Julgran med pesto för buffébordet!

av Åse

God kväll!

Jag sitter i soffan med Nat King Cole och The Christmas Song i högtalarna, ljusen tända, en sockerfri kola i munnen och NJUTER!
En så härlig dag det varit 🌟

Dagen började med 8 km PW i Pålsjö skog med granne Anna – så vackert med rödgula löv som skådebröd.
Efter det var jag på Rusta, Royal Design, maxi och shoppade på mig mer jul 😬🌟🙈

Sååååå söta Lussebarn (Nääsgranngården)

Den här julgranen är så enkel att göra och ett roligt inslag på bufféborden nu i december eller som drinktillbehör. Bara bryta av de tvinnade grenarna!


Ni var många som frågade efter receptet på instastory så här kommer det!
Ett recept från Hemmets journal men jag åt den först gången hos bästis Victoria för 1 år sedan.

Det enda som behövs är 2 rullar smördeg och en burk grön pesto! OCH liiiite konstnärsådra haha!
Men var lite äventyrlig, jag kan tex tänka mig att göra en röra på västerbottensost och röd pesto också och ha emellan.

Pesto på förrsta plattan och sedan en platta smördeg över.
Passa på och sätta på ugnen samtidigt, 200 g varmluft

Dags att skätra ut julhgranen: Jag tar en vass skalkniv och skär.
Vill man vara extra konstnärlig kan man skära ut en stjärna längst upp.

Tvinna remsorna på båda sidorna.

March in i ugnen i ca 10.12 minuter

Det du skurit bort, kasta inte! Ta de resterna som är stora nog och tvinna!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Christina Fors 13 december, 2018 - 11:29

Men är det inte vetemjöl i smördegen?

Svara
Åse 13 december, 2018 - 11:38

Jovisst? Alla recept här på bloggen är inte lågkolhydrat och recepten här speglar mitt eget kostliv och där finns plats för mindre bra saker då och då 🌟

Svara
Lise 5 december, 2018 - 18:20

Vilken slags grön pesto använde du ? namn på burken tack!

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:50

Jag använder ingen speciell, har inte kvar burken heller så kan inte svara på det, ta vilken som på hyllan!

Svara
Helena 4 december, 2018 - 17:15

Håller med, att addera Västerbottensost borde göra den ännu godare! Allt blir ju liksom godare med ost! 🙂

Svara
Åse 4 december, 2018 - 17:19

Haha! Sant!!

Svara
Jenny 4 december, 2018 - 12:44

Åh vilka söta lullsebarn!!! Länken fungerar dock inte. Vart kan man hitta dessa godingar?
Kram

Svara
Åse 4 december, 2018 - 12:49

Hej! Jo länken går till jul på Royal Design – där köpte jag dem fast i butik så vet inte om de säljs i deras webbshop. HÄR finns de vet jag: http://naasgransgarden.se/lussebarn/

Svara
Jenny 4 december, 2018 - 17:16

Ok. Kan du skicka om länken för den fingerar inte. Iaf om du länkade direkt till dem. Jag har försökt att söka på RD men får ingen träff..
Jättefina! 🙂

Svara
Åse 4 december, 2018 - 17:19

Länken går till julavdelningen på RD, finns bara i butik.

Svara
Jenny 5 december, 2018 - 08:24

Ok… Tack så mycket för infon – och alla goa recept! 😉

Evelina 3 december, 2018 - 22:00

Men mums så mycket smarrigt på bordet!! En gran måste jag testa att göra…..

Svara
ÅsaS 3 december, 2018 - 19:17

Så enkelt och så gott! Har oftast en eller två rullar smördeg i kylen, för man vet aldrig när man känner sig ”bakfull”, som mammas kollega sa varje gång hon hade bakat.. Funkar bra att göra wienerbröd och croissanter på degen. Eller salta sticks – pensla med äggvita och strö över flingsalt. Snurra ihop och skjuts in i ugnen. Kan även strö över örter av diverse slag. Fantasin sätter gränserna..
Kram och önskar dig en lugn och skön kväll!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.