Jag har kommit till ro.

27 augusti, 2009

Jag insåg innan.. att jag kommit till ro.
Jag har kommit till det där normaliseringsläget, där man längtar till lördag då det vankas lite godis, där man gör bra val egentligen utan att fundera över det – där det inte är allt eller inget, banta eller överäta, känna sig duktig eller ha dåligt samvete.
Stadiet där mat är mat, det är gott och trevligt men inte mer.
.
.
.
.
.


.
Förstår ni vilken A-HA upplevelse att känna så???
I helgen frossades det hej vilt – ja jag åt på tok för mycket för att jag skulle må bra men så är det ibland.
Men i stället för att idiotbanta som jag annars skulle ha gjort så strök jag ett steck över det som var och fortsatte äta bra, inte försöka kompensera genom att äta idiotlite utan jag fortsatte bara som om ingenting hade hänt. Visst, jag ojade mer än en gång där uppe i STHLM ”Åhhhhh det blir ägg och smör heeeeeeeeela nästa vecka” ;))

När jag gick över till lågkolhydratkost så kändes det ju lite som att ge sig ut på vatten man inte kände till – min livboja var att jag började räkna kalorier. Efter några månader kände jag mig allt mer bekväm med att våga lita på MIG, MITT sunda FÖRNUFT, min mättnad, min hunger etc.
Borta var pointsräkningen, borta var kaloriräkningen, borta var kolhydraträkningen. Konstigt nog flöt jag fortfarande, jag sjönk inte!!!
Jag HADE verkligen lärt mig att ”simma”!!!

Borta är min jakt efter målvikten, jag väger ngt kilo mer än min satta målvikt men ingen kan bry sig mindre än jag egentligen – för jag mår bra, jag har kontroll utan att egentligen ha total kontroll, jag vill ner ngt kg till men det får ta sin tid, jag har precis lämnat sommaren och alla dess fällor och det där kilot kommer snart försvinna utan ngn egentlig ansträngning.

Jag är bara så…. WOW!? – När jag inser att jag är där jag alltid velat vara.

70 kommentarer
0

Du kanske också gillar

70 kommentarer

Annie 5 september, 2009 - 23:21

Vad härligt att läsa! Dit ska jag också komma…

Svara
Ida Olausson 31 augusti, 2009 - 08:59

Vilken härlig känsla det måste vara

Svara
1 5 6 7

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.