Italiensk Fläskfilégryta och Fölsebarn.

10 maj, 2017

Heeeeeej!
Nu vänner har jag ett gott recept att dela med mig av! Jisses alltså, jag har verkligen inte hunnit laga något nytt på sistone!
Ska ladda mina batterier på Kreta, komma hem med nya tag nu när renoveringen är bakom oss *pust* Känner mig dränerad på energi!
Sista dagarna har jag dessutom farit fram och tillbaka hela dagarna på alla möjliga möten, ärenden, jobb etc – nåja mitt Jawbone signalerar ”Målet är uppnått” tidigt på dagen åtminstone haha! 10.000 steg har gått fort att få ihop.
I går fyllde pappan i huset år! Vi firade hela familjen med gott i glasen och gott på tallrikarna och det var så mysigt att ha tonåringarna hemma, Michelles pojkvän var också här så det blev en bonustonåring =)


Älskade storloppan som följer med mig till Kreta! Hon har jobbat som en tok sedan dagen efter studenten så hon behöver lite semester!



Turturduvorna ❤️
Jag svängde ihop denna goda fläskfilégrytan! Så smarrig!
Fläskfilén (Scan tror jag) var INTE lika bra som den jag hade sist från Dalsjöfors dock. Fick putsa rejält innan.
Jag serverade bönpasta till.

Skriv ut

Italiensk Fläskfilégratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1,5 kilo fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • smör att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl pesto av soltorkade tomater
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 mask kalvfond
  • salt, peppar
  • 2 dl grädde
  • 300 g strimlad mozzarella
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 dl färska basilika blad, strimlade

Instruktioner

  1. Putsa och skiva fläskfilén. Stek i smör.
  2. Grovhacka champinjoner, finhacka lök och stek i smör.
  3. Lägg allt i grytan, häll i övrga ingredienser utom mozzarella, oliver och basilikablad. Låt puttra i ca 20 minuter och rör sedan ner mozzarellan och rör tills det smält. Smaka av med salt, peppar, rör ner oliver och basilika.

Notering

Creme fraiche och grädde går att ersätta med krämig kokosmjölk, tex Santa maria


 

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Annika 13 maj, 2017 - 20:29

Lagade denna rätt i kväll. Och fick ”väl godkänd” från min man som normalt inte är så förtjust i gryta. Använde fläskytterfilé som det var bra pris på i min butik. Kommer bli en favoriträtt!!!

Svara
Annika 13 maj, 2017 - 20:30

Ska vara fem stjärnor… 😀

Svara
Ann Forssell 11 maj, 2017 - 15:50

Hej Åse, vilket märke på bönpasta köper Du?
Härligt med en solresa med dottern, ha det underbart.
Kramis Ann

Svara
Åse 12 maj, 2017 - 09:26

Hej Ann! Jag köpe lite olika! Risentas och A la ecos eller nutri nicks oftast =) TACK, vi har det så bra! KRAM

Svara
Maid in the kitchen 11 maj, 2017 - 15:12

Låter supergott! Jag försöker hålla nere på mejerierna men det blir nog gott med kokosgrädde också! Kram

Svara
Lena Timrin 11 maj, 2017 - 07:23

Hej!
Låter gott men jag blir lite konfunderad över mozarellan. Har du den i grytan? Blir det inte lite geggigt när den smälter? Tänkte testa den imorgon så vill gärna veta 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2017 - 16:32

Den ska i såsen 🙂 blir krämigt och gott!

Svara
Gourmettjejensblogg 10 maj, 2017 - 18:44

Gott med fläskfilé.
Testa gärna mitt recept på Flamberad fläskfilé, huuuuur gott som helst.
Kram

Svara
Camilla 10 maj, 2017 - 18:42

Hej!
Jag har några frågor om din hund:), jag har också en Cavalier king charles spaniel, Sigge 10 månader! Klipper du hunden, den ser så korthårig ut, varför isf och hur långt tid tar det innan det växer ut igen? Är den fortfarande lika len när den är klippt? Vår Sigge fäller så extremt mycket hår, blir tokig!! Dammsuger varje dag och ändå tycker jag det är hundhår överallt, funderade på när jag såg din hund om det skulle bli bättre om man har den så korthårig?
Ha det bra!

Svara
Åse 10 maj, 2017 - 18:44

Hej jag lämnar in våra cavalierer var tredje månad och klipper ner dem helt. Det trivs både de och vi med =)

Svara
Camilla 10 maj, 2017 - 18:55

Tack för snabbt svar:)! Ja det ser ju mer lättskött ut, och om det gör att de inte fäller så mycket så är jag nog beredd att prova!! Om det dessutom växer ut så snabbt så är det ju inte så farligt om man skulle ångra sig.
Trevlig kväll

Svara
Susanna 10 maj, 2017 - 17:41

Om jag vill göra denna gratäng helt vegetariskt, vad skulle du ta istället för fläskfile?

Svara
Åse 10 maj, 2017 - 17:54

Jag hade ersatt medgelnsaker och tex stekt portobellosvamp.

Svara
Jenny 10 maj, 2017 - 15:47

Mmmm, ser gott ut, kan nog gå hem här i huset 🙂
Ja, för att åka på semester så måste man ju först jobba in allt, puh! Nu har jag bara ett par saker till på att-göra-listan för jobbet, sen checker jag ut och går in i semester-mode!
Vi ses imorgon!

Svara
Charlotte 10 maj, 2017 - 15:13

Hej Åsa,
Serverar du bönpasta till Fläskfilegrytan? Är bönpasta LCHF?

Svara
Åse 10 maj, 2017 - 16:49

Hej! Ja det gör jag!
Bönor är baljväxter och innehåller en del kolhydrater om man äter för mkt. Min portion innehåller 10 g kh och passar i mitt kostupplägg.

Svara
Carina Andersson 10 maj, 2017 - 14:44

Låter mycket gott så det ska testats. Tack för receptet. Ha det riktigt skön på härliga Kreta. Önskar jag kunde åka med.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.