Ischoklad

18 december, 2010

Först och främst TACK för alla rara kommentarer angående nya layouten! Kul att ni gillar den även om det tar ett litet tag att känna sig hemma =)
Hur har ni det i julstöket? Tycker ni det är svårt att vara hälsosamma och ha en hälsosam kosthållning nu i juletid?
Jag äter mer eller mindre som vanligt, dvs undviker socker till största del.
I går däremot gjorde jag ischoklad på 70% choklad och det är helt OK att äta även om äter en lågkolhydratkost! Ja nu menar jag inte att äta hela burken men några få 😉

75 g smör
200 g 70% choklad

Smält smöret, rör ner chokladen och häll upp i ischokladformar.

Nu ska vi snart åka ner till Malmö för att fira jul med svärmor, Vi tänkte äta julbord på Sankt Markus Vinkällare.
Jag kommer hålla mig till protein och fettkällorna och undvika gottebordet 😉

Vad tror ni?? Tror ni vi blir mätta?? 😉

Sillbord
Smör, Bröd, Vört, Ägghalvor, 3 sorters sill, Stekt inlagd Sill, Romsill, Kräftsill, Bläckfisksallad, Räktårta, Rökt Lax, Gravad Lax, Varmrökt Lax Provencale, Kräftor, Rökt Ål, Skaldjurs- och Räksallad, Najadlax
Mellanbord
Fisksoppa, Fårfiol, Julskinka med 3 sorters Senap, Parmaskinka,
Manzo Fumé (lättrökt ox), Rödbetssallad, Lökkorv, Leverpastej, Leverkorv, Marinerad Oxfilé, Sweet chili Kyckling, Rökt Anka,
Rökt Kyckling, Capris, Pesto, Semitomater, Oliver,
Mimosasallad, Grönsallad, Tomat- och Mozzarellasallad
Varmrätter
Lammracks, Prinskorv, Köttbullar, Brunkål, Janssons Frestelse, Bergtunga Walewska, Fläskfilé med Shiitakesås, Potatisgratäng, Revben, Vegetarisk rätt
Desserter
Mandelmusslor med Grädde & Sylt, Ris á la Malta med Saftsås, Pepparkakor, Spettkaka, Nötter, Choklad, Godis, Saffransclementiner, Marängtårta eller Daimtårta, 3 sorters Paj med Vaniljsås, Cheesecake
Ostbuffé
Varierat utbud av delikata ostar med tillbehör

I onsdags blev jag intervjuad för Expressens Söndagsbilaga och på måndag kommer en fotograf hit, ämnet: Hur jag blivit fri från mitt sockersug.
Jätteroligt! Jag älskar att inspirera och berätta om hur jag blev fri från år av jojobantande!
Ingen aning när reportaget kommer ut men det blir väl nästa år någon gång 😉

Skön lördag på er!!





18 kommentarer
0

18 kommentarer

Lise-Lott 16 november, 2012 - 17:08

Hej!
Jag gör ischoklad av kokosfett och 70% choklad supergott!!

Svara
Nella 22 december, 2010 - 22:10

Long time no see!! 😉 Så nice du fått det här inne!! Har varit liiite off nu ett bra tag så jag har inte varit här…men nu e jag på G igen. Intressant med intervjun…

Har varit inne och tjyvat litta recept och kommer även att göra så framöver. 🙂 Behöver inspiration och variation och d e du så bra på! Får se hur d går över helgerna…så mkt som lockar men det skall nog gå bra! Just nu är det 17kg mindre av mig och det har gått ganska lätt faktiskt..det svåra blir nog att hålla vikten sen! Men, men…har ju nååågra kilon kvar innan jag ska oroa mig för det!! Passar på att önska dig och hela familjen din en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2011!!!!!
Kramar, Nella

Svara
Pernilla A 21 december, 2010 - 21:34

Spännande och verkligen roligt att få uppskattning med ett repotage kring din kost. Det är du värd!!!!
Själv har jag en fajt med chokladkolan just nu och jag förlorar varje fajt. Men som sagt det är bara jag som kan styra. Och det finns ett stopp i mig oxå. Vågen får aldrig visa >61 får då går sparspaken in. Njuter av julen som innehåller så mkt gott och då tänker jag sill, ägg, all fisk och inte bara köttbullar och kolor. Sedan väntar långa härliga promenader hand i hand med maken och pulkaåkning i backarna med barnen. Så den där vågen lär nog inte tippa över denna julen heller.
Varma julkramar från mig till dig!!!!!

Svara
ulor 20 december, 2010 - 19:41

Hej Åse! När kommer sedan denna tidning ut?

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.