Involtini de Melanzane

9 oktober, 2018

Denna rätten är en stor favorit hemma hos oss! Älskar älskar älskar aubergine!

Auberginerullar fyllda med feta, ricotta i en mustig tomatsås. Yum!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Involtini de Melanzane

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 aubergine
1–2 tsk havssalt
1 msk olivolja eller kokosolja
150 g feta
200 g ricotta
1 kruka timjan
Skalet av ½ citron
400 g tomatsås (recept HÄR)
2–3 msk grädde
½ dl hyvlad parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skär av båda
ändarna av auberginen och skär den sedan
i tunna skivor på längden. Lägg skivorna på
bakplåtspapper på plåt och låt torka i ugnen i 20 minuter.

Pensla skivorna med olja. Blanda ricotta, feta, rivet citronskal och timjan, salta eventuellt lite.

Lägg en liten klick på varje
bred kortsida av auberginen och rulla ihop.

Täck bottnen av en ugnsform med tomatsåsen
och lägg rullarna där i. Klicka ut resterande
av oströran runt om och avsluta med att hälla
grädden över rullarna. Gratinera i cirka 20–25
minuter eller tills tomatsåsen är bubblig och rullarna fått färg.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Nina 11 oktober, 2018 - 13:27

Låter supergott. Detta måste vi prova. Har redan gjort din supergoda auberginegratäng två gånger sen du la ut receptet för typ en månad sen….ny favorit hos oss!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.