Hej vänner!

Jag måste ju bara lägga ut detta supergoda receptet på italiensk köttfärslimpa som jag gjorde i förrgår.
Sorry för mindre bra bilder haha! 

Så gott att fylla köttfärslimpa tycker jag! Jag brukar fylla lite med det jag har hemma och så här blev det igår!
Tomatsåsen i köttfärsen gjorde den såååå saftig! Jag ersätter ofta grädde och mjölk i mat med just tomatsås.

Jag gjorde en färskoströra på det jag hade i kylskåpet, inte fel! Blev pepperonisalami, soltorkade tomater och basilika.

Jag lägger köttfärsen på gladpack och använder gladpacken till att rulla ihop köttfärslimpan som en rulltårta!

Runt köttfärsen lade jag klyftpotatis och morötter och man kan lägga precis vad man vill! Jag hade kört tungt på gymmet så då fanns det utrymme för lite mer carbs!
Grönsakerna blir ju så saftiga när de liksom får ugntillagas i köttbuljongen som blir!

Jag serverade även en gräddsås till men jag tyckte det räckte med den goda buljongen som blev! MUMS!

Italiensk köttfärslimpa

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 stort ägg
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 dl tomatsås
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk soja
  • Fyllning:
  • 100 g salami, strimlad
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 dl färskost
  • 2 msk soltorkade tomater, finhackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
  3. Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
  5. Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.

 

LOADING..