Julköttbullar LCHF

5 december, 2013

(Ger titeln LCHF så de som vill äta utan ströbröd hittar receptet lättare, givetvis passar köttbullarna lika bra för andra!)
Köttbullar är ett måste på julbordet, åtminstone för mig! Kryddpeppar ger den där goda julsmaken.
Så här gör jag mina goooooda, saftiga julköttbullar – utan ströbröd!

IMG_5110

IMG_5120

Skriv ut

Julköttbullar LCHF

  • Författare: Åse

Ingredienser

1 kilo blandfärs (eller nötfärs men blir saftigare med blandfärs)
0,5 msk salt
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl pofiber
2 msk grovkornig, skånsk senap
1 st riven gul lök
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk mortlad kryddpeppar
1 krm svartpeppar
smör att steka i


Instruktioner

Låt pofiber svälla i grädde i några minuter.  Blanda först i saltet i färsen, sedan äggen, sedan resten. Jag använder min KitchenAid!
Forma små köttbullar och lägg dem på en oljad skärbräda. Olja in händerna så är det lättare att rulla fina köttbullar. Koka upp vatten i en stor kastrull och när vattnet kokar, lägg ner ett gäng köttbullar. När de är klara så flyter de upp, ta då upp dem och lägg i durkslag. Stek dem sedan i smör så de får fin färg, på så sätt blir köttbullarna runda och fina.

20 kommentarer
4

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Ewa 11 december, 2018 - 12:40

Hej Åse! Gjorde dessa köttbullar förra julen och dom är bäst ever! Så goda och smakrika. Inget julbord utan köttbullar och rödbetssallad om du frågar mej.
Kram

Svara
Lotta 9 december, 2018 - 16:05

Favoritköttbullarna gjorda i år igen 👌🏼👍🏽
Tusen tack för receptet❣️

Svara
Åse 9 december, 2018 - 16:49

Härligt!! Kul du gillar! 💖

Svara
Isabella 14 april, 2017 - 19:00

Åse! Du är fantastisk! Dessa var de godaste köttbullar jag nånsin gjort och jag har gjort mycket köttbullar kan jag säga! Jag var först skeptisk till kokningen, har inte gjort så förut, men det blev ju kanon! Nu blir det bara lite jobbigt att försöka inte äta för många (för sent den här gången…)Det blir påskköttbullar för oss, inte julköttbullar, men kryddpepparn passar till alla högtider tycker jag. Tack för ett toppenrecept!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.