Jordnötskulor med chokladhatt

14 september, 2018

Hej hej!

Kikar in med ett tips på helggodis! MUMS!
Dessa är så enkla att göra och mina barn älskar dem! Lite som snickers =) (Från min bok Ät & Njut)

Jag och Alice ska ge oss i kast med godistillverkningen inför kvällen nu =)

Foto: Lisa Wikstrand

 

Som sötning så använd honung eller t.ex Fibersirap – näringsvärdet är med honung räknat.
Det måste vara en sirapskonsistens på sötningen – detta receptet kräver alltså sötning.

Det går så klart bra att använda mandelsmör eller hasselnötssmör också!

Skriv ut

Jordnötskulor med chokladhatt

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

1 dl sockerfritt och ekologiskt jordnötssmör
1 msk honung
1-2 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad till topping


Instruktioner

Blanda jordnötssmör, honung och kokosmjöl i matberedare med S-kniv och rulla sedan till kulor. Kyl ner i frys eller kylskåp.
Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa toppen på den sidan som inte legat ner. Lägg dem på bakplåtspapper och förvara i kylskåp då de blir mjuka i rumstemperatur.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 64
  • Fett: 5
  • Kolhydrater: 2
  • Protein: 3

1 kommentar

Anna B 14 september, 2018 - 21:32

Wow!!! Det här lät gott och kommer att provas nångång! 🙂

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.