Italienska nötfärsbiffar i medelhavssås

22 oktober, 2018

Hej hej!

Måndag och ny vecka!
Detta gör vi något bra av, eller hur!?
Jag är något seg efter helgen men det ordnar nog snart upp sig! =)
Jag börjar bloggveckan med att dela med mig av ett ljuvligt enkelt familjerecept från min bok Lev & Gott.

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Italienska nötfärsbiffar i medelhavssås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Biffar:
800 gram nötfärs
2 förpackningar mozzarella (125 gram nettovikt)
1 dl färsk basilika
1 dl hackade soltorkade hackade tomater
1 ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör att steka i

Sås:
2 dl grädde
1/2  burk finkrossade tomater (200 ml)
100 gram naturell färskost
1-2 msk kalvfond
ev. salt & peppar

Till servering:
Hackad basilika, oliver, rödlök.


Instruktioner

Strimla soltorkade tomater och skär ner mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till biffarna.
Forma biffar och stek i smör i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg på fat. Använd samma panna till att göra såsen.
Häll av den mesta av vätskan från tomaterna och vispa ner krosset i pannan med grädde, färskost och kalvfond. Smaka av med ev. salt & peppar.
Lägg ner biffarna igen och låt allt puttra i 5 minuter.

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.