Italiensk köttfärslimpa

3 mars, 2018

Hej vänner!
Jag måste ju bara lägga ut detta supergoda receptet på italiensk köttfärslimpa som jag gjorde i förrgår.
Sorry för mindre bra bilder haha! 
Så gott att fylla köttfärslimpa tycker jag! Jag brukar fylla lite med det jag har hemma och så här blev det igår!
Tomatsåsen i köttfärsen gjorde den såååå saftig! Jag ersätter ofta grädde och mjölk i mat med just tomatsås.

Jag gjorde en färskoströra på det jag hade i kylskåpet, inte fel! Blev pepperonisalami, soltorkade tomater och basilika.

Jag lägger köttfärsen på gladpack och använder gladpacken till att rulla ihop köttfärslimpan som en rulltårta!

Runt köttfärsen lade jag klyftpotatis och morötter och man kan lägga precis vad man vill! Jag hade kört tungt på gymmet så då fanns det utrymme för lite mer carbs!
Grönsakerna blir ju så saftiga när de liksom får ugntillagas i köttbuljongen som blir!

Jag serverade även en gräddsås till men jag tyckte det räckte med den goda buljongen som blev! MUMS!

Skriv ut

Italiensk köttfärslimpa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 stort ägg
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 dl tomatsås
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk soja
  • Fyllning:
  • 100 g salami, strimlad
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 dl färskost
  • 2 msk soltorkade tomater, finhackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
  3. Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
  5. Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Heidi 14 mars, 2018 - 10:03

Hej! Ska testa denna i helgen, ser supergott ut!
Undrar bara vilket märke på soltorkade tomaterna du använder som har låg kolhydrats innehåll?
Tack för alla dina goda recept 😀

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 10:04

Jag köper fontanas torkade som inte är i olja, alla soltorkade innehåller ungefär samma mängd kh

Svara
Heidi 14 mars, 2018 - 20:12

Tack för svar!
Vilken sorts tomatsås använder du eller gör du egen? 🙂
Mvh Heidi

Svara
Gith Ewertzh 11 mars, 2018 - 18:42

Galet god Köttfärslimpa. Nu ska jag testa fler recept från din sida! 4:a här som gav den 5 gafflar 👍🏻 Går bara att trycka 4 stjärnor men den är värd 5.

Svara
Åse 10 mars, 2018 - 16:29

Häääääärligt Gith! 😃🤟🏻✨

Svara
Anette 6 mars, 2018 - 09:58

Men ååååå vad det ser gott ut…..Kram Anette

Svara
Mia 5 mars, 2018 - 22:24

Åh så fin TV bänk. Är det Bestå från IKEA, den har vi tittat på. Är bänkskivan ovan också i så fall från IKEA?? Har du ben på bänken eller är den vägghängd? Förlåt alla frågor men vi är precis och ska beställa och det var just en sådan som du har som jag tänkt mig 🙂 Tack för trevlig blogg.

Svara
Sunny 5 mars, 2018 - 20:28

Det där såg ju så smarrigt ut! Måste genast prövas 🙂

Svara
Malin E 4 mars, 2018 - 08:39

Ser såå gott ut.😊😊Tack för tipset. Kvällsmaten räddad idag👍👍

Svara
Ina 3 mars, 2018 - 22:41

Lätt att jag ska prova detta … tack Åse 👍😀… även STORT tack för tipset om att du använder tomatsås ist för grädde och mjölk.. det tipset behövde jag ❤️

Svara
Åse 4 mars, 2018 - 11:20

Vassegooooo darling! ❤️

Svara
Anna B 3 mars, 2018 - 20:26

Åh va’ gott det såg ut! Smart det där med att bre ut köttfärsen på plastfolie!!

Svara
www.inspoguide.com 3 mars, 2018 - 18:24

Vad gott!

Svara
clara 3 mars, 2018 - 16:27

Wow ser så gott ut!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.