Jordgubbs cupcake LC / LCHF

16 mars, 2012

Haha, första gången jag gör en cupcake och det fick bli en mjöl och sockerfri! De blev riktigt goda!!! Saftiga!!! Samma grundrecept som vanligt. Personligen tycker jag att enda skillnaden mot en vanlig är att man inte får en sockerkick och en sådan kan vi väl vara utan!

12 stycken

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (Jag tar 0,5 dl sukrin+)
125 g smält smör
100 g färskost


1 dl vispgrädde
1 dl jordgubbspuré (Jag mixade frysta jordgubbar)
2 tsk bakpulver
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och färskost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Frostingen gjorde jag på:
200 gram färskost
flytande sockerersättning t.e.x stevia (smaka av!) Sukrinmelis kan också fungera bra!
röd karamellfärg
Vaniljarom eller vaniljpulver (var försiktig med aromen, den blir snabbt besk)
2 msk vatten

31 kommentarer
1

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Penny 1 januari, 2015 - 22:07

Hej!
jag är nybörjare med lchf och fyller snart år ville göra något smaskigt att bjuda på, kan man göra puré på blåbär istället för jordgubb och vad använder du för sötningsmedel i toppingen? jag såg att du skrivit att stevia kunde bli kasst efter ett tag.
tacksam för svar =)

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.