Jordgubbsdessert med Moscato d'Asti Ferdinando Principiano.

2 augusti, 2013

Moscato d’Asti Ferdinando Principiano, den godaste Moscato d’Astin tror jag bestämt!
I veckan blev det ett Moscato d’Asti till veckans vinprovning! En rolls royce bland moscatovinerna!
Något som jag och min svåger har gemensamt är vår kärlek till dessertviner. Jag älskar ett bra dessertvin och framför allt ett Moscatovin! Moscato d’Asti kan omnämnas som mousserande druvjuice typ. Fruktig och läskande! Ett naturligt sött vin.
Det är lättare, lätt porlande och eftersom jag gärna äter syrliga desserter eller frukt när jag väl äter desserter så passar ett Moscatovin mina smalökar perfekt! Moscato d’Asti är perfekt till jordgubbar nämligen!
Jag köper oftast Castion eller Nivole och vi hade ett Moscato d’Asti på min 40 årsfest.

Producenten Principiano ligger i Monforte d’Alba i Piemonte och  jobbar med biodynamiska vinodlingsmetoder. Me like!
Doft: Päron, fläder och honung.


Smak: Söt, frisk och fräsch, fläder och citrus.
Pris: 130:-
Riktigt, riktigt gott!! Det räcker att dricka ett glas för det är väldigt lättdrucket 😉
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://www.vinguiden.com/produkter/moscato-dasti-ferdinando-principiano” target=””]Kan beställas här[/button]
 
IMG_1317

 
 

Till vinet så serverade jag en jordgubbsdessert utan gluten och väldigt lite socker som jag gjorde så här!
3-4 portioner
250 gram mascarpone
500 gram frysta jordgubbar (eller färska)
1 dl Moscato d’Asti
skalet av 1 lime
saften av 1/2 lime
Till servering:
Mandelcrunch: Blanda 1 dl mandelmjöl med 2 msk smör och eventuellt lite valfri sötning. Platta ut på plåt och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 7-8 min.

Tina jordgubbarna i en skål med vinet och limen, under tiden marineras de. Häll sedan jordgubbarna med saft i en sil. Mixa jordgubbarna med stavmixer.
Lägg mascarponen i en skål och blanda med lite av jordgubbarna. Smaka av! Jag tog ca 1 dl jordgubbspuré tror jag men börja med lite i taget.
Fördela sedan först jordgubbspurén i glasen och sedan mascarponekrämen, sedan jordubbspuré, osv.
Fördela ev mandelcrunchen ovanpå.
Jättegott!!
 
IMG_1320

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Annika 2 augusti, 2013 - 22:26

Det dessertvinet hade vi på vårt bröllop. De valde ut det på Systemet till oss och talade varmt om det och att det skulle passa ypperligt till vår dessert som var en typ av chokladkaka/tårta med diverse färska frukter.

Svara
Laura 2 augusti, 2013 - 13:46

Omnomnomnom! Och nu blev jag sugen på både drickan och desserten…. ha en fin kväll 🙂

Svara
Rebecca - pilotfrun 2 augusti, 2013 - 10:34

Guuuud, så gott det där ser ut!!! Det måste jag testa. Har köpt hem choklad för att göra mousse men det där såg mycket fräschare ut! Nu ska vi sticka ner och kasta oss i havet. Här är hett!!!
KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.