Indisk kyckling med tandoori och curry

av Åse

Gott, gotti gottgott!
Detta blev sååååååå gott! Jag älskar ju som sagt curry och i kväll provade jag Lchfbutikens färdiga, sockerfria krydda. MUMS!!!
4-6 portioner
1-1,2 kilo kycklingfilé
1 tetra (500 ml) Santa Maria extra creamy coconut milk (ja jag tycker den är bäst och godast!!)
2 msk tandoori masala
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljong
1 msk tamarisoja
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1/2 tsk malen ingefära
färsk koriander
kokosfett att steka i
Rensa kycklingen och skär i mindre bitar (4-6 bitar per filé) och bryn i kokosfett. Lägg ner finhackad vitlök och tomatpurén och kryddorna och rör runt. Häll i kokosmjölken och buljong. Smaka av med tamarisojan. Låt allt puttra ihop i 5 minuter.
Servera med valfria grönsaker och strö lite hackad, färsk koriander ovanpå.
IMG_2301
IMG_2306
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Hans 11 april, 2014 - 18:30

Oanständigt gott! Lite blomkålsris, lite färsk gurka och paprika till. Underbart!

Svara
Åse 11 april, 2014 - 19:01

Hihi! Kul det smakade!! Nu blev ju JAG sugen på det där! =)

Svara
Stinelina 4 september, 2013 - 15:03

Testade den här rätten i går.’
Jättegod!
Lät kycklingen koka ett tag i såsen och köttet blev jättemört.
Den här kommer vi göra igen!
Tack!

Svara
frida 15 april, 2013 - 19:35

Ser jättegott ut!!
Har du något recept på en egen tandoori masala kryddblandning? 🙂

Svara
Åse 15 april, 2013 - 20:04

Nej tyvärr!

Svara
Bella 10 april, 2013 - 16:00

Det ser så utsögt ut. Elsker tandoori kyckling!!!

Svara
Kicki 10 april, 2013 - 11:03

Jag använder nästan bara innerlårfilé av kyckling till curryrätter eller andra gryträtter
Blir så mycket mörare och smakrikare och inte lika ”torrt” som vanlig kycklingfilé kan kännas ibland

Svara
Elaine 10 april, 2013 - 10:43

Hej! Kul att du uppmärksammar kryddblandningar utan tillsatser! Men funderade på färskosten. Har sett att Philadelphia förekommer i några av dina recept. Den innehåller stabiliseringsmedlet E 407 Karragenan som visat sej kunna ge negativa effekter på tarmen, är även misstänkt cancerframkallande. Många andra märken av färskost (ICA och Eldorado) är fria från Karragenan. Ett litet tips bara =)
Jag undrar även hur det går med din PF. Jag har varit LCHF:are i ungefär ett halvår men har nu stått stilla i vikt under några månader, förmodligen för att jag är mejerimissbrukare och småätare. Tänkte nu försöka viktminska lite genom att under vardagarna fasta 14h, äta max 3 måltider per dag och att undvika mejeri, nötter, vin och choklad. Så det vore inspirerande med något mer PF-inlägg! Gärna hur lång fasta du kör och vilka tider som du tycker funkar bäst att fasta.

Svara
Åse 10 april, 2013 - 11:22

Tack för tips!
Jag började med att fasta mellan 20.00-12.00 numera har jag inget system men äter sällan frukost tidigt utan jag äter oftast första målet vid 10-14 beroende på om jag är hemma eller ska iväg.
Lycka till!

Svara
Pia 10 april, 2013 - 09:59

Det är så mycket gott i din bok och jag har lagat en del rätter (både från den och bloggen). Det roliga är att även barnen tycker om maten – de är lite svårflirtade annars. Jag skulle önska att du berättar lite mer om hur du äter när du undviker grädde och cremefraiche. Jag har också lite svårt att känna mättnad och äta lagom med gräddiga såser men det är ju det enklast sättet att få i sig fett – eller?? Undrar även det här med att bryta fastan med senare frukost. Passar mig alldeles utmärkt men jag måste ha mitt kaffe på morgonen och numera med en skvätt grädde istället för mjölk. Bryter jag fastan och förstör då?? Sist men inte minst – ser verkligen fram emot receptet på granolan!!

Svara
Petra 10 april, 2013 - 07:38

Vilket bra tips, ska in och handla på lchfbutiken.se idag för att fylla på förråden och skall absolut testa den kryddan. Lite nya smaker är alltid välkommet!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.