Hummer på en tisdag!

17 april, 2013

Hej raringar! Vilket otroligt vackert väder det är här i Helsingborg idag! Åh nu vänder det hörni! Eller hur?
Det är så mycket som händer nu att jag blir helt vimmelkantig! Bara roliga och trevliga saker men man skulle velat klona sig själv!
I kväll är det invigning av Clarion Grand Hotels Kitchen & Table här i Helsingborg med självaste Marcus Samuelsson. Jag ska få VIP:a med andra lokala bloggare nämligen Emma (Att vara någons fru), Jannice (Simplicity) och Anna-Malin (Helt Enkelt)
Det ska bli riktigt trevligt att ta på sig feststassen och äta gott och bli underhållen! Dock får det inte bli för sent för i morgon bitti går flyget till Stockholm för en dejt med Victoria och Röhnisch invigning av deras nya kontor!
På söndag sedan blir det eventuellt Bloggforum i GBG där matbloggare, inredningsbloggare och modebloggare är samlade med kreativitet som tema. Men eftersom jag åker utomlands nästa onsdag (Mallorca i fem dagar) så blir det ibland lite mycket. Som tur är så har jag en man som är grym och som stöttar, peppar och tar jobbet hemma och sen inte glömma, min mamma som alltid ställer upp.
Att äta hummer en tisdag (höll på att skriva onsdag för jag är dagvill just nu)
Jag är verkligen för detta med vardagslyx, man vet aldrig vad som händer nästa dag så för mig är varje dag en fest. Men äta hummer en tisdag brukar inte tillhöra vanligheterna här hemma, men jag hade faktiskt två i frysen som jag köpte till nyår när det var bra pris och som jag lät tina i kylskåp och sedan gratinerade med vitlök, smör, persilja, parmesan och citron. SÅ GOTT! Till det gjorde jag en citronaioli med hemskt mycket vitlök heheh
Eftersom jag ska iväg idag blir det inte veckans vinprovning idag utan den tog vi igår i stället!
Vinet som provades var ett prosecco som heter Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore. Eftersom vinet skulle passa extra bra till hummer så var det bara att ta fram de små rödingarna ur frysen 😉
Otroligt snygg flaska tycker jag! Elegant.
Jag gillar egentligen lite stramare mousserande viner, inte för fruktiga men detta passade verkligen bra till skaldjur! Lättdrucket minst sagt!
Smaken är frisk och fruktig och mycket komplex med inslag av citrus, päron och vit persika.
Vinet kostar 99:- och kan enkelt beställas till ditt systembolag via länken nedan.
IMG_2472
IMG_2477
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden, omdömet är mitt personliga.
Vinet kan beställas här
Här kommer receptet på den vitlöksgratinerade hummern! MUMS!
2 personer (som huvudrätt)
2 humrar
80 gram mjukt smör
1 bit parmesan (ca 80 gram)
3 vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk persilja
saften och skalet av 1/2 citron
1 sats citronaioli:
2 dl rapsolja 8ej kallpressad)
1 helt ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
salt, vitpeppar
Gör aiolin först: Lägg ingredienserna i en hög bringare, sätt ner stavmixern i botten och kör tills du fått en majonnäs! Smaka av med salt och peppar.
Dela hummern (bara googla upp ett youtube klipp om du inte vet hur man gör) ta bort mage och bajssträng. (Min hummer var fryst och fick tina 1 dygn i kylskåp)
Blanda smöret, pressad vitlök, ost, citron och vitlök och fördela ovanpå varje hummer. Här kan man göra olika, en del tar ut hummerköttet och blandar med fyllningen men jag gillar när hummerköttet är helt.
Gratinera i ugn på 250 grader tills gratineringen fått färg!
IMG_2465
IMG_2466
IMG_2468
IMG_2471
KRAM på er! Hoppas ni får en fab lillördag! Är ni nyfikna på kvällen så finns jag ju som @56kilo på instagram.

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Sara och Busungarna 18 april, 2013 - 14:34

Men hjälp vad gott! Älskar gratinerad hummer! Mmmmmm!!

Svara
Fru Sederblad 18 april, 2013 - 07:09

Vilket kväll vi hade i Helsingborg! Jag säger bara det, vilken kväll ;-)!

Svara
Åse 18 april, 2013 - 09:06

Haha ja vilken kväll!!! Tack för det! Kram!

Svara
Linda 17 april, 2013 - 21:20

Varför tar man inte bort klistermärket från ittala-glasen?! Den insatte ser ju vad det är för märke ändå:/ hallå liksom klistermärken …

Svara
Åse 18 april, 2013 - 08:49

För att det inte är viktigt? Mina klistermärken åker oftast bort första gången i disken, vissa glas sitter de hårdare på. Inte ett dugg viktigt att ta bort ELLER att ha kvar tycker jag.

Svara
Victoria 18 april, 2013 - 09:11

jag har klistrat fast dem med superlim så de aldrig ska lossna – då är ju hela glaset förstört och man får kasta dem!!!
😉

Svara
Camilla 17 april, 2013 - 21:02

Åh vilka härliga bilder du bjuder på!
Sagolikt
Yummie
Kramen

Svara
Popprinsessan 17 april, 2013 - 19:36

Så smarrigt det låter med hummer!
Hoppas att det blir en supertrevlig kväll på invigningen! Ska bli spännande att höra om restaurangen sedan.
Kram, kram!

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:16

Tack vännen! Kram kram!

Svara
Sarah 17 april, 2013 - 18:39

Mums! Men vad heter dina fina Ittalaglas?! Har googlat, men hittar inte dem. Så snygga! Kramis

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:17

De heter Essence 🙂

Svara
Catti 17 april, 2013 - 18:15

PS. Varför får rapsoljan inte vara kallpressad?

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:17

Den får men är inte gott

Svara
Catti 17 april, 2013 - 18:14

Gud vad gott det låter, ska prövas omgående! Jag var på jakt efter ett hummerrecept inför helgen, så detta kom verkligen precis i rättan tid. Aiolin låter också fantastisk. Tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:18

Hoppas det smakar!!

Svara
Martina 17 april, 2013 - 16:04

Härligt med lite vardagslyx, det behövs ibland. Här äter vi hummer på längden och tvären allt som oftast, sambon brukar nämligen fiska hummer på hösten och då fryser vi in ett gäng som avnjuts då och då under året. Gott, gott! 😉

Svara
Åse 17 april, 2013 - 16:09

Vilken lyx!!!! Njuuut!!

Svara
Anneli Kåhre 17 april, 2013 - 13:48

Låter härligt, med lite lyx i vardagen! Läste om allt gott med lakrits som du fått. Gillar Anton bergs choklad med lakrits. Har köpt lakritspulver, har du idéer vad man kan använda det till förutom pannacotta, kakor och liknande? Ha en bra dag!

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:20

Chokladmousse med lakritspulver är nog en höjdare och jag tänkte göra det ikväll själv!

Svara
Emma 17 april, 2013 - 13:08

Ser underbart ut! Vilken rapsolja brukar du använda när du lagar mat? Jag tycker dom är så otroligt olika, vissa har en bismak som jag inte alls gillar.

Svara
Åse 17 april, 2013 - 13:09

Håller med! Jag tycker att Zetas rapsolja är bäst!!

Svara
Ann-Sofie 17 april, 2013 - 12:45

Hej fina du!
Det är ju vardagen som är livet, så visst är det viktigt att ta vara på den. Farligt att endast leva för helgerna och som du säger, man vet aldrig vad som händer!
Jag är urdålig på att dela hummer och har en kvar i frysen sen nyår så kanske youtube kan hjälpa mig till nästa gång 🙂
Frågade Vickan om hon hade plats i resväskan till Mallis men hon inte det tyvärr:)Kanske du har? haha, jag kan göra mig extra liten….Jag älskar Mallis!
Kramen ♥

Svara
Åse 19 april, 2013 - 14:21

Jag har kanske plats! Kan du bli väldigt liten?? ;)) kraaaaaam

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.