Jag = en kolhydratjunkie!

23 april, 2009

Ojoj, ser redan en rejäl skillnad på kroppen sedan förra tisdagen då det startades upp rejält!
Jag är sååååå peppad!
Pratade med kussen (Aika) innan om detta med LC/LCHF. Vi körde ju en vända jan-mars 2005 men då räknade vi kolhydrater hej vilt och jag inser att jag har en helt annan inställning nu. Då såg jag det som ett sätt att snabbt förlora vikten inför bröllopet och tänkte att SEN när det målet var nått, då skulle jag återgå till min klassiska viktväktarkosthållning med massor av kolhydrater och minifeta såser etc. Därför var ju dessa två månader ganska jobbiga för jag saknade hela tiden sättet jag åt innan. Att leva på bara 20 kolhydrater per dag var också väldigt jobbigt rent fysiskt  (Jag räknar inte kolhydrater men känner ju att jag får i mig mer än så nu).
Som det är nu så ser jag detta som en bra kosthållning som jag vill fortsätta med även efter målvikt. Äta mer kolhydrater än jag gör nu, kommer jag göra även till vardags, fast jag kommer som det känns nu bara införa bröd och frukt igen. Jag saknar verkligen inte potatis, pasta och ris! Quinoa och andra ersättare till ris/pasta kommer jag nog använda emellanåt. Inga mer sötsaker mitt i veckan, fast de ryms inom energiberäkningen för dagen.
Visst är man alltid lite nyfrälst när man hoppar på något nytt som fungerar, men det känns verkligen som att jag på sista tiden hittat en kosthållning som fungerar bra för mig. Jag är en kolhydratjunkie, det är bara att acceptera och det räcker ju med att se hur jag pendlat i vikt genom åren.

Som jag sa till Annika, innan lassade jag upp massor av kolhydrater eftersom de ju var duoval etc (även innan duoval var det ju 2 pts per potatismängd), det övriga var ju magert eftersom jag hade Milda Mat Extra till allt. Jag fokuserade mer på kolhydraterna som skulle göra mig mätt.
Jag har ändå alltid gått ner bra på att äta en massa kolhydrater, så detta är inget sätt för mig att gå ner bättre eller mer på – utan ett sätt för mig att stabilisera min vikt och inte ha detta eviga sockerbegär eller sug efter kolhydrater i alla dess former.
Dessutom så är ju all mat så mkt godare nu när man inte kör på smalvarianter på allt! Inte konstigt att jag när jag väl festade till det, verkligen festade till det! Då blev det den fetaste mejerivarianten PLUS massa kolhydrater, dvs ett JÄTTEBRA sätt att öka i vikt!  Med det var ju kolhydratsuget superstort och en hel del godis rann ner och det var svårt att hålla det till en dag, utan ”knarkandet” höll ju ofta i sig ett par dagar tills man med ren viljestyrka bröt det. Det är ju lite som att låta en alkoholist dricka lite vin varenda dag, begäret underhålls och efter ett tag så blir begäret för stort och alkoholisten flippar ut och super sig redlös. Är man då som jag som trots allt har en väldig viljestyrka så kravlar man sig upp och fortsätter att hålla begäret under kontroll genom att ”mata” sig lite varenda dag med sitt missbruk.


Så, därför så fungerar det bäst för mig att äta så här!

Ha en fin dag i solen ni där ute!

Tillägg: Läste detta inlägg, mkt bra! Jag är ju själv den där som alltid sa ”Man kan äta allting, men inte alltid”. Nu äter inte jag enligt LCHF och jag förbjuder mig inget men har ju insett att jag mår bättre att hålla nere på de snabba kolisarna. Jag kör ju min egen variant av LC/LCHF/VV.
Jag VILL kunna äta allting utan att det triggar igång ett hiskeligt begär och gör det svårt för mig att hålla vikten, men om det inte går då? Är det ändå bättre att tvunget äta av allting för att man inte vill utesluta vissa matgrupper?

41 kommentarer
0

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Madde 24 april, 2009 - 19:02

Härligt att denna metod som du kör nu funkar bra för dig.
Skönt att sötsuget minskar

Heja heja Åse!

Svara
Louice 24 april, 2009 - 10:46

Bra inlägg du min stora idol! 🙂
Jag har ju nu avverkat 3 veckor på XV helfart o det går kanon! Gjort en massa insikter, bla att jag faktiskt oxå är en kolhydratjunkie. Vill så gärna säga att jag ska äta allt men inte alltid men efter dessa veckor har jag insett att det funkar inte. Känner ju så väl igen det du skriver om att man går på lågfett/kaloridiet m mkt kolhydrater o går ner förvisso men sen helt plötsligt så börjar frossandet bara för att man inte lyckas hålla sötsuget i schack.
Med xv är det ju så oxå att då man börjar äta igen så ska manhålla nere på kolhydraterna, inte utesluta förutom första tiden innan man nått målvikt.
Har känt att det jag längtar efter nu är inte snabba kolhydrater o masssa fett utan grönsaker, frukt, bär, nyttiga magra proteiner, nyttiga fetter så nog har hjärnan o kroppen fått en rejäl detox av min helfart!

Kram !

Svara
Åse 27 april, 2009 - 08:38

Louice!!

Vad glad jag blir av att höra att det rullar på för dig och att du har gjort en del insikter på vägen! Det är ju det man strävar efter när man har viktproblem!
Jätteroligt!!

Fortsätt berätta hur det går för dig!!

Stoooor kram!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.