Jordgubbstårta, Gräddtårta (Lchf, Low carb, Glutenfri)

24 juni, 2014

När man fyller år och det är en vacker, varm dag med strålande sol i Junimånad så måste man göra en Jordgubbstårta / Gräddtårta =)
Och ni vet väl att champagne smakar alldeles förträffligt ihop med jordgubbstårta =)
Jag har ett annat recept på gräddtårta här i bloggen men denna botten är MYCKET GODARE!
Detta är en saftig tårta som inte kommer göra någon besviken 😉

24062014-IMG_2125

24062014-IMG_2126

24062014-IMG_2135

24062014-IMG_2140

24062014-IMG_2160

24062014-IMG_2150

24062014-IMG_2162

24062014-IMG_2165

24062014-IMG_2179

24062014-IMG_2184

Syster kom med blommor!
Skriv ut

Jordgubbstårta – Gräddtårta LCHF, Low Carb, Glutenfri


Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl aman prana kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • Valfri sötning motsvarande 150 gram socker
  • 250 gr smält smör
  • 200 gr färskost som philadelphiaost
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 ägg
  • 2 tsk vaniljessens elle 2 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm

  • 4 äggulor
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 vaniljstänger
  • Sötning motsvarande 0,75 dl socker
  • 4 gelatinblad

Topping

  • 4 dl vispgrädde
  • Jordgubbar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g. Smöra två springformar.
  2. Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
  3. Vispa ner smör, mjölk och färskost.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  5. Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.
  6. Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  7. Häll upp gräddmjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt den sjuda tills den tjocknar lite, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.
  8. Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Nu ska vi svida om och vid 19 har vi bord på underbara Pålsjö Matbar ♥︎
Skaldjursplatån hägrar! YUM! =)
Tack för ALLA grattis här och på instagram!!! Ni är underbara!! Jag fyller ju trots allt ”bara” 41! haha.

70 kommentarer
0

Du kanske också gillar

70 kommentarer

Therese Andersson 17 januari, 2018 - 10:59

Hej! Har ätit denna tårta flera gånger och den verkligen supergod! Jag ska ha kalas i helgen och undrar om jag kan göra den i långpanna? I såfall räcker det med att jag dubblar receptet? Tack!

Åse 17 januari, 2018 - 11:00

Hej, ja det gissar jag på att det räcker! Hoppas det blir bra!

Therese 17 januari, 2018 - 11:22

Tack! Men om jag väljer att bara ha ett lager emellan så kanske det till och med räcker med ovanstående mängd?.. om jag bara delar den en gång..? Tack igen!! 🙂

Monica 24 juni, 2017 - 21:07

Hej Åse! Vad använde du för slags sötning i tårtbotten och vaniljkrämen? Jag funderar på att testa denna tårta som verkar vara ett bra recept enligt dig och kommentarerna. Men jag upplever att jag oftast fått en metallisk eller kall smak av sötningsmedel så därför vill jag gärna välja det bästa (om det går)! Jag har använt i olika bakverk sötströ, Mariannsocker, stevia konc.
Är det något jag kan använda för att undvika detta?
Tack på förhand! Skön fortsatt midsommar🌸

Åse 26 juni, 2017 - 18:44

Hej Monica!
Tyvärr kan stevia och erythritol ge en metallisk smak som man är mer eller mindre känslig mot.
Personligen så kan jag tycka att det kan vra en idé att använda råsocker blandat med björksocker. Om man ändå ska äta sötsaker sällan så spelar det ingen större roll om man äter naturligt socker då. Genom att minska mängden och blanda ut med björksocker så kommer man ner i sötning men även bort från det metalliska!

Madde 21 juni, 2017 - 17:21

Hej! Tack för ett bra recept! väldigt god tårta! Äter själv lchf och glutenfritt. Toppen.!! Glad midsommar!

Åse 21 juni, 2017 - 17:39

Härligt! Tack för feedback! Glad Midsommar!

Irene 14 juni, 2017 - 17:11

Hej! Tårta ser jätte läckert ut! Jag undrar bara om man kan ersätta kokosmjölet med något annat? Eller ta bara mandelmjöl?
Tack på förhand 😁

Åse 14 juni, 2017 - 17:13

Du kan nog ersätta med mer mandelmjöl men risken är att den inte håller ihop lika bra.

Irene 15 juni, 2017 - 06:17

Tack Ase! Kanske kan jag ta en lite pofiber? Ska nästa vecks ”leka” lite med receptet!

Gabriella 13 juni, 2017 - 12:52

Hej Åse! Hur stor springform använder du?
Jag har vanlig ugn och endast en form, går de bra att göra smeten, hälla upp i 2 formar och grädda om efter varandra?
Gräddmjölk, är de halva grädde halva mellanmjölk? Mvh

Gabriella 12 juni, 2017 - 16:06

Denna tårta ser så himla god ut! Ska absolut baka den i sommar. När de står 150g valfri sötning och jag vill hålla nere mängden sötning … jag tänkte använda honung kan man minska mängden något eller blir den alldeles för ”osöt”” då?

Åse 12 juni, 2017 - 16:08

Det är tycke och smak när det kommer till sötma. Du får provsmaka dig fram 🙂

1 2 3 4

Kommentarer är stängda