Högrevsbiffar med gräddsås

11 mars, 2015

Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & potatis varenda dag!
Men man måste ju variera sig 😉
I går gjorde jag biffar på fantastisk god högrevsfärs och till det en klassisk god gräddsås med lite sockerfri lingonsylt, stekt lök, vitkålssallad och kokt blomkål.
Yum yum yum!

10032015-012A7548

Skriv ut

Högrevsbiffar med gräddsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 350 gr högrevsfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul riven lök
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • Lite salt och svartpeppar

Sås

  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2-3 msk rött vin
  • 1 msk kalvfond italy
  • lite tamarisoja
  • salt, peppar

Vitkålssallad

  • 3 dl riven vitkål
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem klara i smör.
  2. Vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt allt bli varmt tillsammasn i några minuter.
  4. Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna.
  5. Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål eller potatis för den som vill ha det.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

10032015-012A7556

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Högrevsbiffar med gräddsås – LUNCHLåDAN 14 april, 2016 - 18:53

[…] 14 April, 2016 karelin1985 Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & … […]

Svara
Malin 11 mars, 2015 - 15:35

Hej,
Tack för alla smarriga recept du delar med dig Mina tio åriga killar tycker om allt som jag lagar från dig 🙂 ! Tror du att det funkar att göra biffarna med kalkon eller kycklingfärs? Hälsningar Malin

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.