Jordgubbsmousse

16 januari, 2010

Jag nämnde ju bärmoussen i förrgår som är en gammal klassiker jag glömt av, originalreceptet hittas på Matplatsen.Org
Man kan avända vilka bär som helst, oftast har jag hallon/blåbär i men i går gjorde jag med jordgubbar i och det var helt klart den godaste kombinationen! Jordgubbar är ju klockrent med det syrliga. Sååååå gott och man får en god och smarrig efterätt för enbart 4 PP.

4 portioner á 4 ProPoints

2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 msk florsocker, jag använder rörsocker flor (fairtrade)
Rivet skal/saft av 1/2 citron
250 g frysta nedskurna jordgubbar

Skär ner de frysta jordgubbarna i mindre bitar med en vass brödkniv ca 1 cm stora bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa vaniljsåsen hårt, under tiden riv citronen och pressa ur saften i liten kastrull och värm på svag värme. Lägg i de mjuka gelatinbladen så de smälter. Vispa ner florsockret och sedan även citronblandningen. Rör ner de frusna jordgubbarna och portionera upp i glas. Låt stelna i kylskåp några timmar!
Servera gärna med ett gott dessertvin, tex Nederburg Noble Late Harvest (2741)

IMG_5232

IMG_5236

IMG_5256

2 msk florsocker

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Mariah Geijer, EDSBYN 16 januari, 2010 - 17:08

Jag gjorde bärmoussen igår,
dock utan citronen p.g.a allerig men det blev supergott som alternativ till glass och propointsvänligt när man är Viktväktare 🙂
Ska prova med jordgubbar nästa gång.
Och med vaniljvisp istället.

Nu ska vi ut på resturang och äta hela familjen + mina föräldrar – mysigt & gott!
Det har varit lite jobbigt sen Jonas sjukhusvistelse måste jag erkänna så det blir skönt med lite luft och socialt liv igen.

Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram/Mariah

Svara
Aika 16 januari, 2010 - 16:30

Den hade jag nästan glömt! Låter gott med bubbar i, ska göras nästa helg!

Ps. jag har blivit liiite ”halvduktig” på att reda ut att skriva checklistan på nätet….tog några timmar, haha! men skam den som ger sej =) *lite stolt*

Svara
cecilia 16 januari, 2010 - 15:03

Jag gillar glasen som moussen är upplagd i.Är det likörglas eller dessertskålar?
Det låter supersmarrigt, måste prova…

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 15:24

Det är cocktailglas i iittalas essence serie

Svara
Anita 16 januari, 2010 - 14:43

Ska jordgubbarna ligga i botten och vaniljvisp över, eller blandas det ihop? Vad har du köpt ditt rivjärn? Verkar vara kanon smidigt och lätt att använda. 🙂

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 15:22

Står i receptet 😉 ”rör ner de frusna bären och portionera sedan upp” så japps man ska röra ner bären i smeten. Rivjärnet är en present men jag har sett den i inredningsbutiker 🙂

Svara
Jajja 16 januari, 2010 - 14:19

Åhh jag blir lika glad varje gång jag hittar en smarrig sak att göra härifrån, vare sig det är mat eller dessert så är du fenomenal på att lägga ut och dela med dej. TACK!!!
Du gör det SÅ mycket lättare för mig och mitt vv:ande.

Måste bara fråga kelda vaniljsås, är det den 12% i tetra, typ spm vaniljvisp? Bara så det blir rätt nu när jag ska göra den.

Vi ska avnjuta en Tiramisu snart. Kram Jajja.

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 14:24

Så lite 🙂
japps det är den i tetra 🙂 mmmmm tiramisu!

Svara
Jajja 16 januari, 2010 - 17:35

Tack tack för svaret. Det blir nästa helgs smarrighet för mina prpoints;) Längtar redan.

Mmm tiramisun var försvinnande god, och det tyckte kaffegästerna me, för allt gick åt. Hade Rom i den den med hallonsmak, var det enda som fanns hemma, och oj va god den blev.

Trevlig helg.

Kram Jajja.

Svara
Margitha 16 januari, 2010 - 14:06

Tack Åse… Denna blir det imorgon…Gott gott..

Kram

Svara
Susanne 16 januari, 2010 - 13:06

Åse….du är bara såååå BRA. Visst, du vill minska ytterligare ett par kg men….du kommer att fixa det inom kort, så himla BRA som du är. ♥
Fina foton tar du oxå!
Vill minnas att du är grafiker till yrket, men kanske ska du fundera på ngn form av catering? OM du bott i Gbg-området så skulle jag 100% beställt min veckomat från dig. Du har balans!!!! En BRA balans i livet. Faktiskt är jag lite avis….. =)

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 13:07

Vad gullig du är! ;)) ♥♥ KRAM!

Svara
Syster Pia 16 januari, 2010 - 12:18

Jag kan varmt rekommendera denna!! Som en dröm och till det, det goda dessertvinet som jag inte kommer ihåg vad det hette. Huvudrätten gick ju inte av för hackor heller ;)Kram

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 12:24

Dessertvinet står i receptet 😉 hihi. PUSS!

Svara
Syster Pia 16 januari, 2010 - 12:25

Inte nykter än ;))

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 12:25

Hahaha 😉 Nä knappast jag heller *S*

Svara
Linruz 16 januari, 2010 - 12:02

Åhhh Åse löv U. Precis hemmkommen från VV efter inskrivning och nystart.
Älskar dina recept och känns toppen att du med kör VV med propoints(du delar alltid med dig så snällt av alla smarrigheter).
Ha en fin Lördag
Kram Lina

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 12:24

KRAM på dig och lycka till nu!!!!

Svara
Annica Lundgren 16 januari, 2010 - 11:23

wow detta såg helt underbart gott ut..och 4 pp kanon. Skall göra detta såg färska björnbär på maxi igår…Så idag blir det efterrätt…din gröna Kitchen Aid, blir lite avis den har stått på min önskelista länge. Jag har en länk till dig på min hemsida är det ok, jag tar bort den om du vill. Vill bara kolla, lade upp den för en halvtimme sedan. Meddela bara.

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 12:25

Det är OK! =)

Svara
Åse 16 januari, 2010 - 12:26

PS: Visst är den fiiiin min gröna skönhet ;))

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.