Indisk köttfärssås Garam Masala

23 maj, 2017

Köttfärssås är väl aldrig fel och går att variera på massor av sätt! Variera köttet med kycklingfärs, lammfärs etc.
Jag älskar att krydda med Garam Masala!
Garam Masala blandar jag ihop och förvarar i burk.

Garants kokosgrädde är min favorit, den och Kung Markattas ekologiska.
Jag drar aktivt ner grädde och creme fraiche och ersätter många ggr med just kokosgrädde. Här passar det ypperligt!

Jag serverade bönpasta till men man kan välja vad man vill ha! Zoodles och förvälld vitkål är minst lika gott!
Vill man inte ha i dadlarna så skippar man det! Jag tycker dock att de ger fin smak till rätten.


Skriv ut

Köttfärssås Garam Masala

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • Garam Masala, 1 burk:
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen chili pepper
  • 0.75 msk svartpeppar
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 riven muskotnöt
  • Köttfärssås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • > 3 msk garam masalakrydda
  • 800 g nötfärs
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (Mutti)
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. kalvfond
  • 1/2 dl finhackade dadlar
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och stek i smör, ghee eller kokosfett
  2. Rör ner garam masala och låt fräsa en stund.
  3. I en annan stekpanna stek nötfärsen, rör sedan ihop allt och rör ner tomatkross, kokosgrädde och kryddor. Smaka av med Garam Masala tills det känns lagom.
  4. Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Anna 1 juli, 2017 - 18:08

Hej!
Jag ville bara fråga om inte detta recept passar in i kategorin mejerilågt och paleo? Jag följer nämligen den taggen som en hök. 🙂

Svara
Åse 2 juli, 2017 - 11:59

Hej! Absolut det gör den =)

Svara
LINDA 25 maj, 2017 - 12:20

Har precis ätit detta med en fräsch sallad. Grymt gott. Bland det godaste jag ätit på länge! Tack!

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 12:22

Åh vad härligt!! KUl att du uppskattade! =)

Svara
Anna 23 maj, 2017 - 14:36

Tack Åse! 💜💛💚
Ännu ett spännande recept som jag kommer att testa!
Stor kram, Anna

Svara

Lämna en kommentar