Italiensk köttfärslimpa med basilikasås

22 november, 2007

Ett supergott recept som ger mycket mat!

5 personer á 9 pts

Köttfärsblandningen:
500 g nötfärs
1 gul lök
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
ca 3 msk Touch of Taste ITALY kalvfond
1 Galbani Mozzarella light
1/2 kruka basilika
1 ägg
3/4 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar

Sås:
2 st Milda Mat Extra
3-4 msk ITALY kalvfond
Resten av den färska basilikan

Serveras med:
Kokt potstis
Kokta morötter
4 msk osötad lingon per person

Sätt ugnen på 200ºC.
Tärna lök och fräs i lite matfett. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. (Mozzarellan ska skivas i småbitar)
Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25 minuter eller tills innertermometern är 72 grader

Koka upp Milda mat Extran + resten av den färska basilikan och smaksätt med ITALY kalvfond.
Servera med kokt potatis och kokta morötter och osötad lingon.

IMG_1611

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

caroline 31 augusti, 2008 - 19:09

Den här köttfärslimpan var helt underbart god! och såsen var supersmarrig också, sambon hade bara köpt 1 milda mat extra så jag tog standardmjölk istället, gick bra det med 🙂

Svara
Madde 10 mars, 2008 - 21:15

Cornelia hälsar att köttfärslimpan var supergod 😉

Svara
jenny 24 november, 2007 - 10:15

Det där ser riktigt gott ut!! Tur vi har dig Åse så du kan inspirera till god och nyttig mat!
Kram

Svara
A-M 23 november, 2007 - 12:52

Låter himla gott!! Äter inte själv nöt och gris men det måste gå bra att göra köttfärslimpa på kycklingfärs, det funkar ju till biffar och köttbullar. Ska jag absolut testa!

Vill delge mig av mina nya ”favismat”, pizzasallad!!! ;o) Vi gjorde egen nyttig pizza i veckan och guuu vad gott det var! Tonfisk, räkor, kapris, tomat, paprika, annanas… Mmm… Till detta gjorde jag egen pizzasallad som bara blev sååå god! Så jag var tvungen att göra en stor portion till och äta till lunchen idag.

Strimla vitkål med osthyveln. Blanda olja (jag tog rapsolja) och vinäger (jag använde vit balsamico), örtkrydda och massor med oregano. Häll över vitkålen och ta sen en mortel och stöt vitkålen med nere i bunken. Stöt den till den liksom minskar i omfång och låt den sen stå till sig någon timme. GOTT! Och nyttigt! Jag tog cirka 3 msk olja och 3-5 msk vinäger till ½ vitkålshuvud, storlek mindre. Bäst är ju att smaka sig fram sen, kanske får man tillsätta lite mer vinäger eller örtkrydda.

Trevlig helg!

Svara
Pernilla 23 november, 2007 - 11:07

Detta verkar ju supergott. Familjen har frågat många ggr om vi inte kan göra köttfärslimpa. Jag plattar hellre biffar eller rullar köttbullar. Det är kanske dax nu att göra limpa istället. =)

Svara
Lia 23 november, 2007 - 09:48

OHH så gott det låter!
Älskar köttfärslimpa,brukar göra texmex limpa.
Bara att blanda i en påse tacokrydda,klart:-)
Tyvärr så äter 8inte mina barn det så det blir jag och gubben
och så får barna falukorv eller nåt annat lätt Hihi

Svara
Cathrin 22 november, 2007 - 20:03

Åhh,vad gott det såg ut! Älskaar köttfärslimpa,det blir så himla saftigt med ströbrödet! Dock har jag aldrig provat att ha varken fond eller mozzarella i men det kan ju bara bli gott!
Kul att du är på G igen, jag me 🙂 Kram Cathrin

Svara
Jessica 22 november, 2007 - 14:01

Det var inte i går man åt köttfärsslimpa..kanske ska testa det igen.Ser gott ut!!

Svara
Liz 22 november, 2007 - 13:14

Jaa det lät gott, måste prova den:) ..är less på köttfärssås så fort man ska äta färs :/

Svara
Åse 22 november, 2007 - 12:27

Gör jag med 🙂 Kan erkänna att jag med lätthet hade kunnat äta upp halva limpan själv! Sååå smaskigt!

[quote comment=”14688″]Jag älskar färs i alla former. Det här ser smaskens ut! Det här ska jag definitivt laga.[/quote]

Svara
Marie Hj. 22 november, 2007 - 11:58

Jag älskar färs i alla former. Det här ser smaskens ut! Det här ska jag definitivt laga.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.