God morgon onsdag! Lillörda’ IGEN!
Hoppas ni haft en bra start på veckan!

Här kommer ett smarrigt recept till er som vi åt för några veckor sedan. Jag gillar att fylla kyckling så här, blir så saftiga oh smakrika och man kan ju fylla med vad man har hemma egentligen.

I detta receptet blev det salami, mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika!

Jag serverade med favoritnudlarna! De hittar ni här (annonslänk)

Hoppas ni provar och gillar! Berätta gärna här i kommentarsfältet i så fall

 

Italiensk fylld kyckling i tomatsås

Författare:   Portioner: 4

Ingredienser

Tomatsås

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g körsbärstomater (konserv)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2-3 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 salamiskivor, typ Milano
  • 2 mozzarella (a 125 g)
  • 4 soltorkade tomater, hackade
  • Några blad färsk basilika
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  3. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
  4. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsform.
  5. Stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor i smör, de ska bara få färg. Salta och peppra.
  6. Dela dem på längden, inte ända in – och fläk upp delarna. Lägg på salami, mozzarella, solrorkade tomater och färsk basilika, vänd över ena delen och tryck till lite. Lägg i tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.
  1. Hej!
    Åh så mysigt ni har det på Cypern 🙂 Tänkte testa nudlarna du rekommenderar men undrar, ungefär hur många portioner räcker ett paket till? Har du även testat pastan och riset?
    Ha det gott!
    Nancy

  2. Verkar ju vara jättegott-själv gjorde jag något liknade fyllde kycklingen med gorgonzola och lindade bacon runt om och penslade soya på och kryddade med dragon och sist hällde jag på grädde..
    Ha nu det så bra och hälsa Victoria och resten av gänget som är med.
    Kram på er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..