Italienska nötfärsbiffar i tomatås

11 januari, 2017

Hörrni!
Vilket väder! Det är snöstorm typ här i Helsingborg och jag är småfrusen!
Har packat inför London i morgon halva förmiddagen och jobbat undan så nu ska jag strax ge mig ut i kylan! Burr!
I går slängde jag ihop lite av det jag hade hemma och maj gadd så gott det blev! saftiga biffar med massor av smak! Perfekt till Lchf pasta eller riven förvälld vitkål! (Vi hade purjolök- och blomkålsgratäng kvar i kylen)




KRAM på er!
Det är lite tyst om er 😉 Men jag vet ju att ni är här hihi ❤️
Skriv ut

Italienska nötfärsbiffar i tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 6 mixade soltorkade tomater
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1 dl grädde/mjölk/vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 handfull grovhackad färsk basilika
  • 150 g feta, smulad
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av ½ citron
  • smör att steka i

Tomatsås

  • 800 ml finkrossade tomater (Mutti är min favorit!)
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar, torkad oregano, soja efter smak

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör. Ta upp på skärbräda och häll ner tomatkross, grädde och kryddor och smaka av. Lägg i biffarna igen och låt puttra ihop i 5 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Ann-Charlotte 2 april, 2017 - 20:50

Åh fetta ska jag göra nu på ”rivstarten” fast utan grädde!

Svara
Susanne 12 januari, 2017 - 22:29

Behöver massa inspo på nya recept. Detta var verkligen i min smak 🙂 Tack!

Svara
Jenjo 12 januari, 2017 - 07:34

Ännu ett recept sparat i min digitala ”Åse-kokbok”. Jag älskar enkelheten med Yumprint och hur fint man kan spara recepten där. 🙂
Ha en underbar resa!
KRAM <3

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 08:21

Härligt att du gillar Yumprint! ❤️

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.