Italiensk köttfärslimpa med basilikasås

22 november, 2007

Ett supergott recept som ger mycket mat!

5 personer á 9 pts

Köttfärsblandningen:
500 g nötfärs
1 gul lök
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
ca 3 msk Touch of Taste ITALY kalvfond


1 Galbani Mozzarella light
1/2 kruka basilika
1 ägg
3/4 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar

Sås:
2 st Milda Mat Extra
3-4 msk ITALY kalvfond
Resten av den färska basilikan

Serveras med:
Kokt potstis
Kokta morötter
4 msk osötad lingon per person

Sätt ugnen på 200ºC.
Tärna lök och fräs i lite matfett. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. (Mozzarellan ska skivas i småbitar)
Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25 minuter eller tills innertermometern är 72 grader

Koka upp Milda mat Extran + resten av den färska basilikan och smaksätt med ITALY kalvfond.
Servera med kokt potatis och kokta morötter och osötad lingon.

IMG_1611

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

caroline 31 augusti, 2008 - 19:09

Den här köttfärslimpan var helt underbart god! och såsen var supersmarrig också, sambon hade bara köpt 1 milda mat extra så jag tog standardmjölk istället, gick bra det med 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.