Italiensk mustig köttgryta

13 september, 2018

innehåller annonslänk till Ellos

Gooood morgon!

Vacker höstdag här i Helsingborg i dag och jag sitter i soffan och jobbar en stund, i dag är det en dag på språng – gymmet, utvecklingssamtal etc.

I går satte jag igång min Croc Pot på förmiddagen. Jag har några Croc Pots men den här är solklart min favorit! Finns HÄR

Jag köpte färdiga fina grytbitar i går, går så snabbt då att sätta igång en gryta!
Ner med grytbitar, sidfläsk (bacon går också bra), morötter, svamp, selleri, tomatpuré, buljong, vin, körsbärstomater på burk och salt!

Vilken symfoni va!?

Efter 8,5 timmar på låg doftade det fantastiskt i köket!
Detta går så klart att göra utan Crockpot – låt allt utom grönsakerna som svamp och morötter puttra på låg värme under lock i 3 timmar. En halvtimme innan grytan är klar, lägg ner svamp och morot.

Vi drack en Sangiovese till – passade perfekt!
Jag serverade blomkålsris till – potatis är ju också väldigt gott!

Skriv ut

Italiensk mustig köttgryta

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Drygt 1 kilo grytbitar
350 g sidfläsk
smör att steka i
3 rödlökar
3 morötter
3 selleristjälkar
3 vitlöksklyftor
3 smulade lagerblad
2 msk tomatpuré
2 burkar körsbärstomater à 400 g
150 g champinjoner
1 flaska rött italienskt vin
1 tärning mörk oxbuljong
ca 1 msk salt
svartpeppar
3 repor färsk timjan
Färsk oregano


Instruktioner

Stek grytbitarna i omgångar, de ska bara få färg. Skär sidfläsken i mindre bitar och knaperstek på låg värme.
Lägg över i Crock Pot. Skala morot, lök och vitlök. Tärna morötter, champinjoner, rödlök och finhacka vitlök. Skär bleksellerin i bitar. Lägg över i Crockpot och lägg ner buljong, salt, peppar, tomatpuré, vin, timjan och burkarna med körsbärstomater.
Sätt igång Crockpoten på 8 timmar LÅG.
Servera med valfritt tillbehör och gärna samma italienska vin som i grytan.

HÄR hittar ni fler Crock Pot recept!

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Jannica 26 september, 2018 - 19:13

Hej! Är det en stor flaska vin?

Svara
Åse 26 september, 2018 - 19:15

Du menar inte Magnum va? 😅 Nej en vanlig 750 ml vin

Svara
Anna 16 september, 2018 - 09:34

Hej Åsa! Funderar på att köpa Croc Pots .
Varför just den som du har på bilden är din favorit ? M.v.h. Anna

Svara
Åse 16 september, 2018 - 09:36

Hej Anna! För att den är lätt och inte otymplig och för att man kan sautera i grytan direkt på plattan, bra att kunna bryna i samma platta.

Svara
Tarja 14 september, 2018 - 18:08

👍

Svara
Tarja 14 september, 2018 - 06:40

Låter gott men undrar hur mycket champinjoner det skall vara i. Tack för alla goda recept du delar med dej😍

Svara
Åse 14 september, 2018 - 07:19

Oj det har jag missat! Lägger in!!😆
Kul du gillar!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.