart 😉 Nä skämt å sido, det var bra gjort gumman! Länge leve grädden!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.