Huuuuuuuu!

14 januari, 2009

Måste varna er om ni inte gjort blomkålsmosen än, överkoka INTE blomkålen! Det blir barnmatspuré när man sedan vispar den! Det misstaget gjorde jag idag, för det var så stressigt här hemma med tusen moment i matlagningen idag.

Blomkålen ska alltså vara så där lagom kokt när man vispar den. För det blir verkligen inte mos om man överkoker blomkålen, det bli slät puré  *huuuuuuu*

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Ulrika F 16 januari, 2009 - 09:50

Hej Åse!
Jag gjorde moset igår. Jättegott o mättande! Tack för ett bra tips…

Trevlig helg…

Svara
Lotta A 16 januari, 2009 - 09:44

Jag har också vid ett tillfälle lyckats med att över koka blomkålen,då jag skulle göra blomkåls mos.
Precis som du skriver så blev det ingen höjdare.
Hoppas att du får en underbar helg!
Kram

Svara
Aika 15 januari, 2009 - 18:43

Äh, lite barnmat har väl ingen dött av =) *ryser*

Svara
Tina 15 januari, 2009 - 11:32

Har läst i ett LCHF-recept att de använder några matskedar färskost som bindemedel.
Jag har själv gjort det receptet och det var supergott! Men då använder man också grädde o smör i…

Svara
Åse 15 januari, 2009 - 11:55

Jag brukar använda endast smör och kryddor i och det blir ju supergott, har bara misslyckats en gång – igår 🙂

Svara
Alexandra 15 januari, 2009 - 10:57

Hej
Lagar du samma mat till barnen? Jag känner att jag lätt blir ”utbränd” på all matlagning eftersom jag lagar olika rätter till mig o mina 4 barn. Och då är det lätt att ”trilla dit” i alla fall för min del :O(

Svara
Åse 15 januari, 2009 - 11:56

Ja det gör jag, för det mesta! Men många ggr så kompletterar jag ju maten till dem med tex pasta eller ris om vi äter bara grönsaker till köttet.

Svara
emsan 15 januari, 2009 - 10:49

Hej, vilken trevlig blogg du har, har just kikat runt lite och återkommer säkert!!
Kram o lycka till 2009!

Svara
Millis 15 januari, 2009 - 10:06

Hahaha, ja det låter inte så mysigt precis. Jag är en riktig konsistensmänniska och klarar inte när mat får mysko konsistens så det ska jag akta mig noga för när jag lagar moset.

Kram kram

Svara
Charlotta 15 januari, 2009 - 09:59

Har provat blomkålsmoset, supergott! Härligt att det är nyttigt också! 🙂

Svara
Birgitta 15 januari, 2009 - 08:28

Känner igen det där med att det kan bli fel när man stressar och ska ha maten på bordet! Själv brukar jag göra femtioelva andra saker samtidigt som jag lagar mat och ibland går det som det går…
Tack för en trevlig blogg!
KRAM
Birgitta

Svara
Maria 15 januari, 2009 - 08:09

Godmorgon, du är nominerad i min blogg!

Svara
Cathrine 14 januari, 2009 - 23:11

Ja, hualigen det är inte gott när det blir för rinningt. Annars gillar jag blomkålsmoset 🙂

Svara
Bella 14 januari, 2009 - 22:03

Jag e oxå jättenyfiken på brödet!!! 😉

Svara
Margitha 14 januari, 2009 - 22:02

JAg tycker om blomkålsmos. Och har överkokat jag med 🙁

Svara
Linruz 14 januari, 2009 - 20:12

Nej vad tråkigt…hur gick det med brödet??

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.