Italiensk fylld köttfärslimpa

30 mars, 2011

Namnam! En riktigt smaskig köttfärslimpa gjorde jag i kväll till middag!
En härlig limpa fylld av mozzarella, kronärtskocka, ruccola, soltorkade tomater och italiensk salami!

8 personer

800 g nötfärs
2 ägg
2 mozarella eller fetaost
1 gul lök
1/2 dl kalvfond
Ruccola
Salt och peppar
1 burk (240 g) kronärtskockshjärtan
100 gr salami
Smör
Soja
Gladpack

Sätt ugnen på 200 g.
Blanda ägg, kryddor, nötfärs, lök.
Platta ut på ett gladpack.
Hacka salami,  kronärtskocka, mozzarella och soltorkade tomater och blanda och lägg i en sträng ovanpå köttf’ärsplattan. Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till nötfärsen. Pensa med smält smör/soja
Grädda i ca 45 min eller till en innertemperatur på 70 grader.
Låt stå ett tag innan du tar upp den på skärbräda och skivar upp.

Jag tog vara på spadet, silade den och gjorde sedan en sås på den + creme fraiche, vispgrädde, kalvfond.
Jag serverade med en tomatsalsa (tomat, rödlök, d’elidas chilisause, vitlök) osötad lingonsylt och broccoli.

Print Friendly, PDF & Email

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Sara 23 mars, 2012 - 12:59

Hej! Jag är inte lchf:are utan viktväktare och undrar vad du rekommenderar att servera till denna köttfärslimpan,då i form av kolhydrater.

Med vänlig hälsning,
Sara

Svara
Åsa Bergman 9 oktober, 2011 - 23:53

Gjorde nyss den här köttfärslimpan med lammfärs. Den blev jättegod. Tog mindre mängd kronärtskocka eftersom jag märkte den var inlagd i solrosolja. (Fontana) Finns det nån annan sort? Blandade i lite persilja i fyllningen också. Använde bakplåtspapper istället för gladpack och la några skivor bacon över limpan.

Svara
Annah 23 augusti, 2011 - 20:38

Den här har verkligen blivit en favorit. Går ju att fylla med lite vadsom. Hade aldrig gjort köttfärslimpa förut, men nu är det återkommande här hemma =)

Svara
Åse 23 augusti, 2011 - 22:33

Härligt!!! Håller med den är gooood!

Svara
Ida-www.lippstick.se 7 april, 2011 - 13:09

Den såg verkligen god ut!
Tack för ett bra mattips! 🙂
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Åse 7 april, 2011 - 13:15

Den var otroligt god! KRAM!

Svara
Nadja 5 april, 2011 - 02:18

Hej. Gratulerar till dina framgångar och tusen tack för tips, goda råd och härliga recept. Detta är något jag absolut ska brova att laga. Är väldigt förtjust i italiensk mat. Vårkramar till dig. Besök gärna min blogg och kommentera om du har mer tips att ge.
Hälsningar Nadja

Svara
Anna 31 mars, 2011 - 10:10

Har nu provat själv efter ditt recept och det blev otroligt gott. (Även om jag får erkänna att din såg något aptitligare ut än min variant.)
Hittade också d’elidas till salsan efter en del googlande.
Tack för tips och inspiration 🙂

Svara
Åse 31 mars, 2011 - 11:26

Åh vad härligt att höra!! =)

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:38

Härligt att det smakade!!

Svara
tina 30 mars, 2011 - 14:45

Åh vad mycket gott du stoppar i köttfärslimpan! Vi brukar fylla vår med mozzarella och parmaskinka, ska testa din variant nästa gång!

Svara
Åse 30 mars, 2011 - 18:43

Du kronärtskockshjärta i var sååååå gott!! Saftigt och lite syrligt.

Svara
jennyh 30 mars, 2011 - 14:24

Mums vad gott det såg ut, måste jag lägga till på veckans matsedel 🙂

Svara
Malin St 30 mars, 2011 - 14:10

Jag älskar köttfärslimpa – och med olika fyllningar (mycket ost)!!

Men jag brukar alltid ha så problem att få köttfärslimpan att hålla ihop, så jag har börjat med att göra köttfärslimpan i en smörad brödform. Då får man även en snygg form på köttfärslimpan… 🙂

När köttfärslimpan nästan är klar så vänder jag ut den på en plåt för att den ska få fin färg runtom!

Kram

Svara
SAn 30 mars, 2011 - 12:53

Hej Åse! Vill bara börja med att tacka för en otroligt inspirerande blogg. Jag har följt den länge och idag tänkte jag ta första steget mot LCHF. Har funderat på det ett tag, och nu känner jag verkligen att jag behöver lägga om min kost lite. Vet inte exakt hur det kommer bli men jag ska iaf försöka.. :). Dina måltider ser alltid så goda ut så det gör det hela lite enklare!

Ett par frågor..
Nu när jag ska komma igång så funderar jag lite på mellanmål. Vad äter jag emellan målen om jag skulle bli sugen på något/lite småhungrig? Innan har det varit så enkelt att ta en frukt eller en macka, men det passar ju inte riktigt sig nu?

Och när det kommer till träning, jag tränar väldigt mycket och undrar mest om du tror det fungerar ihop med lchf?

Tack för din inspiration!
Kram Susanne

Svara
Åse 30 mars, 2011 - 13:04

Hej Susanne!!

Lycka till!!

Mellan målen kan du ta ostrullar, lite ost inrullad i skinka, lite kesella blandat med lite vispgrädde, 1-2 kokta ägg etc.

När det gäller LCHF o träning så finns det många som klarar av det tex Björn Ferry! http://www.kostdoktorn.se/forsta-os-guldet-pa-lchf

En del tränar bättre på en LCHP kost (Low carb High Protein)
Du får prova dig fram!

Svara
Agneta 30 mars, 2011 - 12:51

Muuuums, så gott detta ser ut. Ska lagas när jag tillfrisknat, ligger nerbäddad i ”flunsan”…….Älskar köttfärslimpa. )))

Svara
Anna-Karin 30 mars, 2011 - 11:16

Åhh va gott det såg ut! tack för alla bra tips på mat du delar med dig av.

Svara
Frida 30 mars, 2011 - 10:57

Muuuums, vad det såg gott ut!! Köttfärslimpor är bra, går snabbt att göra. Tack för tips.

Kramar

Svara
Anna-Karin 30 mars, 2011 - 10:55

Åh guuud vad gott det ser ut! Det blir det till kvällen!! Tack. Kram

Svara
Anne 30 mars, 2011 - 10:50

Det ska testas……:D

Svara
CamillaP 30 mars, 2011 - 10:50

MUMS vad gott det såg ut. ÄÄÄÄÄlskar köttfärslimpa.
Kram

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 30 mars, 2011 - 10:25

så gott det ser ut, har aldrig gjort en köttfärslimpa men nu måste jag nog 🙂
kram!!

Svara
Åse 30 mars, 2011 - 10:59

Ja det tycker jag verkligen! KRAMIS

Svara

Lämna en kommentar