Jag fick nog!

6 mars, 2010

Den 22 februari bestämde jag mig, jag skulle gourmévgiftas!
Jag hade hamnat i gourmetträsket. Det hade varit massor av god mat, gott vin och goda drinkar och varenda helg hela hösten och vintern har varit späckad med fest, partaj och jag fick bara nog! Jag hade svårt att lägga ner kolhydraterna som jag mår så bra av att begränsa. Vågen pekade på +++
Jag blev sååååå trött på ett steg fram, ett steg bak, ett steg fram, ett steg bak, jag behövde ett abrupt slut på det hela, en kickstart och avgiftas från alla dåliga vanor! Behövde nollställa mig och få ett snabbt resultat.

Efter att ha träffat på vänner som gått ner sjukt bra med Cambridge och dessutom lätt fortsatt gå ner i vikt när de gått över till ”vanlig” nyttig mat/hållit vikten efteråt och framförallt efter att ha läst på själv om kuren så började jag på ren kur Cambridge. På 9 dagar gick jag ner 4,2 kg (vätska en del) och förlorade 6 cm runt midjan. I går bestämde jag mig för att faktiskt ta en fridag och åt gott av både mat och lite godis etc. Ingen ågren whatsoever i dag, och i dag fortsätter jag!
Nu tänker jag fortsätta fast tänker kombinera Cambridge med Low Carb, lite beroende på humör, sug och situation. Oftast kommer nog frukost och lunch bytas mot CK. Nu blir det inga fler fridagar fram till 26 mars då vi är bortbjudna och då äter jag det som erbjuds, påskafton kommer jag också ha som fridag, sedan kör jag på till målvikt 54 kg. (Vågen visar 60 kg nu)

Med facit i hand så ser jag ju hur vikten sakteligen började peka uppåt from i oktober, det var då jag började introducera kolhydrater fritt. Det fungerar inte för mig, jag samlar fett superlätt och framför allt så föder det ett överätande. Jag höll ju min vikt med LCHF from Juni – Oktober, utan att tänka egentligen – bara genom att begränsa kolhydraterna.
I bland måste man lära sig den hårda vägen.

Efter målvikt kommer jag inte räkna några points, kalorier eller kolhydrater utan välja mat jag mår bra av att äta i det långa loppet! Det innebär att fokus kommer ligga på GI mat. Jag kommer  till största del utesluta/begränsa kolisarna på kvällen under vardagarna. De kolhydrater jag äter kommer vara GI låga. Fredagar och lördagar kommer jag ha som fridagar. Jag är säker på att detta är ett vinnande och varaktigt koncept för mig!


Ny vikt kommer sedan varje fredag. Första invägningen sker fredagen 16 april, då räknar jag med att vara i mål på 54 kg.

Tack till er som talade varmt om Cambridge, när jag snackade skit om VLCD 😉 Jag är jätteglad att jag provade! Har inte gått hungrig, eller sugen pga att jag varit i ketos och kilona har rasat. Dessutom smakar ju shaksen milkshake! Inte är det ett sätt att LEVA på men ett perfekt sätt att få i sig all näring trots diet, kickstarta och se snabba resultat! Det är inte ROLIGT men det är ju under en kort period och ibland är det precis vad man behöver för att ta sig ur en dålig vana. Det finns ju inga metoder som är rätta eller fel utan beror på situation, personlighet, livssituation etc.
Man kan inte använda någon annan som mall, och vad jag vill säga med det är att alla ni som läser här har massa olika sätt för att viktminska/hålla vikten, en del viktklubbar, andra kör VV, en del kör LCHF, andra GI:ar, vissa kör VLCD (Cambridge, God Balans, Nutrilett etc) och alla sätt fungerar ju, men vi är alla så olika och måste hitta metoder som fungerar för just OSS. Det finns ingen RÄTT diet, det finns ingen FEL diet, jo MIN metod kan vara fel för DIG och tvärtom men så länge det finns ett minus på energikontot så kommer man gå ner i vikt men det viktigaste är att hitta ett sätt som passar just dig/mig som individ.

Ha en skön lördag ni alla och ta hand om er!
Nu förstår ni varför jag haft lite ofokus på 56kilo, mitt fokus har inte legat på god mat, utan snarare har fokus legat BORT från god mat 😉 DET behövde jag 🙂

KRAM!!!

67 kommentarer
0

Du kanske också gillar

67 kommentarer

Emma 8 mars, 2018 - 09:56

Hej Åse, hoppas du kommer se detta inlägg på ett så gammalt blogginlägg. Jag har gått upp 40 kg under min graviditet. Nu är jag färdig med amningen, som jag absolut inte gick ner något av.
Tänkte rivstarta med vlcd men ser att du skrivit VLCHFD. Vad står det för? Hur gjorde du? Hoppas på svar..

Svara
Åse 8 mars, 2018 - 10:51

Hej! Det ska vara VLCD – jag misstänker att jag gjort en ändring i databasen på LC till LCHF och då har det hamnat lite extra bokstäver där!

Svara
Lucan 9 mars, 2010 - 16:59

Hej,
på måndag börjar med VV. Gick för ett par år sedan med toppen resultat men efter några år på universitetet har för många kilo smugit sig på… Har även provat Cambridge tidigare och det funkade bra med viktnedgång men hjärnan funkade inte. Kunde inte plugga…
Din blogg inspirerar och jag hoppas att jag till i juni ska ha gått ner minst 10% av min vikt.
Mitt problem är inte maten utan allt godis och bullar!! Mat är ingen viktig del för mig men det dumma fikat är,,,

Svara
Cat 9 mars, 2010 - 11:48

TACK för du delar med dig både i motgång och framgång, och att du är ärlig!!!
”Att ibland är det sjutton inte lätt och man halkar av vägen lite el mycket.
Men det viktigaste är inte vart man halkade av, utan att man hittar tillbaka till vägen igen.
Ibland tar det kort tid ibland lite längre men bara man fortf ser vägen och har som mål att komma på den igen ;O)”

Kramar i massor!

Svara
Åse 9 mars, 2010 - 12:12

Så sant så sant, som vanligt kloka ord från dig vännen 😉 KRAM

Svara
Liz 9 mars, 2010 - 08:54

Jo detta känner jag igen, mår såååå bra när jag utesluter kolhydraterna..men när man väl hamnat i slisket så är det förbannat svårt att ta sig ur..”bara idag” ”på måndag måste jag börja om”..måndag kommer men inte fan börjar jag om!..äh jag blir så less på mig själv!

Idag skulle jag börjat om igen, hade verkligen bestämt mig..men nej det får jag skjuta på framtiden..idag blir det istället en dag i bilen och en tripp till min moster som ligger på sjukhuset en massa mil ifrån och är riktigt dålig 🙁

Känsloätare?..det är bara förnamnet!

Svara
Ingela 8 mars, 2010 - 17:23

Så roligt att du är tillbaka igen! Som alltid inspirerande att läsa det du skriver, både med- och motgångar. Din ärlighet gör alltid bloggen läsvärd. Och så de fantastiska bilderna! Är du proffsfotograf( du skulle ju på ett fotojobb….)?

Jag känner som alla andra igen mig – det här med kolhydrater är svårt, men som icke-köttätande med en del av kosten i form av linser och bönor är det hopplöst med en strikt GI koll. Men jag har nu bestämt mig för att dra ned/undvika snabba kolhydrater ( för linser etc är väl långsamma?) till stor del inspirerad av dig, och hoppas ta de sista kilona nu i vår. Målvikt 58 kilo i juni!

Däremot tror jag inte jag skulle klara en soppdiet,oavsett märke, jag tycker de smakar ganska äckligt ( i varje fall Nutrilätt). Jag gillar att tugga! Har du inga problem med det, avsaknad av tuggmotstånd?

Lycka till nu, det här kommer gå galant!

Svara
Åse 8 mars, 2010 - 17:26

tack för dina rara ord!

Cambridge smakar betydligt bättre än Nutrilett och Natirdiet! Jag mixar i blender med is då blir den tjock och härlig som milkshake =))
Nej saknar inte att tugga när jag gick ren kur! Men nu kör jag kombinerat så jag får ju tugga =)

LYCKA till med kilona, klart du står på 58 kg i Juni!! =)

Svara
HannaC 8 mars, 2010 - 15:13

Vet du om att du är underbar!? =) Du har en förmåga att sätta ord på det som vi så många känner!

Själv har jag börjat att få en kula på magen. Men det är inte bara på grund av för mkt god mat och gottis 😉

Tänkte passa på att fråga dig som både har en skock med barn och full koll på det här med kost. Hur ser du på kolhydrater under en graviditet?

Svara
Åse 8 mars, 2010 - 15:16

Haha söt du är, kram!!!
Myyyysigt med kula på magen!!

jag tycker man ska äta allsidigt under en graviditet men gärna GI låga livsmedel och sött/snacks begränsas till tex helgen, då lär du inte dra på dig överskottskilon!

Svara
HannaC 9 mars, 2010 - 09:28

Tack för svar!

Ja, det är så jag tänkt runt maten… Tänkt i alla fall =) Det har blivit lite för mkt skräpmat (ibland skulle jag kunna ge en arm för MC Donalds. Ngt som jag nästan aldrig äter i vanliga fall) och godis. Fastar bitvis i ”passa på-fällan”.

Svara
Åse 9 mars, 2010 - 09:29

Det är så lätt, speciellt som gravid!! Men ett steg bak, två steg fram, det tar dig långt!

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.