Jordgubbsmousse

16 januari, 2010

Jag nämnde ju bärmoussen i förrgår som är en gammal klassiker jag glömt av, originalreceptet hittas på Matplatsen.Org
Man kan avända vilka bär som helst, oftast har jag hallon/blåbär i men i går gjorde jag med jordgubbar i och det var helt klart den godaste kombinationen! Jordgubbar är ju klockrent med det syrliga. Sååååå gott och man får en god och smarrig efterätt för enbart 4 PP.

4 portioner á 4 ProPoints

2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 msk florsocker, jag använder rörsocker flor (fairtrade)
Rivet skal/saft av 1/2 citron
250 g frysta nedskurna jordgubbar

Skär ner de frysta jordgubbarna i mindre bitar med en vass brödkniv ca 1 cm stora bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa vaniljsåsen hårt, under tiden riv citronen och pressa ur saften i liten kastrull och värm på svag värme. Lägg i de mjuka gelatinbladen så de smälter. Vispa ner florsockret och sedan även citronblandningen. Rör ner de frusna jordgubbarna och portionera upp i glas. Låt stelna i kylskåp några timmar!
Servera gärna med ett gott dessertvin, tex Nederburg Noble Late Harvest (2741)

IMG_5232

IMG_5236

IMG_5256

2 msk florsocker

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

tina 19 februari, 2010 - 14:22

Åh, en KITCHEN AID också! Herremingud! Om du ska resa bort så kan jag mer än gärna passa den! 😀

Svara
pinkladyw595 23 januari, 2010 - 11:52

Gjorde Jordgubbs moussen igår till efterrätt, men vi var många så jag gjorde dubbelsats, herregud vad mycket det blev, vi äter idag med…hahaa….klart godkänt.

Svara
Åse 23 januari, 2010 - 12:59

hahah jag med!! 😉

Svara
malin 20 januari, 2010 - 16:42

Åhhh det lät riktigt läskande! Det får nog bli nästa njutning 🙂

Svara
Limus 18 januari, 2010 - 15:50

Shit! Är det så krämigt som det ser ut, eller hur är konstistensen på oussen?

Svara
Åse 18 januari, 2010 - 15:52

Som mousse 😉

Svara
Limus 18 januari, 2010 - 15:58

Haha. 🙂 Får bli att göra det som kvällsgott på freda då. 🙂

Svara
mallan 18 januari, 2010 - 11:37

Mums! Tack för receptet!

Svara
Saphire 18 januari, 2010 - 00:36

Hej! Jag utmanar dig och alla andra bloggare att göra det som står i min blogg!

Svara
Jennie 18 januari, 2010 - 00:20

Lagade din smakiga efterrätt i lördags. Nästa gång ska jag prova att fysa den och äta som glass.

Jag la ut receptet på min hemsida enfrokepalandet.blogspot.com och skrev att jag fått receptet härifrån. Hoppas det var okej 🙂 Välkommen in och titta hos mig om du vill. /Jennie

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.