Hej raringar! Har ni det bra? I går pyntades granen och idag ska jag på julklappshopping deluxe! =)
Här kommer ett recept på en fudge som passar in i en lågkolhydratlivsstil! Passar även tränande som vill ha en snabb återhämtning! (jordnötssmör innehåller bra med protein + proteinpulvret)
Receptet är inspirerat från ett amerikanst recept jag hittade i ett forum.
65 g osaltat smör
65 g jordnötssmör utan socker
60 g cream cheese (typ philadelphiaost)
1,5-2 dl stevia strö eller sukrin+ (ta då hälften) eller liknande. Använder du sukrin så bryt av den typiska erythritolbismaken med lite steviapulver/flytande stevia. Prova dig fram, börja hellre med för lite och bygg upp den sötma du vill ha. Du kan även ha honung om du hellre vill ha det misstänker jag.
1,5 dl vanilj proteinpulver
Smält smör och jordnötssmör på låg värme i kastrull, rör hela tiden. Ta bort från plattan och rör ner cream cheese och sötning tills allt är slätt, rör ner proteinpulvret. Låt smälta på eftervärmen och häll sedan upp i liten bakplåtsklädd form. Låt stelna i kylskåp och skär sedan lagom stora bitar.
OBS! Detta är trots allt energitätt godis så ät med måtta! 1-2 bitar räcker gott och väl.


lilla ängeln letar eftersin handväska…

…som häger lite längre upp 😉
18 kommentarer
”1-2 bitar räcker gott och väl” Ha! Ha! Ha! Jag åt minst 20!! OMG va gott!! Dina recept äger! Ligger på minus 22 kg nu! Alldeles lagom, känner mig nöjd! Kram!!
Hej Åse, kan man använda Soy Proy naturell och kanske ha lite vaniljpulver istället om man inte har proteinpulver med vaniljsmak?
Hej! Jag har ingen erfarenhet av sojaproteinpulver (jag undviker själv sojaprotein) så vet inte hur det smakar etc men prova och se!