Hur är det egentligen?

26 augusti, 2010

Haha, jag förstår att ni inte hänger med i svängarna men egentligen är det inte så mkt nytt.
Hela sommaren har jag ätit lågkolhydratkost MEN det har blivit en hel del gottehelger med snabba kolhydrater (inte så mkt socker dock), det bidrog väl med 1-1,5 kg, sedan var det Rhodos där jag ökade 2,3 kg (egentligen mer men det var bara vätska som försvann efter 1 dag)
Jag har levt balanserat men gott i bland och jag har inget dåligt samvete!
Förra onsdagen började jag med Cambridge, meningen var att köra rent men det är inte så lätt alla ggr med vänner och familj m.m, så from onsd-onsd så körde jag kombinerad kur, dvs två milkshakes och 1 lågkolhydratmåltid. Detta resulterade i -3,8 kg (en del vätska!)
I går så kände jag att jag var tillbaka i den vikt jag varit i sommar innan Rhodos (och vågen pekade på ytterligare minus i morse = 60,8 kg) så då kändes det inte värt att fortsätta med Cambridge (för roligt är det ju inte) och jag bestämde mig för att gå över helt på strikt lågkolhydrat (LCHF, GI Rivstart – kärt barn har många namn), det är den kosten som är enklast för mig att följa.
Målet är -1 kg i veckan till 56 kg.
I dag var jag och shoppade loss på MAXI, massa goda ostar, kött, fisk och skaldjur, grädde, creme fraiche och grönsaker – det är ju stommen =) Massa receptidéer snurrar i huvudet! I kväll blir det torsk!
Jag har ju under åren med lågkolhydrat hittat mitt eget sätt och det är inte riktigt LCHF för jag överäter inte fett, med LCHF är fettandelen 70%, jag satsar mer på protein men använder fullfet mejeri. Min kost liknar mer GI-metodens Rivstart, dvs mer nyanserad. Jag räknar vare sig kalorier eller kolhydrater, utan äter när jag ’r hungrig och slutar när jag är nöjd.


Jag funderar på att börja skriva kostdagbok nu ett tag, mkt för egen del, för att titta tillbaka på.


Mellis: 1 skiva Finn Crisp med bregott, rökt skinka och lite avokado.

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

livetoday - 52 kilo 28 augusti, 2010 - 14:47

ÅSE!!! du har inte funderat över att köra en detoxkur? det håller jag på med just nu!!! det är faktiskt helt fantastisk! kika in på min blogg om du vill om du vill se lite vad det handlar om, om du inte redan vet det vill säga 🙂 STOR KRAM!!!

Svara
Laila 27 augusti, 2010 - 12:44

Visst är det trist med cambridge och svårt att kombinera med socialt liv och familjeliv. Jag tragglar också med ”de sista 5” och äter cambridge nu. Ska dock på fest ikväll m jobbet så då blir det rödvin och bara grillspett med feta och sallad. Är jag bakis imorgon blir det ägg och bacon + ev tacos med allt utom tacoskal imorgon. Sen har jag inga sociala event under hela september så då ska jag ta 2 v till på CK. Sen blir det GI rivstart.

Förresten, har du läst boken ”Hjärnkoll på vikten”? Riktigt bra bok om hjärnans kemiska belöningssystem, hormonreglering och hur ätbeteendet påverkar hjärnans kemi. Mycket intressant, billig också!

Ska titta in och norpa lite recept ibland :).

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 12:47

Nej men jag har läst många andra artiklar som tar upp detta. Jag vet att LC kosten har hjälpt mig bryta mkt av mina dåliga matvanor, dvs hur hjärnan manipulerade vad jag stoppade i mig, när och hur jag åt. Mycket intressant!
Lycka till med CK etc!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.