Jordgubbsmousse

16 januari, 2010

Jag nämnde ju bärmoussen i förrgår som är en gammal klassiker jag glömt av, originalreceptet hittas på Matplatsen.Org
Man kan avända vilka bär som helst, oftast har jag hallon/blåbär i men i går gjorde jag med jordgubbar i och det var helt klart den godaste kombinationen! Jordgubbar är ju klockrent med det syrliga. Sååååå gott och man får en god och smarrig efterätt för enbart 4 PP.

4 portioner á 4 ProPoints

2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 msk florsocker, jag använder rörsocker flor (fairtrade)
Rivet skal/saft av 1/2 citron
250 g frysta nedskurna jordgubbar

Skär ner de frysta jordgubbarna i mindre bitar med en vass brödkniv ca 1 cm stora bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa vaniljsåsen hårt, under tiden riv citronen och pressa ur saften i liten kastrull och värm på svag värme. Lägg i de mjuka gelatinbladen så de smälter. Vispa ner florsockret och sedan även citronblandningen. Rör ner de frusna jordgubbarna och portionera upp i glas. Låt stelna i kylskåp några timmar!
Servera gärna med ett gott dessertvin, tex Nederburg Noble Late Harvest (2741)

IMG_5232

IMG_5236

IMG_5256

2 msk florsocker
42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Anna-Lena 17 januari, 2010 - 19:23

Denna får blir till nästa helg, gott att ha nått att se fram emot. Underbar vecka till dig, kramis A-L

Svara
Åsa N 17 januari, 2010 - 15:31

Bärmoussen står i kylskåpet nu och skall ätas i kväll när vi tittar på Vapenbröder. Är det verkligen bara 4 portioner? Tyckte att det blev jättemycket. Inte så att jag kommer att ha problem att få i mig det precis, gottegris som jag är.

Nu ska jag ta ett pass bodypump på gymmet så blir den ännu godare sedan. Hur går det för dig och träningen?
Kram

Svara
Åse 17 januari, 2010 - 17:51

Promise!! 4 PP på 4 portioner =)
Det går bra! Började ju i förra veckan men i veckan blir det minst 4-5 pass! Jag ä’r såååå taggad!!!!!

Svara
Jen 17 januari, 2010 - 11:55

Oh vad fräscht det ser ut!!

Svara
sara 17 januari, 2010 - 11:44

Åhh det låter ju riktigt gott och att det är billigt i propoints gör det ju ännu bättre 🙂

Svara
Pernilla G 17 januari, 2010 - 08:00

Mmmm…låter gott. Jag skulle ha gått in här och kollat igår kväll när jag var sååå sötsugen!…

Svara
jenn 16 januari, 2010 - 23:04

ahhh det ser ju urläckert ut. Mums, speciellt med de snygga glasen 🙂

Svara
Innerjoin 16 januari, 2010 - 23:01

Mmmm, den där ska provas!!!

Svara
Liz 16 januari, 2010 - 22:18

Åhh så gottigt!!..måste testa detta!!

Svara
Elin 16 januari, 2010 - 17:24

Åh vilken inspirerande blogg! 🙂 Maten ser riktigt smarrig ut!

Jag har precis börjat min viktresa. Ska intensivköra med shakes första veckorna för att sedan gå över till GI.

Ha en trevlig helg

Svara
Mariah Geijer, EDSBYN 16 januari, 2010 - 17:09

Glömde bort att berömma dina otroligt fina glas!
Ser så snyggt och elegant ut.

Jag måste inhandla genomskinliga dessertglas/skålar jag med så att man kan se vad det är gott innehåll 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.